Λαφαζάνης: Θέμα επιβίωσης η επιστροφή στη δραχμή

Λαφαζάνης: Θέμα επιβίωσης η επιστροφή στη δραχμή

Χαριστική βολή για τους αγρότες το τρίτο Μνημόνιο - Άδικο το χρέος και δεν θα πληρωθεί - Η Λαϊκή Ενότητα θα αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών - Καμία συνεργασία με τις μνημονιακές δυνάμεις

Λαφαζάνης: Θέμα επιβίωσης η επιστροφή στη δραχμή
Θέμα επιβίωσης και όχι ιδεολογικό χαρακτήρισε την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

«Εγώ δεν θα πάω ποτέ κανένα λαό στο εθνκό νόμισμα αν δεν θέλει. Αλλά εκεί θα πάμε είτε το θέλουμε είτε όχι. Είναι θέμα επιβίωσης και όχι ιδεολογικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Λ.Ε. χαρακτήρισε χαριστική βολή για τον αγροτικό κόσμο το τρίτο Μνημόνιο τονίζοντας ότι «δεν γίνονται τα μέτρα που ψηφίστηκαν».

Κλείσιμο
Όσον αφορά τις κατηγορίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι ταυτίζεται με το σχέδιο Σόιμπλε ο κ. Λαφαζάνης αναρωτήθηκε: «έχει γραφτεί σχέδιο Σόιμπλε; Εγώ μια φημολογία λέω ότι είναι. Λένε γι' αυτό, ας μας το παρουσιάσουν».

Χαρακτήρισε αντικοινωνικό, αντεργατικό δρόμο την ευρωζώνη και προέβλεψε ότι η κατώτατη σύνταξη θα φτάσει στα 150 ευρώ και ο κατώτατος μισθός στα 220 ευρώ.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έπρεπε να έχει εναλλακτική απάντηση και προοπτική αφού έλεγε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια. «Εγώ έλεγα ότι όταν φτάσουμε στον κρίσιμο σημείο δεν θα επιλεγεί το μνημόνιο αλλά η σύγκρουση και αναγκαστικά η χώρα θα βαδίσει σε άλλο δρόμο» σημείωσε στη συνέντευξή του στο MEGA.

Ξεκαθάρισε ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν θα κάνει καμία συνεργασία με μνημονιακές δυνάμεις επισημαίνοντας ότι «έχουμε πόλεμο με τις μνημονιακές πολιτικές. Διεξάγεται οικονομικός σκληρός πόλεμος».

Μιλώντας για το θέμα του χρέους το χαρακτήρισε άδικο και είπε ότι δεν θα πληρωθεί αφού θέλει την εξόντωση του λαού.

Αν και χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου» τις δημοσκοπήσεις» υποστήριξε ότι η δημοσκόπηση του δρόμου δείχνει ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι πολύ ψηλά και θα αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών.

Μάλιστα παρατήρησε ότι στο παρελθόν ο ίδιος περνούσε απαρατήρητος όμως «τώρα υπάρχει ουσιαστική ανθρώπινη επαφή κι αυτό μου θυμίζει το δημοψήφισμα». «Θα μπορούσα να γίνω εδώ και πολά χρόνια πρόεδρος αλλά ήμουν εργάτης για να πάει καλά η παράταξη μου» σημείωσε για τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης