«Φουσκώνουν» τα νερά του Ποταμιού

«Φουσκώνουν» τα νερά του Ποταμιού

Οι κινήσεις Θεοδωράκη στο θέμα των συνεργασιών για την κατάρτιση των εκλογικών λιστών - Με ποιους βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές

«Φουσκώνουν» τα νερά του Ποταμιού
Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται γύρω από το Ποτάμι.

Το τηλέφωνο του Σταύρου Θεοδωράκη δεν σταματάει να χτυπάει και στο γραφείο του το ένα ραντεβού διαδέχεται το άλλο, με στόχο τη δημιουργία ενός δυνατού μεταρρυθμιστικού μετώπου με προοδευτικό, οικολογικό και φιλελεύθερο πρόσημο.

Γι' αυτό, παρά τη μεγάλη προσφορά από πολιτευτές και πρώην στελέχη, ο επικεφαλής του Ποταμιού κινείται με επιλεκτικές συνεργασίες - συμμαχίες με κόμματα, πολιτικούς σχηματισμούς και πρόσωπα "που συμβολίζουν τη μεταρρυθμιστική τάση, ώστε να σταλεί ένα σαφες και ισχυρό μηνυμα στην ελληνική κοινωνία", όπως λένε στη Σεβαστουπόλεως.

«Οι λύσεις δεν θέλουν απομόνωση, απαιτούν την ένωση των δυνάμεων εκείνων που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα» προσθέτουν.

Οι συνομιλίες με τη Δράση βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Ο Στ. Θεοδωράκης έχει συναντηθεί αρκετές φορές με τον Θ. Σκυλακάκη. Σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης για να αποφασίσει τη στάση που θα ακολουθήσει στις εκλογές αυτές. Στις προηγούμενες εκλογές η Δράση είχε στηρίξει το Ποτάμι και είχε ενθαρρύνει 25 στελέχη της να ενταχθούν στις λίστες του ως υποψήφιοι. Ο Θ. Σκυλακάκης, πρόεδρος του κόμματος, δεν είχε πολιτευτεί στις προηγούμενες εκλογές. Θα έχει ενδιαφέρον η απόφαση την οποία θα λάβει το παλαιότερο κόμμα (ιδρύθηκε το 2009), του κεντρώου φιλελεύθερου χώρου και το μόνο που είναι σήμερα μέλος στους κεντρώους Ευρωπαίους Φιλελεύθερους (ALDE), του Γκι Φερχόφστατ.
Κλείσιμο

Ανοιχτή γραμμή με τη Σεβαστουπόλεως έχει και η κίνηση "Μπροστά". Πρόκειται για νέα στελέχη, προερχόμενα κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του Ποταμιού, μιας και κινούνται στο μεταρρυθμιστικό χώρο. Η κίνηση αποτελείται από 40άρηδες, με βαριά βιογραφικά. Κάποιοι εξ αυτών αναμένεται να περιληφθούν στις λίστες, αν ολοκληρωθεί η συνεργασία.

Με το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη φαίνεται ότι θα συμπλεύσει και η Κίνηση Ευρώπη - Οικολογία, συμβάλοντας στην προώθηση των Πράσινων Ιδεών, μέσω του Ποταμιού. Η κίνηση βρίσκεται σε διαβούλευση και πολύ σύντομα αναμένονται οι αποφάσεις.

Οι συζητήσεις δεν σταματούν εδώ. Προβεβλημένα πρόσωπα συζητούν με το Ποτάμι και από τη Σεβαστουπόλεως μιλούν για εκπλήξεις που μας περιμένουν στο δρόμο για τις κάλπες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης