Ποτάμι: Με ηλεκτρονικό δημοψήφισμα θα αποφασιστούν οι δομές του κόμματος

Ποτάμι: Με ηλεκτρονικό δημοψήφισμα θα αποφασιστούν οι δομές του κόμματος

Ένα κίνημα στο οποίο τα στελέχη του θα εκπροσωπούνται αναλογικά στοχεύει ο Σταύρος Θεοδωράκης, που διοργανώνει στις αρχές Δεκεμβρίου ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για την αξιολόγηση της πρότασής του για τι δομές του κόμματος. 

Ποτάμι: Με ηλεκτρονικό δημοψήφισμα θα αποφασιστούν οι δομές του κόμματος
Σύμφωνα με την πρόταση εκτός του προέδρου του Κινήματος, του γραμματέα του Οργανωτικού και του γραμματέα Κοινοβουλευτικού έργου, ιδιαίτερο ρόλο αποκτούν η Επιτροπή Αξιολόγησης και Αξιοποίησης Στελεχών (ΕΑΑΣ) και η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ).

Η ΕΑΑΣ, όπου μετέχουν εκπρόσωποι των οργανώσεων του Κινήματος και στελέχη κύρους απ’ όλη τη χώρα και η ΜΕΣΥΑ όπου μετέχουν εκπρόσωποι των οργανώσεων του Κινήματος, είναι τα όργανα για τη διάχυση του πλουραλισμού καθώς σ' αυτά θα εκπροσωπούνται με κάθε είδους κριτήριο τα μέλη του Ποταμιού. 

Επίσης προβλέπονται τρεις πυλώνες οργάνωσης των μελών του Κινήματος που είναι οι Τοπικές Ομάδες, οι Θεματικές και Νεανικές Κοινότητες και οι Τομείς Πολιτικής. Με αυτό τον τρόπο σε κάθε χωριό, πόλη ή νομό τα μέλη του Κινήματος το Ποτάμι θέτει ως στόχο την οργάνωση Ομάδων ή Κοινοτήτων και υπό την ευθύνη τους να λειτουργούν γραφεία εκπροσωπώντας το Ποτάμι.

Όσο για τα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα αυτά θα γίνουν μέρος της καθημερινότητας του Ποταμιού. Τα μέλη του λαμβάνοντας μέρος στα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα μετέχουν στις αποφάσεις του Κινήματος, που είναι δεσμευτικές εφόσον σε αυτές λαμβάνουν μέρος τουλάχιστον το 70% των εθελοντών. Όμως ακόμη και όταν λαμβάνουν μέρος λιγότεροι από το 70% των εθελοντών οι αποφάσεις έχουν συμβουλευτικό ρόλο. 

Η πρόταση για τη συγκρότηση του Ποταμιού έχει και άλλες εκπλήξεις καθώς προβλέπει όργανα συμβουλευτικού ή επικουρικού χαρακτήρα με βάση τις αποφάσεις των εκλεγμένων οργάνων του Συνεδρίου και του Πολιτικού Συμβουλίου, όπως είναι η Πολιτική Συνέλευση, τα Γραφεία Τεκμηρίωσης και οι Ομάδες Δράσης.
Κλείσιμο

Για την πρόταση δομής του Ποταμιού και ακόμη περισσότερα πρόκειται να συζητήσει σήμερα το βράδυ ο Σταύρος Θεοδωράκης με τους εθελοντές, σε μια live streaming κουβέντα στο Διαδίκτυο. Τον διάλογο θα συντονίσει ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος και Γραμματέας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) Παναγιώτης Καρκατσούλης και ερωτήσεις μπορούν να γίνονται και κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης