Γεννηματά: Αδιανόητα τα όσα διαρρέει ο Τσίπρας για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Γεννηματά: Αδιανόητα τα όσα διαρρέει ο Τσίπρας για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Την οργή της μετέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο που αποκαλύπτει στα ΝΕΑ το διάλογο που είχε μαζί της - Ποτέ δεν έγινε πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας λένε από το ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά: Αδιανόητα τα όσα διαρρέει ο Τσίπρας για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
Την έντονη ενόχληση της ίδιας της Φώφης Γεννηματά μεταφέρει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα ΝΕΑ, ο οποίος μίλησε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις Καμμένου.

«Χθες και αφού είχε φουντώσει η σχετική σεναριολογία με παρέμβαση, δε, και του γίγαντα Καμμένου που έθετε και... όρους τρομάρα του (να διώξει η Φώφη τον Βενιζέλο!) για να μετάσχει στην κυβέρνηση, ξαναμίλησα με τη Φώφη.

Την πέτυχα σπίτι της κλινήρη με ίωση.

Κλείσιμο
-Άλλα μου λέγατε το βράδυ των εκλογών , της παρατήρησα. 

Ήταν σε έξαλη κατάσταση.

- Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Αυτό που κάνει ο Τσίπρας είναι αδιανόητο και ανήθικο. Το διαψεύδω κατηγορηματικά.

- Μα το δήλωσε σχεδόν δημόσια...

- Δεν ξέρω τι έκανε. Γνωρίζω τι του είπα και τι μου απάντησε. Όλα είναι ψέματα. Μένω άναυδη με αυτό το πράγμα. Θα πω μόνο το εξής για να αντιληφθεί ο καθένας για τι είδους συμπεριφορά από μέρους του, μιλάμε. Όταν επικοινώνησα εγώ μαζί του είχε ήδη ανακοινωθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης με τον Καμμένο. Πώς θα μπορούσα να μπω σε συζήτηση μαζί του για τέτοιο θέμα».

Κατηγορηματική διάψευση
«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις φήμες περί δήθεν προτάσεων συνεργασίας του κ. Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ», σημειώνουν στη Χαριλάου Τρικούπη λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων και τη γνωστοποίηση της  κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, εμφανίζονταν ιδιαίτερα ενοχλημένοι αναφορικά με τις δηλώσεις του δεύτερου κυβερνητικού εταίρου, του προέδρου των ΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για βαρίδια του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος ευθέως στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Όσον αφορά τις δηλώσεις Καμμένου, απαξιούμε να τις σχολιάσουμε», ήταν η σχετική αναφορά.

Στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, εκφράζουν ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού σημειώνουν την αυξηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Αναλυτικά οι 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι:

Φώφη Γεννηματά, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Σκανδαλίδης (Α΄ Αθηνών), , Ανδρέας Λοβέρδος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Χαρά Κεφαλίδου, Γιάννης Κουτσούκος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Αρβανιτίδης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Μιχάλης Τζελέπης και Θεόδωρος Παπαθεοδώρος.

Παράλληλα με μια σκληρή ανακοίνωση η ομάδα νέων ακριβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, υποδέχτηκαν την νέα κυβερνητική συνεργασια ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οι νέοι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος καυτηριάζουν τη γρήγορη διαδικασία που συγκροτήθηκε  η κυβέρνηση, ενώ θυμίζουν πως ο κ. Κάμμενος έχει εκδώσει βιβλίο που υποστήριζε ότι ο αρχηγός της 17Ν είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο πολιτικός έρωτας των κυρίων Τσίπρα και Καμένου πλέον δεν κρύβεται. Είναι τόσο κεραυνοβόλος που δεν τηρούνται ούτε τα θεσμικά και κοινοβουλευτικά προσχήματα. Είναι η πρώτη Κυβέρνηση συνεργασίας στην Ιστορία που σχηματίζεται επί της ουσίας πριν την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος, επί σκηνής. 

Ο Πρωθυπουργός βιαζόταν τόσο πολύ να συνεργαστεί με τον άνθρωπο που έγραψε βιβλίο για να μας πείσει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο αρχηγός της 17Ν (!!!), με τον πάλαι ποτέ ηγέτη των Ρέιτζερς που καλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους να στήνονται «στα τέσσερα», που δεν περίμενε καν να πάρει τυπικά εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα μπορούσε –έστω για τα μάτια του κόσμου-, αφού πάρει εντολή, να συνομιλήσει προγραμματικά και με άλλα κόμματα πριν σχηματίσει Κυβέρνηση με το έβδομο κατά σειρά.

Αντ΄αυτού, επέλεξε να προβεί σε «εικονική» ορκωμοσία Κυβέρνησης με τον κ. Καμένο πάνω στο βήμα, με σφιχταγκαλιασμούς, φιλιά, πανηγύρια και υπό τις ζητωκραυγές του πλήθους των «αριστερών ακτιβιστών». Πρόκειται για τη συμβολική αποτύπωση του κυβερνώντος Εθνικολαϊκισμού υπό συνθήκες παράκαμψης του θεσμικά επιβεβλημένου διαλόγου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Επιβεβλημένου τόσο λόγω της έλλειψης αυτοδυναμίας όσο και λόγω των δύσκολων στιγμών που περνά η χώρα οι οποίες απαιτούν σταθερότητα και εθνική ενότητα.

Φυσικά και είναι δικαίωμα του κ. Τσίπρα να καλεί στο βήμα όποιον θέλει. Ας κάνουμε όμως μια αναλογία κι ας φανταστούμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ελλείψει αυτοδυναμίας, να ανεβάζει στο βήμα τον κ. Καρατζαφέρη για να τον αποθεώσει ο Λαός, καλώντας τους αγωνιστές να κρατήσουν ψηλά τον Ήλιο της Δικαιοσύνης. Ακούγεται σαν ανέκδοτο. Τώρα όμως τα πράγματα είναι σοβαρά. Η συνεργασία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς με την Ψεκασμένη Ακροδεξιά των CDS, των offshore και των Υδατανθράκων θεωρείται στη χώρα μας περίπου αυτονόητη. Σαν να μην είναι ένα απίστευτο παράδοξο που δεν έχει συμβεί πουθενά αλλού στον κόσμο. Την πρώτη φορά υπήρχε το άλλοθι του Αντιμνημονίου, που ξεπερνούσε όλες τις άλλες «ασήμαντες διαφορές». Τώρα ποιά είναι η συγκολλητική ουσία, πέραν της «ρομφαίας της κάθαρσης» και της «ισοπέδωσης της διαπλοκής»,που συνιστά μια κατεξοχήν δεξιά, ηθικιστική ατζέντα; Από πού προκύπτει αυτή η απόλυτη προγραμματική, πολιτική και αισθητική ταύτιση;

Να υπενθυμίσουμε ότι αν η Ελλάδα είναι ακόμη εντός Ευρωπαϊκού πλαισίου, το οφείλει στην Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία που στήριξε την Ελλάδα την πιο δύσκολη στιγμή, όταν είχαμε απομονωθεί και οι συντηρητικοί απαιτούσαν Grexit, ενώ οι ευρωπαίοι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζαν στα κοινοβούλια των χωρών τους τη Συμφωνία που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έφερε. Προκαλεί λοιπόν τουλάχιστον απορία το ότι ο Πρωθυπουργός προτιμά να συγκυβερνήσει με ένα ακροδεξιό κόμμα, που στην Ευρώπη συμμαχεί με τον κ. Φάρατζ και άλλα ακραία, συνωμοσιολογικά, εθνικιστικά κόμματα και δεν κάθεται καν στο τραπέζι να συζητήσει προγραμματικά με τους Έλληνες Σοσιαλδημοκράτες.

Δεν ξέρουμε τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ιστορία, την αισθητική και το ήθος της Αριστεράς. Ξέρουμε όμως ότι η χώρα διολισθαίνει σε ένα κράμα ιδιότυπου μνημονιακού λαϊκισμού και δεξιού Περονισμού. Ξέρουμε ότι απαιτείται άμεσα η αναγέννηση του προοδευτικού χώρου. Και στον αγώνα αυτόν θα είμαστε παρόντες εκεί που πρέπει. Από τα κάτω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης