Εκτονώθηκε (προς το παρόν) η ένταση στη ΝΔ

Εκτονώθηκε (προς το παρόν) η ένταση στη ΝΔ

Σφυροκόπημα στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο και τα υπουργικά «πόθεν έσχες» από Μεϊμαράκη - Συνεχίζουν τις περιοδείες οι υποψήφιοι πρόεδροι - Στη Β. Ελλάδα ο Γεωργιάδης - Στον Δήμο Αθηναίων ο Τζιτζικώστας

Εκτονώθηκε (προς το παρόν) η ένταση στη ΝΔ
Η σφοδρότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης για το συζητούμενο στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με τα μνημονιακά προαπαιτούμενα καθώς και για τα... προβληματικά "πόθεν έσχες" κυβερνητικών στελεχών, συνέβαλαν εκτονωτικά στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία μετά την εσωκομματική θύελλα των προηγούμενων ημερών εμφανίστηκε συμπαγής με τα στελέχη της να εγκαταλείπουν -προς το παρόν;- τις εμφύλιες βολές και να προσανατολίζουν την κριτική τους προς την κυβέρνηση.

"Η Νέα Δημοκρατία θα σταθεί, όπως στο προηγούμενο διάστημα, με συνέπεια, ευθύνη, πατριωτισμό, μπροστά στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας της Χώρας", δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, δίνοντας το στίγμα του προσανατολισμού της ΝΔ στην άσκηση των κοινοβουλευτικών της καθηκόντων, όπως είχε τονιστεί μια μέρα νωρίτερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από πλειάδα βουλευτών αλλά και τους τέσσερις υποψήφιους αρχηγούς που συναντήθηκαν νωρίτερα για να υπογραμμίσουν ότι μοναδικός τους αντίπαλος είναι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του.

"Το αποδείξαμε έμπρακτα, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έσυρε τη χώρα στα πρόθυρα του Grexit, της χρεοκοπίας, του χάους", δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης εξηγώντας τη -συνεπή, όπως θεωρεί- στάση του κόμματός του. "Το αποδείξαμε στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το αποδείξαμε στη συνέχεια, όταν σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως και άλλες Κοινοβουλευτικές Ομάδες εξουσιοδοτήσαμε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για να κρατηθεί η χώρα στο ευρώ. Το αποδεικνύουμε και τώρα. Το αποδεικνύουμε επιβεβαιώνοντας, άλλη μια φορά, όλα όσα λέγαμε προεκλογικά".

Εμείς, σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, "στηρίζουμε αλλαγές που φέρνουν νέες επενδύσεις. Στηρίζουμε αλλαγές που φέρνουν νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας. Στηρίζουμε ρυθμίσεις που στρέφονται εναντίον της διαφθοράς, της διαπλοκής, της αδήλωτης εργασίας, της φοροδιαφυγής. Μέχρι εκεί. Όχι, όμως, σε περικοπές συντάξεων. Όχι σε αυξήσεις στους φόρους. Όχι άλλη μείωση του εισοδήματος των ασθενέστερων".

"Είμαστε παράταξη ευθύνης, συνέπειας και εμπιστοσύνης", είπε και εξήγησε τη θέση του κόμματός του ως εξής: "Αυτό που αποκρούαμε ως κυβέρνηση, δεν πρόκειται να το δεχθούμε τώρα ως αντιπολίτευση. Αυτά που λέγαμε προεκλογικά, δεν πρόκειται να τα αθετήσουμε μετεκλογικά. Αυτά που εξαγγείλαμε, δεν τα εγκαταλείπουμε. Με βάση τις αρχές μας, καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο, το οποίο έχετε φέρει".
Κλείσιμο

Ο κ. Μεϊμαράκης έθεσε επίσης, όπως είχαν κάνει νωρίτερα και άλλα στελέχη του κόμματός του, το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει με τα "πόθεν έσχες" ζητώντας από την κυβέρνηση, αλλά και από τους εμπλεκόμενους, να δώσουν εξηγήσεις.


Το Σάββατο ανοίγουν οι προσφορές από εταιρίες

Στην εκτόνωση της εσωκομματικής έντασης, πάντως, συνέβαλε και η παράταση που δόθηκε στην προθεσμία για την υποβολή προσφορών από εταιρίες που ενδιαφέρονται να οργανώσουν την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου που είχε αποτελέσει τις προηγούμενες ημέρες την αφορμή για τις αντιπαραθέσεις στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ).
Οι κλειστές προσφορές που μπορούν να δώσουν οι ενδιαφερόμενοι θα ανοίξουν το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς δόθηκε διήμερη παράταση, έτσι ώστε να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από τις καταγγελίες συνεργατών του κ. Μεϊμαράκη ότι μεθοδευόταν η απευθείας ανάθεση σε εταιρία της αρεσκείας του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκου και του γενικού διευθυντή Κώστα Τσιμάρα.

Από την Κομοτηνή, όπου επέστρεψε την Πέμπτη για να συνεχίσει την περιοδεία του στη Βόρειο Ελλάδα, ο υποψήφιος Πρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι για τον ίδιο "η ενότητα της παρατάξεως είναι ιερή". Και πρόσθεσε: "Άλλο κεφάλαιο να βγάλουμε αρχηγό, άλλο κεφάλαιο πιο σημαντικό την επόμενη ημέρα να είμαστε όλοι μαζί και αγαπημένοι. Γιατί τη Νέα Δημοκρατία πρέπει να την κάνουμε μεγαλύτερη, όχι να την κάνουμε μικρότερη. Έλεγαν οι παλαιότεροι "το μοναστήρι να είναι καλά και από ηγουμένους, βγάζεις όσους θες"».

Από την πλευρά του, ο έτερος υποψήφιος Απόστολος Τζιτζικώστας έχει προγραμματίσει για το πρωί της Παρασκευής συνάντηση με εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων, στις 11 το πρωί, στο κτήριο του Δήμου επί της Λιοσίων 22. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τζιτζικώστας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, στο μεταξύ, δεν άφησε ασχολίαστο το μείζον ζήτημα που ανέκυψε με τα "πόθεν έσχες" των υπουργών Αλέκου Φλαμπουράρη και Γιώργου Σταθάκη. Σε ένα "τιτίβισμα" του σχολίασε τα όσα έρχονται στο φως ως εξής: "Τα φλάμπουρα της ηθικής πέσαν γρήγορα. Το παλιό όταν υποκρίνεται το νέο είναι παρακμή".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης