LIVE

Κορωνοϊός

Σε συνέδριο το πρώτο δειλό βήμα προσέγγισης για Φώφη - Σταύρο

Σε συνέδριο το πρώτο δειλό βήμα προσέγγισης για Φώφη - Σταύρο

Στο «Δίκτυο» της πρώην Επιτρόπου μίλησαν οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού - Τόσο η κυρία Γεννηματά, όσο και ο κ. Θεοδωράκης ανέφεραν στις τοποθετήσεις τους ότι επιθυμούν την ισχυροποίηση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, με σκοπό να συνεργαστούν για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της χώρας

Περισσότερα ενώνουν την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, παρά τους χωρίζουν.

Αυτό φάνηκε από τις χθεσινές ομιλίες τους στο ίδιο διεθνές συνέδριο του Δικτύου, στο οποίο ήταν  καλεσμένοι οι δύο αρχηγοί, με αντικείμενο τις «προοδευτικές λύσεις για το σήμερα και το αύριο», παρουσία του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Μάσιμο Ντ' Αλέμα, με διοργανώτρια την Άννα Διαμαντοπούλου. 

Φάνηκε για πρώτη φορά ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι είναι έτοιμα να εισέλθουν σε φάση συζήτησης, καθώς οι χώροι που αντιπροσωπεύουν έχουν πολλά κοινά, ωστόσο  υπάρχει διαφωνία στον τρόπο διεξαγωγής του διαλόγου.

Τόσο η κυρία Γεννηματά, όσο και ο κ. Θεοδωράκης ανέφεραν στις τοποθετήσεις τους ότι επιθυμούν την ισχυροποίηση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, με σκοπό να συνεργαστούν για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της χώρας.

Έκαναν και οι δύο κάλεσμα  συσπείρωσης στον κόσμο που νιώθει απογοητευμένος και σε εκείνον που δεν αντιπροσωπεύεται  από τον  ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και οι δύο άσκησαν κριτική  στην κυβέρνηση. 

Η Φώφη Γεννηματά αμέσως μετά τις εκλογές προέβη σε κάλεσμα των ευρύτερων δυνάμεων της κεντροαριστεράς, με στόχο τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου με κεντρικό ρόλο το ΠΑΣΟΚ. Μέχρι στιγμής, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν απαντούσε θετικά στα μηνύματα της Χαριλάου Τρικούπη, διότι, όπως αναφέρουν από τη Σεβαστουπόλεως, το Ποτάμι ή θα κινηθεί αυτόνομα ή θα διαλυθεί. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σκέψεις για συμπόρευση, αλλά ο κ. Θεοδωράκης κάνει ένα βήμα προς τα μπρος, λέγοντας “ναι” στο διάλογο και στις διαβουλεύσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων που αφορούν τη χώρα. 

Η κ. Γεννηματά, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αλλά και αρκετών νυν και πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έκανε σαφές άνοιγμα σε συνεργασίες, με σκοπό  τη δημιουργία  μίας ενωμένης, πλειοψηφικής Κεντροαριστεράς,  τονίζοντας ότι “οι πραγματικές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές επιστρέφουν. Αυτόν τον λόγο αναζητούν οι Έλληνες πολίτες.Νέα προοδευτική πρόταση από μια ενωμένη, μεγάλη, πλειοψηφική Κεντροαριστερά της προοπτικής και των λύσεων”.

Το μήνυμα από την κ. Γεννηματά σαφές: Ζητώ την συμμετοχή όλων όσων αισθάνονται ότι ανήκουν στον Προοδευτικό, Σοσιαλιστικό, Δημοκρατικό πολιτικό χώρο στις διαδικασίες της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Να είναι παρόντες  χωρίς άλλες δεσμεύσεις, στις διαδικασίες της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που θα πραγματοποιηθεί στους επόμενους μήνες. Τόνισε δε ότι “θέλουμε η Δημοκρατική Συμπαράταξη να είναι η κεντροαριστερά των λύσεων και της προοπτικής. Μαζί με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες που μας συνδέουν διαχρονικά κοινή πορεία και αγώνες”. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, παράλληλα, ότι “δεν είναι αριστερή πολιτική η διαχείριση της απελπισίας που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ” και πρόσθεσε σε άλλο σημείο της ομιλίας της “δεν θα είναι άλλοθι και δεκανίκι, είτε στους νεοφιλελεύθερους και συντηρητικούς της Ν.Δ., είτε στις λαϊκίστικες, θολές, δήθεν αριστερές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ.  Άσκησε κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι “δημιούργησε ελπίδες που διαψεύδονται καθημερινά. Ξανά στα Μνημόνια, στην τρόικα, στα «προαπαιτούμενα», στις επιβαρύνσεις των πολιτών, στην ύφεση και την ανεργία”.

Υποστήριξε δε πως “πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι εδώ για να ξαναφέρει  την ελπίδα που ενταφίασε ο κ. Τσίπρας, μαζί με το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφύγει η χώρα. Και σε αυτήν την νέα αρχή, η ελληνική κοινωνία, φαίνεται να δείχνει ξανά ενδιαφέρον”.


Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης φαίνεται ότι “άπλωσε” το χέρι του για συνεργασίες , ο οποίος προς το παρόν εμφανίστηκε ανοιχτός να ξεκινήσει ένα διάλογο με τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, προκειμένου να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται στη χώρα. Μιλώντας στην εκδήλωση, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι “το Ποτάμι δεν έχει καμία σχέση με το παλιό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει διάλογος για αυτά που απασχολούν τη χώρα” και συμπλήρωσε όλο νόημα “άλλο η συμπόρευση με τους μηχανισμούς, άλλο ο διάλογος και η συνεργασία”. Προς αυτή την κατεύθυνση το Ποτάμι  δημιούργησε προσωρινή ειδικού σκοπού επιτροπή, αποτελούμενη από τους Λυκούδη, Λυμπεράκη, Δρέττα, Μειμαρόγλου, Βούγιας - στη συνέχεια θα προστεθούν και άλλα πρόσωπα- για να συντονίσει το διάλογο με τους πολίτες που ασφυκτιούν ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
 Ανέφερε ότι πρέπει να ανατρέψουμε το κομματικό κράτος, κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι με τα μνημόνια τους ευνόησαν το κομματικό κράτος και στραγγάλισαν την ιδιωτική οικονομία.

Μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα από τη Λαμία ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «έχουμε πάρει μια πρωτοβουλία να συζητήσουμε με κάποιο κόσμο που είναι απογοητευμένος και είναι ανάμεσα στις δύο συμπληγάδες: στον δεξιό συντηρητισμό και στον αριστερό συντηρητισμό». Ο επικεφαλής του Ποταμιού έστειλε μήνυμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα συνεργαστούμε όπου είναι δυνατόν με τα προοδευτικά κόμματα για συγκεκριμένες αλλαγές, επί παραδείγματι τον εκλογικό νόμο, αλλά θα κρατήσουμε την αυτοτέλειά μας και θα διεκδικήσουμε στις επόμενες εκλογές τη δύναμη να πρωταγωνιστήσουμε εμείς στην αλλαγή τη μεγάλη που πρέπει να συμβεί στη χώρα μας».

Οι παρουσίες 


Στο διεθνές συνέδριο το «παρών» έδωσαν ο Κώστας Σημίτης και ο Παναγιώτης Πικραμμένος, αλλά και πολλά στελέχη, νυν και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα σε αυτούς οι κ.κ. Κώστας Λαλιώτης, Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Μαγκριώτης και Κώστας Τριαντάφυλλος. Παράλληλα, ήταν στη συνέδριο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ' Αλέμα.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (19)

stav

Μήπως να ψάξει κάποιος με τι πόρους αυτο το κρατικοδίαιτο παράσιτο λειτουργεί το ''Δίκτυο'', είναι καμια ΜΚΟ;

ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΗΝ ΠΑΗ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΜΑΚΡΥΑ,ΕΤΣΙ?

Μανιατης

Το μονο που προκαλει φοβο στους συριζαιους αυτη την στιγμη,ειναι η ορθογραφια σου που κοντευει να μας τυφλωσει!

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ...ΚΥΡΙΕΣ ..ΠΟΥ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΜΟΝΟ ..ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ?ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΛΙΩΤΗ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΤΖΑΚΡΟΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΔΕΣ,ΚΑΙ ΚΑΤΣΕΛΟΚΟΤΣΑΚΑΔΕΣ,ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΟΓΙΑΝΑΤΣΗΔΕΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ,ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΟΚΑΜΜΕΝΩΝ?

ste

Φωφη μου περιμένεις με Σημίτηδες, Λαλιώτηδες, Αννούλες, να πάρεις ψηφους ; μάλλον το αντιθετο συμβαινει.. Αντε έτσι όπως το πάς θα δούμε στα ψηφοδέλτια τη Μελίνα...

Στελλα

Το Πασοκ και τα παρακλαδια του κανουν κινησεις και προσεγγισεις ωστε να εχουν αλλοθι υπαρξης.Εγω αυτο βλεπω. Κομμα που εχει ακομη εν ετει 2015 πολιτιικους σαν το Λαλιωτη να το εκπροσωπουν ... ειναι πεθαμενο κομμα καθως παραπεμπει σε αλλες εποχες και πρακτικες.

Κατερινα

Διαμαντοπουλου και Φωφη νομιζω πως εχουν μπει μπροστα για να σωσουν το συστημα του Πασοκ που δημιουργησαν οι κατα καιρους πολιτικοι τους συντροφοι.Ειναι το ιδιο συστημα που αυξησε το χρεος της χωρας,μας εβαλε σε μνημονια και μας χρεοκοπησε. Με ποια λογικη να συστρατευουν κι αλλοι μαζι τους; Για να διαιωνιζουμε τον πολιτικο και οικονομικο θανατο της χωρας χωρις κανενα περιθωριο αναπτυξης και ελπιδας; Το Ποταμι πρεπει να βγει μπροστα και να καταγγειλει την εν λογω πρακτικη που ακολουθει το πασοκ.

Ηλιας

Η Φωφη ποιο ΠΑΣΟΚ εκπροσωπει και θελει να δυναμωσει; Αυτο που στους κολπους του εχει τους ανθρωπους που συμμετειχαν στα μεγαλυτερα οικονομικα σκανδαλα της μεταπολιτευσης; Ας κανει πρωτα ξεσκαρταρισμα στο εσωτερικο του το Πασοκ και ας ψαξει μετα για συνεργασιες.

Petros

Το ΠΑΣΟΚ θελει να παρει ολες τις προοδευτικες δυναμεις για να επιβιωσει το συστημα του Λαλιωτη και του Βενιζελου. Αυτος ειναι ο σκοπος τους και μπραβο που το Ποταμι δεν ψαρωνει με τετοιου ειδους επικοινωνιακα τεχνασματα.

120000000

Χρωστάει η ΠΑΣΟΚάρα. Η Αννούλα αποδοκιμάσθηκε δις στις εκλογές. Η φούσκα του Θεοδωράκη έσκασε. Παρόλα αυτά, όλοι αυτοί οι δικατατορίσκοι μαζί με Σημίτηδες, Μπίστηδες, Ανδρουλάκηδες θέλουν να μας "σώσουν". Μόνο η Δαμανάκη σας λείεπει. Αλήθεια, πού είναι; Μήπως Αμερική; Ο Παπαντωνίου; Ο Πανταγιάς; Ο Νεονάκης; πού είναι αλήθεια; Όσο δεν φύγει η πασοκτσίλα, χαϊρι δε θα βρεί η Ελλάδα.

Θ.Κ.

Ας καταλάβουν-ουμε όλοι.........όλοι.......ότι ο χώρος είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει λύσεις και προοπτική στον τόπο και πρέπει να επαναποκτήσει τα ποσοστά που του πρέπυν στον πολιτικό χάρτη

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης