Ποτάμι για Μπαλτά: Ηττοπάθεια και αδιαφορία οι νέοι άξονες της πολιτιστικής μας πολιτικής

Ποτάμι για Μπαλτά: Ηττοπάθεια και αδιαφορία οι νέοι άξονες της πολιτιστικής μας πολιτικής

Για «απαράδεκτο ερασιτεχνισμό» στο κρίσιμο θέμα της διεκδίκησης της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα κατηγορεί την Κυβέρνηση το Ποτάμι - «Μια διεθνούς εμβέλειας διεκδίκηση υποτιμάται με σοκαριστική απερισκεψία και ουσιαστικά εκμηδενίζεται», τονίζει η ανακοίνωση

Ποτάμι για Μπαλτά: Ηττοπάθεια και αδιαφορία οι νέοι άξονες της πολιτιστικής μας πολιτικής
Για «απαράδεκτο ερασιτεχνισμό» στο κρίσιμο θέμα της διεκδίκησης της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα κατηγορεί την Κυβέρνηση με σημερινή του ανακοίνωση το Ποτάμι, στον απόηχο των δηλώσεων του Υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, που δήλωσε χτες ότι το ελληνικό κράτος δεν θα επιμείνει περαιτέρω στη νομική διεκδίκηση των μαρμάρων του Παρθενώνα. 

«Η νομική διεκδίκηση της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να προβάλει παγκοσμίως το αίτημά της. Αντί η κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα, ο υπουργός Πολιτισμού κ.Μπαλτάς ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε νομική διεκδίκηση, επειδή θα χάναμε. Όταν κάτι τέτοιο δηλώνεται δημοσίως από την ελληνική πλευρά είναι σαν να παραδέχεται ότι η χώρα δεν έχει δίκιο στη διεκδίκησή της και να αναγνωρίζουμε το βάσιμο των επιχειρημάτων του Βρετανικού Μουσείου», επισημαίνει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη στην ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού, «μια διεθνούς εμβέλειας διεκδίκηση υποτιμάται με σοκαριστική απερισκεψία και ουσιαστικά εκμηδενίζεται. Τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν είναι «Ελγίνεια» όπως περιφρονητικά τα αποκάλεσε ο κ. υπουργός. Είναι του Παρθενώνα, είναι κλοπιμαία και είναι ζήτημα τιμής για την Ελλάδα η διεκδίκηση και ο επαναπατρισμός τους».

Κλείσιμο
«Η ηττοπάθεια και η αδιαφορία φαίνεται να είναι οι νέοι άξονες της πολιτιστικής μας πολιτικής, που μαζί με την έλλειψη κάθε στρατηγικής και κάθε οράματος, συνιστούν μια καταστροφική υποθήκη για το μέλλον του ελληνικού πολιτισμού», καταλήγει το Ποτάμι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης