ΠΑΣΟΚ: Διαψεύδει τα περί προτάσεων συνεργασίας από τον Τσίπρα

ΠΑΣΟΚ: Διαψεύδει τα περί προτάσεων συνεργασίας από τον Τσίπρα

«Απαξιούμε να τις σχολιάσουμε» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη και για τις δηλώσεις-«υποδείξεις» Καμμένου

ΠΑΣΟΚ: Διαψεύδει τα περί προτάσεων συνεργασίας από τον Τσίπρα
Δεν βρίσκει έδαφος, όπως φαίνεται, το φλερτ Καμμένου - Τσίπρα προς τη Φώφη Γεννηματά, με τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά οργισμένα στις φήμες περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τις οποίες «φούντωσε» ο Πάνος Κάμμενος με σημερινές του δηλώσεις, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει επίσημα και κατηγορηματικά τις φήμες περί δήθεν προτάσεων συνεργασίας και, όπως φαίνεται, απομακρύνεται το σενάριο μίας τριτοκομματικής κυβέρνησης.

Πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι σκοπός τους είναι η προγραμματική εποικοδομητική  αντιπολίτευση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει σχεδιασμός συμπόρευσης με την κυβέρνηση.

Παρά ταύτα, όπως μεταφέρουν στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, η κυρία Γεννηματά είναι ανοιχτή σε κάθε συζήτηση, χωρίς να αποκλείει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως και με άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Η πρόεδρος του κόμματος δίνει προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, ενώ αυτό που θα μπορούσε να ενώσει την κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ είναι μία προγραμματική για το θέμα του χρέους.
Κλείσιμο

Ξεκαθαρίζουν, δε, ότι στήριξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, για να φέρουν μία συμφωνία, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, παρά ταύτα αυτό δεν σημαίνει ότι θα ψηφίζουν όλα τα μέτρα Τσίπρα, παρά μόνο εκείνα που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.  

Παράλληλα, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Καμμένου λέγοντας ότι «απαξιούμε να τις σχολιάσουμε».

Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια είναι αν ο κ. Καμμένος με τις εν λόγω τοποθετήσεις του προβαίνει σε διερευνητικές κινήσεις, παρατηρώντας και τις αντιδράσεις ή υπάρχει ο σχεδιασμός επίσημης πρότασης στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να ενισχυθεί η κυβέρνηση.

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις φήμες περί δήθεν προτάσεων συνεργασίας του κ. Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα ότι ο πρωθυπουργός πρότεινε στην κυρία Γεννηματά συνεργασία.

Η έντονη αντίδραση ήταν από τη σημερινή υπόδειξη του κ. Καμμένου στην κυρία Γεννηματά ότι, αν διώξει τον κ. Βενιζέλο, θα μπορούσε να συζητηθεί μια μελλοντική κυβερνητική συνεργασία.  

«Δεν έχει κανένα λόγο να απολογείται η κυρία Γεννηματά για τον κ. Βενιζέλο. Δεν έχει κανένα λόγο να έχει στους κόλπους πολιτικούς που έχουν εμπλακεί είτε στις λίστες Λαγκάρντ είτε στις λίστες των υποβρυχίων είτε στα άλλα σκάνδαλα. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι η χρυσή ευκαιρία να απομονωθούν τα βαρίδια και με τη μεγαλύτερη δυνατή να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης αυτή η κυβέρνηση...Κοιτάξτε η κ. Γεννηματά μπορεί να βάλει στην άκρη τον κ. Βενιζέλο, να τον διώξει από το ΠΑΣΟΚ κι από κει και πέρα να συζητήσουμε» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης