«Μακεδονία» τα Σκόπια σε επίσημο έγγραφο Τσίπρα- Ολάντ στο Παρίσι

«Μακεδονία» τα Σκόπια σε επίσημο έγγραφο Τσίπρα- Ολάντ στο Παρίσι

Σε κοινή δήλωση των δύο ηγετών μετά τη συνάντηση που είχαν στη γαλλική πρωτεύουσα το περασμένο Σαββατοκύριακο επαναλαμβάνεται το πρωτοφανές ατόπημα της ντε φάκτο αποδοχής του ονόματος «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ

Με τον όρο Μακεδονία χωρίς εισαγωγικά ή οτιδήποτε άλλο αναφέρονται τα Σκόπια στο επίσημο ανακοινωθέν της συνάντησης των ευρωπαίων σοσιαλιστών στο Παρίσι, την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στην οποία μετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο επίσημο κείμενο της κοινής δήλωσης, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ελιζέ μετά τη συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με τον Έλληνα πρωθυπουργό και ξεκινά με κοινή φωτογραφία των δύο, επισημαίνεται:

Nous eviterons que la Grece soit obligee- comme c'est le cas aujourd'hui - de retenir frontiereentre la Macedoine et la Grece et dans des conditions... 

Και στα ελληνικά πιο αναλυτικά η επίμαχη παράγραφος:
«Θέλουμε να διευθετήσουμε δύο επείγοντα θέματα. Το πρώτο είναι η επίλυση της βαθιάς κρίσης σε ότι αφορά το προσφυγικό... Εάν υπάρχει προστασία των εξωτερικών συνόρων , θα αποφύγουμε τα εσωτερικά σύνορα που τέθηκαν υπό ορισμένες χώρες, θα αποφύγουμε τις μονομερείς ενέργειες. Θα αποφύγουμε να είναι η Ελλάδα υποχρεωμένη, όπως συμβαίνει σήμερα, να διατηρεί τα σύνορα με την Μακεδονία και υπό αντίξοες συνθήκες καθώς επίσης θα αποφύγουμε να έχουμε ανθρώπους να ρισκάρουν την ζωή τους διασχίζοντας τη θάλασσα».

Από τα ντοκουμέντα αυτά προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός φέρεται να συμφώνησε σε ένα κείμενο όπου η ΠΓΔΜ αναφέρεται ως Μακεδονία, χωρίς αστερίσκους ή οτιδήποτε άλλο. Παραμένει βεβαίως άγνωστο κατά πόσο ο Αλέξης Τσίπρας είχε μαζί του συμβούλους με γνώση της γαλλικής ώστε να διακρίνουν τις λεπτές αυτές αποχρώσεις. 

Το συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρεται στην άμεση επίλυση του προσφυγικού στην Ελλάδα αλλά και την αναγκαιότητα να υπάρξουν επενδύσεις και να  δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην Γηραιά Ηπειρο. Πρόκειται για την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά την συνάντηση που είχαν στο Παρίσι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες στις 12 Μαρτίου, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού. Εκεί γίνεται ειδική αναφορά στην προσφυγική κρίση που αφορά την χώρα μας ενώ οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου όπως και μέλη της Κομισιόν εξήραν την αναγκαιότητα προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε έτσι ώστε να μην υπάρχουν εσωτερικά σύνορα.  

ΣΧΟΛΙΑ (335)

Λένα

Ο Τσίπρας ένα κείμενο υπέγραψε με θεματική τα σύνορα και το προσφυγικό, όχι τον όρο Μακεδονία! Στη τελική όταν τον κάλεσε ο Ομπάμα για το δείπνο έγινε ένα περιστατικό, ήταν ο πρόεδρος των Σκοπίων εκεί στο τραπέζι με ταμπελάκι "Μακεδονία", ζήτησε εξηγήσεις γι' αυτό και αποχώρησε αμέσως ενοχλημένος.

Σμυρνής Σωκράτης

Το θέμα του ονόματος πρέπει να λήξει, γιατί ο χρόνος είναι εναντίον μας και θ' απομονωθούμε στο τέλος να το γράφουμε σ' επίσημα μονάχα έγγραφα. Αυτό που οι επίσημοι πράττουν χρησιμοποιώντας την αγγλική είναι επιζήμιο, εφ' όσον επιτρέπεται να ομιλούμε στη γλώσσα μας. Ο πρωθυπουργός δεν ξέρει τη γλώσσα. Για να την μιλάς πρέπει να έχεις κοιμηθεί μαζί της πολλά χρόνια όπως λένε. Εκτός αυτού είναι τιμητικό να μιλάς τη γλώσσα σου και να έχεις διερμηνέα. Κι αν την ξέρεις καλά παρακολούθησε τον μεταφραστή και διόρθωσε την κατάσταση. Έχω κάνει σε συμβούλια στις Βρυξέλλες και δε θυμάμαι οι Γάλλοι να είχαν μιλήσει έστω και μια φορά Αγγλικά, ενώ μεταξύ μας ή τις άλλες ώρες διαπίστωνα πως την γνώριζαν καλύτερα κι απ' τους Άγγλους ή Αμερικάνους. Αυτό που κάνουν είναι εγκληματική ανοησία. Καταστρέφουν τη συνέχεια και υπογράφουν επίσημα χαρτιά. Να συγχαρώ για όλες τις ενέργειές σας. Συνεχίστε κάτι καλό μπορεί να βγει. Κι αν καθυστερήσει πάλι κέρδος θα έχει. Κάτι είναι και οι φωνές. Μπρ'αβο Σας.

Πρώην δεξιός

Ο συριζα θα κυβερνάει μέχρι το 2019 γιατί έχει ώριμη εξωτερική πολιτική που στο επίκεντρο της έχει τον άνθρωπο και όχι τα εθνηκιστικα κόμπλεξ των συντηρητικων δυνάμεων. Είναι ολοφανερο ότι χώρες όπως η Τουρκία, η Ρωσία οι ΗΠΑ, δεν δρουν με βάση τα στενά εθνικά τους συμφέροντα όπως τα προσδιορίζει οι ίδιοι αλλά τα προσδιορίζουν δημοκρατικά ανάλογα με το τι πιστεύουν όλες οι άλλες χώρες του πλανήτη. Έτσι γίνεται η σωστή εξωτερική πολιτική και πιστεύω ότι αν προσδιορισουμε τα εθνικά μας συμφέροντα με βάση το τι θέλουν όλοι οι άλλοι δεν έχουμε να φοβήθηκε τίποτα.

ΝΤΡΟΠΗ

ΝΤΡΟΠΗ για την Ελλάδα είναι αυτοί , (οι διαχειριστές της εξουσίας εννοώ) ....τίποτα άλλο.

SHAME

ΝΤΡΟΠΗ για την Ελλάδα είναι αυτοί , (οι διαχειριστές της εξουσίας εννοώ) ....τίποτα άλλο.

γνωριζαν αλλα

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ! ΟΧΙ ΕΛΛΑΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Γέρων Παστίτσιος

Τέκνα μου ηγαπημένα, δόξα τω Θεώ υπάρχει ο Καμμένος ο Μακεδονομάχος, θυσιάζων τα πάντα υπέρ της Μακεδονίας της Ελληνικής πλήν του θρόνου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και Στρατιωτικν. Προφητείαν καινήν δίδωμι υμίν ότι εις τας προσεχείς εκλογάς η Πρόεδρος του Αρείου Παπάγου Βασιλική Θάνου μέ το μοιραίον ξανθόν μαλλίον (ουχί περούκα) θά τοποθετηθεί υπό του Εθνάρχου Τσιπρανδρέου υποψηφία βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Συριζανέλ και γενήσεται κανονική πολιτικός και ουχί απλή πολιτικάντης. Αμίν, αμίν λέγω υμίν, μετανοείτε και προσεύχεσθε και στόμα Γεροβασίλως ου ψεύδεται. Η ελπίδα έρχεται μετά αξιοπρεπείας ως έλεξεν και ο Λένιν ο Μακεδών. Ευλογίαις Αγίου Σεραφείμ του Κιναιδοκτόνου. Αμίν.

Πηλιογούσηδες

Κάτι Συνιστώσες, της κακιάς ώρας, που έτρεξαν να υπερασπιδούν τον Muzallah ξεμπροστιάστηκαν. Και ο Ελληνικός Λαός κατάλαβε πολλά...

Σταθης

Ο αγώνας τώρα δικαιώνετε.Το όνειρο του Στάλιν για τη μεγαλη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γίνετε επιτέλους πραγματικότιτα

κωστας β

Γιατι ''Μακεδονια'' και οχι ''Μεγαλη Αλβανια''? αφου σε λιγα χρονια οι Αλβανοι θα ειναι πλειοψηφια. Πολλοι απο τοους ''διαβασμενους'' εδω, που επικαλουνται εκπαιδευτικα ιδρυματα του εξωτερικου πλανωνται πλανη οικτρα. Ειναι γνωστο τις πασει οτι η Βουλγαρια συνορευει προς ολες τις κατευθυνσεις του οριζοντα, ΜΟΝΟ με τον εαυτο της, ακομη και με την Ελλαδα. Αρα ποιοι Μακεδονες? Βουλγαροι ειναι, ο Τιτο τους εδωσε διαφορετικο ονομα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kotzias_dimitrov_arthro

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση στον 15ο όροφο του κτιρίου του ΟΗΕ - Πιέζουν οι ΗΠΑ για λύση - «NovaMakedonija» και «GornaMakedonija» θέλει η Αθήνα, «Μακεδονία του Ίλιντεν» τα Σκόπια - Πληροφορίες ότι έχει πέσει και νέα πρόταση στο τραπέζι - «Φτιάχνει κλίμα» ο Ζάεφ, μιλώντας για ιστορική ευκαιρία 

4
4465354

«Η Κυβέρνηση θα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις που δεν θα είναι μεταρρυθμίσεις λιτότητας - Αυτή είναι μια πάρα πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο» τόνισε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα "La Croix"

8
nd

«Είναι πρωτοφανές μια κυβέρνηση να ζητά καθοδήγηση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το πώς μπορεί να βγει η χώρα από το σημερινό της τέλμα» σημειώνει η ΝΔ απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο