Βαρουφάκης στον Guardian: «Είχαμε μια ευκαιρία να χρεοκοπήσουμε και την χάσαμε»

Βαρουφάκης στον Guardian: «Είχαμε μια ευκαιρία να χρεοκοπήσουμε και την χάσαμε»

Λέει ότι δεν τον άφησαν να χρησιμοποιήσει στις διαπραγματεύσεις αυτό το «όπλο»

Βαρουφάκης στον Guardian: «Είχαμε μια ευκαιρία να χρεοκοπήσουμε και την χάσαμε»
Για το προσφυγικό ζήτημα, την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την θητεία τους ως υπουργός Οικονομικών της χώρα μας μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Στη νέα συνέντευξη που παραχώρησε και η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, ο τέως ΥΠΟΙΚ λέει ότι δεν μετανιώνει καθόλου για την θητεία του στο υπουργείο, τονίζοντας πως πιστεύει ότι έκανε «το σωστό».

«Το casual ντύσιμό του και η ειλικρίνειά του τον έκαναν αγαπητό για πολύ κόσμο, όταν υπηρέτησε στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ωστόσο, αναγκάστηκε τελικά να φύγει από την κυβέρνηση Τσίπρα», έγραψε ο Guardian και ο κ. Βαρουφάκης είπε πως η γενική στρατηγική που ακολούθησε «ήταν σωστή».

Κλείσιμο
«Ανέλαβα υπουργός Οικονομικών 15 ημέρες προτού η Ελλάδα χρεοκοπήσει», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πώς οι πιστωτές της Ελλάδας συμπεριφέρθηκαν στην χώρα, «σαν να ήταν πιόνι σε μια σκακιέρα» καθώς και ότι η Αθήνα «είχε μια ευκαιρία να χρεοκοπήσει και την έχασε»!

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, οι πιστωτές ενδιαφέρονταν περισσότερο να «συντρίψουν» την ελληνική κυβέρνηση διότι «τόλμησε να τους αντιταχθεί», με μοναδικό στόχο να εκφοβίσουν άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία.

«Έπρεπε να είχαμε χρεοκοπήσει. Θα μας είχαν έρθει και πάλι γύρω μας και θα είχαμε καταλήξει σε μια συμβιβαστική συμφωνία, αλλά δεν μου επέτρεψαν να χρησιμοποιήσω αυτό το "όπλο"», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.  

Όσον αφορά στην προσφυγική κρίση, ο τέως υπουργός υποστήριξε ότι η απάντηση της Ευρώπης στο μεγάλο αυτό πρόβλημα είναι το αποτέλεσμα των διαχωρισμών που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη καθώς «έχει κατακερματίσει την ήπειρο και έχει στρέψει το ένας κράτος-μέλος ενάντια στο άλλο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης