Η Ζωή ετοιμάζει «εκρηκτικό» φινάλε με ανοιχτές συνεδριάσεις για το χρέος και συνέντευξη τύπου

Η Ζωή ετοιμάζει «εκρηκτικό» φινάλε με ανοιχτές συνεδριάσεις για το χρέος και συνέντευξη τύπου

Γεμάτο το πρόγραμμα τις τελευταίες δέκα ημέρες της θητείας της - Τι απαντά για τα χαμένα κλειδιά του «προνομιακού γραφείου»

Η Ζωή ετοιμάζει «εκρηκτικό» φινάλε με ανοιχτές συνεδριάσεις για το χρέος και συνέντευξη τύπου
Εκρηκτικό φινάλε ανάλογο με την συνολική της πορεία στο Προεδρείο της Βουλής επιφυλάσσει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου για το τελευταίο δεκαήμερό της στο κοινοβούλιο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημόσιες συνεδριάσεις από το Κανάλι της Βουλής, καταγγελίες για το «επονείδιστο» χρέος, επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου και σύγκρουση με ορισμένα  μίντια. Γνωρίζει ωστόσο πως θα υπάρξουν και αντίποινα από τους ορκισμένους της εχθρούς εντάσσοντας μέσα σε αυτά δημοσιεύματα – τα οποία διαψεύδει – που υποστηρίζουν ότι έσπευσε να καπαρώσει προνομιακό γραφείο στο κεντρικό κτήριο της Βουλής κάνοντας χρήση των δικαιωμάτων της ως πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου.

«Ενοχλητική» μέχρι το τελευταίο λεπτό

Σε κάθε περίπτωση η κυρία Κωνσταντοπούλου θέτει σε φουλ ρυθμούς τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους αν και απομένουν μόλις δέκα ημέρες για την παράδοση της σκυτάλης σε νέο Πρόεδρο Βουλής.

Κλείσιμο
Η ίδια ανέκαθεν υποστήριζε πως το ζήτημα της διαγραφής του χρέους αποτελεί μείζονα εθνική υποχρέωση για αυτό και προχώρησε σε συγκρότηση σχετικής κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Σήμερα όμως φαίνεται πως έχει και έναν επιπρόσθετο λόγο για να ανακινήσει το θέμα καθώς πιστεύει ότι οι δημόσιες συνεδριάσεις και η παρουσίαση στοιχείων που εμφανίζουν το χρέος ως παράνομο ενοχλεί το Μέγαρο Μαξίμου και την συνείδηση των πρώην πολιτικών της συντρόφων. Αυτό γιατί θεωρεί πως ο κ. Αλέξης Τσίπρας υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο εγκατέλειψε την διεκδίκηση ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.

Υπο αυτά τα δεδομένα, σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί δημόσιες συνεδριάσεις που θα μεταδοθούν από το Κανάλι της Βουλής (12:30 και 12:00 αντίστοιχα) ενώ την Παρασκευή (12:00) θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν πως στην συνεδρίαση της Πέμπτης θα παραστεί και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για να εξηγήσει πως η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έφτασε στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Το γραφείο και η διάψευση

Την ίδια ώρα στενοί της συνεργάτες διαψεύδουν δημοσιεύματα που την εμφανίζουν να εκμεταλλεύεται το θεσμικό της αξίωμα για να «καπαρώσει» γραφείο – φιλέτο στον δεύτερο όροφο του κοινοβουλίου (σ.σ. στεγάζονται υπηρεσίες της βιβλιοθήκης) και να το χρησιμοποιήσει  ως πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου θα υλοποιήσει όλες τις βασικές της δεσμεύσεις και απόψεις αναφορικά με τα «προνόμια» που απορρέουν από τον θεσμικό της ρόλο.

Ως γνωστόν οι πρώην πρόεδροι της Βουλής δικαιούνται γραφείο και σημαντικό αριθμό μετακλητών υπαλλήλων. Εάν οι πρώην πρόεδροι είναι και βουλευτές τότε τους παραχωρείται γραφείο στο κεντρικό Μέγαρο. Εάν όχι τότε στεγάζονται σε κάποια από τα περιφερειακά κτήρια που μισθώνει το κοινοβούλιο.

Ωστόσο τους προηγούμενους μήνες η κυρία Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να επεκτείνει το παραπάνω μέτρο και για τους πρώην πρωθυπουργούς (σ.σ. δικαιούνται και αυτοί γραφείο και υπαλλήλους) και να μετακομίσει τους Κώστα Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου σε χώρο εκτός του κεντρικού κτηρίου.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι τα «χρυσά προνόμια» των «πρώην» πρέπει είτε να καταργηθούν είτε να περιοριστούν σημαντικά.

Υπο αυτά τα δεδομένα προκάλεσαν έκπληξη δημοσιεύματα προ δέκα ημερών αλλά και πρόσφατα που εκτιμούσαν πως πίσω από χωροταξικές ανακατατάξεις στον δεύτερο όροφο της Βουλής κρύβεται η ίδια και η επιθυμία της να «καπαρώσει» προνομιακό γραφείο για την μετά προεδρική εποχή.

Η ίδια σε σχόλιό της στο tweeter χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα «ψέμα» ενώ στενοί της συνεργάτες υποστηρίζουν ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου θα παραμείνει συνεπής σε όσα υποστηρίζει αλλά και στην άποψή της ότι οι χώροι του κοινοβουλίου πρέπει να «απελευθερωθούν» και να παραχωρηθούν για την εξυπηρέτηση των βουλευτών και του κοινοβουλευτικού έργου.

Επιστολή από την διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής
 
Την ίδια ώρα, ωστόσο, στο φως της δημοσιότητας έρχεται επιστολή, με ημερομηνία 1 Σεπτεμβρίου 2015, με την οποία η Ελένη Δρούλια, διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής, απευθύνεται στο γενικό γραμματέα της Βουλής, Γιώργο Θαλάσση, και ζητά να επιστρέψει το κλειδί του γραφείου της με τον αριθμό 207.

Στο εν λόγω γραφείο φυλάσσονται πολύτιμα αντικείμενα όπως το ασημένιο ευαγγέλιο και το κοράνιο στα οποία ορκίζονται οι βουλευτές από το 1974 εως σήμερα. Σύμφωνα με την διευθύντρια, αιφνιδιαστικά άλλαξαν οι κλειδαριές του γραφείου και κανείς δεν μπορεί να το επισκεφθεί. Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής που διέρρευσε φαίνεται να προκάλεσε τις υποψίες  και κατ επέκταση δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τα νέα κλειδιά προορίζονταν για την κυρία Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης