Die Welt: Απόδειξη των δυσκολιών που περνά η αντίδραση του Τσίπρα για το «ακυβέρνητο καράβι»

Die Welt: Απόδειξη των δυσκολιών που περνά η αντίδραση του Τσίπρα για το «ακυβέρνητο καράβι»

«Ενόψει της ψήφισης των μεταρρυθμιστικών μέτρων, παρατηρητές κάνουν λόγο για πολύ μεγάλες αντιδράσεις στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ» γράφει η γερμανική εφημερίδα και επιμένει ότι υπάρχει δυσπιστία εκτός Ελλάδος για τους αργούς ρυθμούς των μεταρρυθμίσεων

Die Welt: Απόδειξη των δυσκολιών που περνά η αντίδραση του Τσίπρα για το «ακυβέρνητο καράβι»
«Για τον Τσίπρα, η κυριακάτικη εφημερίδα Die Welt είναι αμετανόητος εχθρός». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας η οποία περνά στην αντεπίθεση σχολιάζοντας την αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού αλλά και του πρωθυπουργικού γραφείου αναφορικά με το άρθρο της περί «ακυβέρνητου καραβιού». Στο επίμαχο άρθρο επισημαίνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός καταδεικνύει τις εσωτερικές δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος αυτός και το κόμμα του. 

Στην απάντηση της γερμανικής εφημερίδας αναφέρονται τα εξής: «Μετά το καυτό καλοκαίρι είχε επέλθει για αρκετούς μήνες ηρεμία στις σχέσεις Ελλάδας και Ευρωπαίων δανειστών... Προφανώς αυτό όμως αλλάζει, τώρα», υποστηρίζει η εφημερίδα παραπέμποντας στην κυριακάτικη έκδοσή της όπου σε άρθρο της υπό τον τίτλο «Ακυβέρνητο πλοίο θυμίζει η Ελλάδα» έκανε λόγω για δυσφορία στις τάξεις των Ευρωπαίων πολιτικών εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων. 

«Ακόμη χειρότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας  η γερμανική πρεσβεία στη Ελλάδα φέρεται να χαρακτηρίζει τη χώρα, σε τρισέλιδη αναφορά, ακυβέρνητη. Για την ελληνική κυβέρνηση, η απόλυτη θρασύτητα», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.  Στη συνέχεια η Die Welt, αναφερόμενη στις αντιδράσεις που προκάλεσε με το επίμαχο άρθρο της από το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού αλλά και από τον ίδιο, σχολιάζει: «Τόσο επιθετικοί τόνοι είχαν μήνες να ακουστούν. Γι' αυτό και εκπλήσσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση των Αθηνών αντιδρά με τέτοια σφοδρότητα σ' ένα τέτοιο δημοσίευμα. Αυτό δείχνει πρώτα απ' όλα τις εσωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τσίπρα. Ενόψει της ψήφισης των μεταρρυθμιστικών μέτρων, παρατηρητές κάνουν λόγο για πολύ μεγάλες αντιδράσεις στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ». Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι εκτός Ελλάδας επικρατεί μάλλον δυσπιστία αφού δεν προχωρούν γρήγορα όσο θα έπρεπε οι μεταρρυθμίσεις. Αναφορικά με τη διασφάλιση των ευρωπαικών εξωτερικών συνόρων εκτιμάται ότι η χώρα έχει αποτύχει παταγωδώς. Γερμανία και Γαλλία σκέφτονται να αποστείλουν αναγκαστικά τους συνοριοφύλακες της Frontex στην Ελλάδα, όπως αναφέρει.  

Σχολιάζοντας τις εκ νέου καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση τω μεταρρυθμίσεων και στις πληροφορίες της ότι η αξιολόγηση μπορεί να παραταθεί μέχρι και στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι Έλληνες δεν φαίνεται να βιάζονται. «Ο λόγος», γράφει η εφημερίδα, «καταρχήν δεν χρειάζονται χρήματα. Και ο Τσίπρας θέλει να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησή του και πρόωρες εκλογές». 

Τέλος για την ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας η Die Welt υποστηρίζει ότι η πρεσβεία δεν διέψευσε ούτε την ύπαρξη αναφοράς ούτε τα σχετικά περιεχόμενα, ωστόσο, προσπάθησε μα ηρεμήσει το τεταμένο κλίμα.   
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης