Μέχρι και για το... χαλούμι μίλησαν Αναστασιάδης - Ακιντζί, αλλά δεν υπήρξε πρόοδος

Μέχρι και για το... χαλούμι μίλησαν Αναστασιάδης - Ακιντζί, αλλά δεν υπήρξε πρόοδος

Νέες συναντήσεις στις 18 και 25 Απριλίου, αλλά και στις 9 Μαΐου

Μέχρι και για το... χαλούμι μίλησαν Αναστασιάδης - Ακιντζί, αλλά δεν υπήρξε πρόοδος
Σχεδόν πέντε ώρες διήρκεσε η σημερινή συνάντηση του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη
με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Κλείσιμο


Σε δηλώσεις του, ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε πώς έγινε συζήτηση για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, έτσι ώστε εκεί που υπήρχαν συναντιλήψεις, να γίνουν συγκλίσεις. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, έγινε μια δημιουργική συζήτηση, ενώ στην επόμενη συνάντηση θα τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα και από τις δύο πλευρές, για να ξεκαθαρίσουν ορισμένα θέματα.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως ξεκαθάρισαν σημαντικά ζητήματα σε θέματα αρχών, ωστόσο υπάρχουν και οι επί μέρους διαφορές. Οι επόμενες συναντήσεις έχουν καθοριστεί για τις 18 και 25 Απριλίου, αλλά και για τις 9 Μαΐου.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ακόμα πως τέθηκε και το θέμα του χαλουμιού, το οποίο, όπως σημείωσε, χειρίζεται η αρμόδια επιτροπή, ενώ για το θέμα των αθίγγανων στη Λεμεσό, το οποίο έθεσε ο κ. Ακιντζί, ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι είναι κάτι το οποίο έχει διευθετηθεί.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού ΕΕ, Βολκάν Μποζκίρ, για τα πέντε κεφάλαια που έχει «παγώσει» η Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε πως τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι εκεί και δεδομένα, και δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν για οποιονδήποτε. Τόνισε ακόμη ότι κακώς τέθηκαν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, χωρίς συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι η απόφαση για τρίτο γύρο αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν θα δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στις συνομιλίες, ενώ, αν και τέθηκε το θέμα από τον Μουσταφά Ακιντζί, δεν έγινε συζήτηση, καθώς ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ότι δεν είναι θέμα που τον αφορά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης