Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν είμαι λαγός του Σαμαρά, θα σκεφτώ αν θα είμαι υποψήφιος

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν είμαι λαγός του Σαμαρά, θα σκεφτώ αν θα είμαι υποψήφιος

Αν δεν υπάρξει άλλος υποψήφιος που να έχει απόψεις ανάλογες με τις δικές του, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν είμαι λαγός του Σαμαρά, θα σκεφτώ αν θα είμαι υποψήφιος
Επαίνους προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επεφύλαξε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για το ζήτημα της διαδοχής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Υπήρξε σπουδαίος πρωθυπουργός», είπε αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά και όταν, στο κεντρικό δελτίο του Mega, του τέθηκε το ερώτημα αν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος απάντησε: «Θα μπορούσε. Αυτό είναι δικό του θέμα. Δεν είναι δικό μου». 

Ερωτώμενος, πάντως, αν ο ίδιος λειτουργεί ως «λαγός» για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού: «Φυσικά και δεν είμαι λαγός του Αντώνη Σαμαρά», απάντησε. Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης δεν απέκλεισε την υποβολή μιας δικής του υποψηφιότητας για την αρχηγία, λέγοντας ότι «δεν είναι η ώρα των ονομάτων» και προσθέτοντας ότι «αν δεν υπάρξει άλλος υποψήφιος» που να έχει απόψεις ανάλογες με τις δικές του, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία.

Όπως εξήγησε ο ίδιος θέλει «μια ΝΔ που θα υπερασπίζεται τις ιδέες της ευρωπαϊκής Δεξιάς, χωρίς φόβο», ενώ παρά το ότι επεσήμανε ότι σέβεται και τιμά το νυν πρόεδρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη που «κράτησε όρθια την παράταξη», εξέφρασε τη διαφωνία του με τη στροφή στο μεσαίο χώρο και τη συναινετική υπερψήφιση του Μνημονίου Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι «απέτυχε» αφού η ΝΔ έχασε την περασμένη Κυριακή 200 χιλιάδες ψηφοφόρους που την είχαν ψηφίσει τον Ιανουάριο.

Χαρακτήρισε, τέλος, «μέγιστη προβοκάτσια» τα αναφερόμενα σε ιστότοπους ότι εκείνος και ο Μάκης Βορίδης προτίθενται να αποχωρήσουν από τη ΝΔ για να σχηματίσουν αμιγώς δεξιό κόμμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης