Ποτάμι: Ακόμα και ο ρόλος του επικεφαλής στο τραπέζι μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής

Ποτάμι: Ακόμα και ο ρόλος του επικεφαλής στο τραπέζι μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής

Προβληματισμός στη Σεβαστουπόλεως - Άλλοι μιλούν για μια χαμένη μάχη και άλλοι για πολλά μικρά λάθη που έγιναν στην προεκλογική περίοδο - Κατά έξι βουλευτές μειώθηκε η δύναμη του Ποταμιού, στη νέα Βουλή

Ποτάμι: Ακόμα και ο ρόλος του επικεφαλής στο τραπέζι μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής
Με την αίσθηση του προβληματισμού να επικρατεί στη Σεβαστουπόλεως ξεκινά η επόμενη ημέρα στο Ποτάμι μετά τα αποτελέσματα τα οποία κυμαίνονται πολύ κάτω του ποσοστού του Ιανουαρίου. Με κριτική ματιά μπαίνουν όλα στο τραπέζι και φαίνεται πως έρχεται η ώρα για συζήτηση στο σύνολο της εικόνας του Ποταμιού, ακόμη και για το ρόλο του επικεφαλής και τον τρόπο οργάνωσης του κόμματος. Ο Σταύρος Θεοδωράκης προαναγγέλλει συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος διερευνώντας  τα μικρά λάθη, όπως είπε, που έκανε το κόμμα προεκλογικά. 

Αν και οι δημοσκοπήσεις για τα ποσοστά του Ποταμιού ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις της Σεβαστουπόλεως, το εκλογικό αποτέλεσμα εξέπληξε τα στελέχη του καθώς δεν περίμεναν μια τόσο μεγάλη συμπίεση των ποσοστών τους από το 6% του Ιανουαρίου. Το κλίμα στα γραφεία του Ποταμιού δεν θύμιζε σε τίποτα την πανηγυρική ατμόσφαιρα των προηγούμενων εκλογών όταν γιόρταζε την πρώτη είσοδό του στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οι βουλευτές με την εξαίρεση του Γιώργου Μαυρώτα ήταν απόντες, ενώ μόνο οι δύο ευρωβουλευτές, Μίλτος Κύρκος και Γιώργος Γραμματικάκης, πέρασαν και συμμετείχαν στις συσκέψεις. 

Κλείσιμο
Απών ήταν επίσης το κεντροαριστερό ρεύμα του κόμματος πλην της Αθηνάς Δρέττα ενώ την εμφάνισή τους έκαναν από την άλλη πλευρά ο Θ. Σκυλακάκης της Δράσης και ο Γρ. Βαλλιανάτος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έφτασε λίγο πριν τις 9 στο γραφείο του, αποφεύγοντας να μιλήσει με τους δημοσιογράφους, ενώ οι  συνεργάτες ήταν «μουδιασμένοι» και απέφευγαν να κάνουν εκτιμήσεις. Μέσα στο γραφείο του επικεφαλής συζητούσαν για περισσότερο από δύο
ώρες. 

Η πλειοψηφία των συνεργατών του υποστήριξαν ότι χρειάζεται χρόνος για να κριθεί το Ποτάμι και αυτό δε μπορεί να γίνει σε μόλις 18 μήνες ζωή. Αρκετοί ανέφεραν ότι χάθηκε μια μάχη, όχι όμως ο πόλεμος ενώ άλλοι εκτιμούν ότι  δεν έγινε ένα μεγάλο λάθος στην προεκλογική περίοδο αλλά πολλά μικρά, αν και το μεγάλο  πρόβλημα ήταν η διείσδυση  στην περιφέρεια.

«Πιστεύαμε ότι η χώρα μπορούσε να αλλάξει πορεία αλλά τελικά απ' ό,τι φαίνεται επιστρέφουμε στον Γενάρη. Το Ποτάμι είναι πολύ μακριά από τους στόχους του και αυτό μας δημιουργεί τους αναγκαίους προβληματισμούς όσον αφορά τα λάθη και κυρίως σ’ αυτούς που ευθύνονται για τα λάθη, που είναι ο επικεφαλής του», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. 
Θεοδωράκης.

Το Ποτάμι φαίνεται ότι εκλέγει 11 βουλευτές, έξι λιγότερους από τους 17 της προηγούμενης Βουλής. 

Συγκεκριμένα επανεκλέγονται οι Σπ. Λυκούδης, Χ. Θεοχάρης, Γρ. Ψαριανός, Γ. Αμυράς, Γ. Μαυρωτάς, Κ. Μάρκου, Σπ. Δανέλλης, Ν. Ορφανός, ο Αχμέτ Ιλχάν (νεοεκλεγείς στη Ροδόπη) ενώ το Ποτάμι κέρδισε από μία έδρα σε Χανιά και Α’ Θεσσαλονίκης, όπου κατέβηκε ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης με τον επικεφαλής του Ποταμιού να φέρεται να προτιμά τα Χανιά, αφήνοντας στη Χρ. Ταχιάου την άλλη. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, το κόμμα του είναι πολύ μακριά από τους στόχους του και όπως τόνισε, αυτό δημιουργεί τους αναγκαίους προβληματισμούς για τα λάθη και κυρίως «σε αυτόν που ευθύνεται, στον επικεφαλής του», ένα ζήτημα το οποίο, όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, θα εξεταστεί από το Ποτάμι τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι στο κόμμα του δεν είναι αισιόδοξοι με το εκλογικό αποτέλεσμα αυτό αλλά, όπως είπε, «θα είμαστε παρόντες στην αντιπολίτευση».

«Με το 6% δώσαμε σπουδαία μάχη για την χώρα. Ελπίζουμε τώρα, με το 4%, να φανούμε εξίσου χρήσιμοι», είπε.

Κατά έξι βουλευτές μειώθηκε η δύναμη του Ποταμιού, στη νέα Βουλή

Η εκλογική ήττα του Ποταμιού, κατά 2 μονάδες, από το 6,2% τον Ιανουάριο σε 4,1%, στις χθεσινές εκλογές μείωσε και την κοινοβουλευτική του δύναμη. Από 17 βουλευτές που είχε στην προηγούμενη Βουλή τώρα το Ποτάμι θα εκπροσωπείται από 11. Απώλεσε λοιπόν συνολικά 6 έδρες (στα Χανιά, στον Εβρο, στις Σέρρες, μία στη Β' Αθήνας, η έδρα στο Επικρατείας και στη Δράμα).

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης , αφού το Ποτάμι δεν βγάζει έδρα στα Χανιά, με συνέπεια να μην μπει στη Βουλή η Χριστίνα Ταχιάου. Επίσης, δεν εκλέγεται βουλευτής ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Νικηφόρος Διαμαντούρος, αλλά και η η Αντιγόνη Λυμπεράκη στη Β΄Αθήνας, καθώς το Ποτάμι αντί 4, βγάζει 3 βουλευτές.

Τέλος, εξελέγη μειονοτικός βουλευτής στη Ροδόπη, ο Αχμέτ Ιλχάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης