Δραματικό SOS από Τουσκ: Έχουμε δύο μήνες να σώσουμε τη Σένγκεν

Δραματικό SOS από Τουσκ: Έχουμε δύο μήνες να σώσουμε τη Σένγκεν

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε ότι αν δεν βρούμε λύση, ενδέχεται να καταργηθεί στην πράξη η συνθήκη Σένγκεν σε δύο μήνες

Δραματικό SOS από Τουσκ: Έχουμε δύο μήνες να σώσουμε τη Σένγκεν
Σε μια δραματική προειδοποίηση προχώρησε την Τρίτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τόνισε ότι η ΕΕ έχει μόνο δύο μήνες για να σώσει τη Σένγκεν.

Σε δηλώσεις που έκανε μαζί με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο της διαδικασίας απολογισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου για το μεταναστευτικό, ο κ. Τουσκ είπε ότι το μεταναστευτικό και το προσφυγικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕ.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό, προειδοποίησε ότι αν δεν βρούμε λύση, ενδέχεται να καταργηθεί στην πράξη η συνθήκη Σένγκεν σε δύο μήνες, ενώ πρόσθεσε πως εάν δεν καταφέρει να ελέγξει τα εξωτερικά σύνορά της, η ΕΕ «θα αποτύχει ως πολιτικό σχέδιο».

Από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ είπε ότι αν καταργηθεί η Σένγκεν, «θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα και αύξηση της ανεργίας» καθώς, όπως εξήγησε, η Σένγκεν και η ενιαία αγορά είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους και πιθανές επαναφορές συνοριακών ελέγχων θα καθυστερούν μεταφορά εμπορευμάτων, εμπορικές πτήσεις και επαγγελματικά ταξίδια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης