Τζιτζικώστας: «Μπορεί να δούμε Σόδομα και Γόμορρα ως την Κυριακή»

Τζιτζικώστας: «Μπορεί να δούμε Σόδομα και Γόμορρα ως την Κυριακή»

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στηλιτεύει τις διαρροές περί τοποθέτησης του Κώστα Καραμανλή υπέρ ενός υποψηφίου, καθώς και προσπάθειες για τυχόν αμφισβήτηση του αποτελέσματος

Τζιτζικώστας: «Μπορεί να δούμε Σόδομα και Γόμορρα ως την Κυριακή»
«Έως ότου ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής, δεν αποκλείω να δούμε Σόδομα και Γόμορρα», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Απόστολος Τζιτζικώστας, αφήνοντας υπαινιγμούς κατά του τέως προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη ότι μεθοδεύει αμφισβήτηση του αποτελέσματος για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
           
Στη διάρκεια συνάντησης του με δημοσιογράφους ο 37χρονος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αμφισβήτησε τη βασιμότητα των διαρροών που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να στηρίζει την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη με την αιτιολογία ότι διασφαλίζει την ενότητα της παράταξης. Ενώ επισημαίνοντας εμμέσως την αποχή του εκπροσώπου του παραιτηθέντος προέδρου από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) είπε: «Ελπίζω να μη γίνεται αυτό για βγουν μετά κάποιοι και να καταγγείλουν τη διαδικασία».   
           
«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει διαρροή Καραμανλή, γιατί δεν πιστεύω ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός θα επέλεγε να εκφραστεί με έναν τέτοιο τρόπο», σχολίασε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε: «Μην τσιμπάτε στις διαρροές».
Κλείσιμο
           
«Δεν ξέρω τους διακινητές αυτών των διαρροών», συμπλήρωσε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα και υποστήριξε ότι όποιοι το κάνουν «εκθέτουν τον πρώην πρωθυπουργό». Κατά τον κ. Τζιτζικώστα, «ο Κώστας Καραμανλής είναι κεφάλαιο και για τη Νέα Δημοκρατία και για τη χώρα και δεν πρέπει να τον εκθέτουμε».
           
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επέμεινε ότι «δεν κινδυνεύει η ενότητα, όποιος και αν εκλεγεί στην ηγεσία». Όπως εξήγησε «έχουμε καλή προσωπική με τον Άδωνη και τον Κυριάκο και μπορώ να πω ότι είμαστε φίλοι, γιατί έχουμε βγει έξω και με τις συζύγους μας». Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ, λόγω ηλικίας, να πω ότι είμαι φίλος με τον Βαγγέλη, αλλά εκτίμησα τη στάση του στις περιφερειακές εκλογές, όταν, παρότι του ζητούσαν μετ΄ επιτάσεως να έρθει επάνω για να με πολεμήσει, εκείνος δεν το έκανε».
           
Συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα έκαναν λόγο για «κατάρρευση της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη», όπως και για «στελέχη που αναζητούν νέα στέγη μετά το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου» και σε αυτούς τους δύο παράγοντες απέδιδαν τις διαρροές για καραμανλική στήριξη.

Ο ίδιος ο περιφερειάρχης εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος τόσο για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων -«θα τρίβουν τα μάτια τους από την προσέλευση», είπε προβλέποντας «πάνω από 300 χιλιάδες»- όσο και για τη δική του επίδοση. Πεποίθησή του είναι ότι μπορεί να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, αλλά, όπως είπε, ακόμη και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει συμφωνία με τους δύο που θα αποκλειστούν. «Να τελειώνουμε με τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Με τον ίδιο αρχηγό, η ΝΔ θα χρειαστεί δύο με τρεις μήνες ώστε να είναι έτοιμη να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, δηλώνει ο κ. Τζιτζικώστας, υποστηρίζοντας ότι «έρχομαι για να τα αλλάξω όλα.

Ο νεότερος υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ αποκλείει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, «εκτός και αν υιοθετήσει τη δική μας ιδεολογία για τις μεταρρυθμίσεις τις αποκρατικοποιήσεις, τη μείωση της φορολογίας, όπως προσθέτει. «Κάθε άλλη συμφωνία με τον κ. Τσίπρα, θα είναι συνενοχή», είναι η άποψη την οποία εκφράζει, χωρίς, πάντως να αποκλείει «συνεννόηση για τα εθνικά θέματα ή την αντιμετώπιση της διαφθοράς».

Άφησε, τέλος, να διαφανεί ότι διαφωνεί με τον τρόπο που εισάγεται το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά θεωρεί ότι δεν πρέπει να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Η άποψή του είναι ότι δεν πρέπει να γίνεται παρέμβαση στο θεσμό της οικογένειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης