Το τρις εξαμαρτείν «καίει» τον Χαϊκάλη από τις λίστες των ΑΝΕΛ

Το τρις εξαμαρτείν «καίει» τον Χαϊκάλη από τις λίστες των ΑΝΕΛ

Πρώτο φάουλ η υπόθεση με το «ξεχασμένο» τιμολόγιο που δεν δήλωσε στην φορολογική του δήλωση - Δεύτερο οι χρηματιστηριακές συναλλαγές που επίσης δεν δήλωσε στη Βουλή - Τρίτο η νέα υπόθεση που τον εμπλέκει με «offshore» εταιρία

Το τρις εξαμαρτείν «καίει» τον Χαϊκάλη από τις λίστες των ΑΝΕΛ
Μη αναστρέψιμο φαίνεται πως είναι το κλίμα δυσφορίας που επικρατεί στο στρατόπεδο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τον κ. Παύλο Χαϊκάλη και πλέον η συμμετοχή του στις εκλόγιμες λίστες για τις επερχόμενες εκλογές είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Όπως αναφέρουν στελέχη του ηγετικού πυρήνα του κόμματος στο protothema.gr, ο κ. Πάνος Καμμένος έχει γίνει δέκτης αρκετών εισηγήσεων από στελέχη του κόμματος που του ζητούν να μην συμπεριλάβει τον κ. Χαϊκάλη στις λίστες χαρακτηρίζοντάς τον ως «βαρίδι». Στις εισηγήσεις τους κάνουν λόγο για το «τρις εξαμαρτείν» του τεως υπουργού Εργασίας υπενθυμίζοντας την υπόθεση με το «ξεχασμένο» τιμολόγιο που δεν δήλωσε στην φορολογική του δήλωση, τις χρηματιστηριακές συναλλαγές που επίσης δεν δήλωσε στο «πόθεν έσχες» στην Βουλή και πλέον την νέα υπόθεση που τον εμπλέκει με «offshore» εταιρία.

Για την ώρα ο κ. Καμμένος τηρεί στάση αναμονής δίνοντας χρόνο στον κ. Χαϊκάλη εως την ερχόμενη Παρασκευή ή Σάββατο για να αποδείξει την αθωότητά του, χωρίς σκιές και ερωτηματικά. Το γεγονός άλλωστε ότι ο βουλευτής συγκέντρωσε το 45% των «σταυρών» που έλαβε το κόμμα στο υπόλοιπο Αττικής καθιστά την απώλειά του σημαντικό πλήγμα στην προσπάθεια των ΑΝΕΛ για επανείσοδο στην Βουλή.

Μετά τις εκλογές ο έλεγχος Χαϊκάλη για offshore και χρηματιστηριακές συναλλαγές από την Βουλή

Την ίδια ώρα η απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής να παραπέμψει την έρευνα για τον κ. Χαϊκάλη μετά τις εκλογές περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα δεδομένα για την ηγεσία των ΑΝΕΛ.
Κλείσιμο

Ο κ. Καμμένος άλλωστε είχε δηλώσει πως αναμένει την ετυμηγορία της επιτροπής που θα καθόριζε την πολιτική τύχη του βουλευτή του.

Σύμφωνα με ενημέρωση της αντιπροέδρου του κοινοβουλίου και προέδρου της επιτροπής ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών Δέσποινας Χαραλαμπίδου η έρευνα για τον κ. Χαϊκάλη δεν θα περιοριστεί μόνο στην «offshore» εταιρεία αλλά και στην παλαιότερη με τις αδήλωτες χρηματιστηριακές συναλλαγές. Να σημειωθεί ότι ο κ. Χαϊκάλης εμφανίστηκε ενώπιον των μελών της επιτροπής και κατέθεσε τα έγγραφα που κατά τον ίδιο αποδεικνύουν την αθωότητά του.  Πάντως, η απόφαση να παραπεμφθεί ο έλεγχος από την επόμενη Βουλή δημιουργεί προβληματισμό καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και υπουργός Εργασίας της απερχόμενης κυβέρνησης αποφεύγει τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών λόγω… διάλυσης της Βουλής και εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαϊκάλης είχε γίνει και πάλι αρνητικός πρωταγωνιστής κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο.  Τότε είχε καταγγείλει απόπειρα χρηματισμού του από τον κ. Γιώργο Αποστολόπουλο προκειμένου να ψηφίσει υπερ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην πορεία όμως παραδέχθηκε ότι ο κ. Αποστολόπουλος ήταν χρηματιστής του και πως του είχε δώσει 5.000 ευρώ προκειμένου να του τα επενδύσει σε χρηματιστήρια του εξωτερικού. Επενδύσεις όμως που ουδέποτε δήλωσε στον «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στην Βουλή. Η ομολογία του οδήγησε σε έκτακτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής στις 29 Δεκεμβρίου η οποία όμως αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση για μετά τις εκλογές. Εκείνο το βράδυ άλλωστε ήταν προγραμματισμένη η τελευταία ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που θεωρούταν βέβαιο ότι θα καταλήξει χωρίς θετικό αποτέλεσμα.  Όμως, επι επτά μήνες η νέα Βουλή αδιαφόρησε για την υπόθεση Χαϊκάλη με ορισμένους να θεωρούν ότι υπήρξε μια ιδιότυπη ασυλία λόγω της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης