LIVE

Κορωνοϊός

Θεοδωράκης: To Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, αλλά αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης Τσίπρα

Θεοδωράκης: To Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, αλλά αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης Τσίπρα

«Λέμε "ναι" σε συνεργασία με αυτούς που τόλμησαν» - «Οι επιλογές του Τσίπρα ήταν όλες ή σχεδόν όλες αποτυχημένες» - «Η Ελλάδα δεν θέλει να επιστρέψει στο παρελθόν» - «Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε συγκεκριμένες λύσεις»

Τα χαρτιά του άνοιξε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε μια διαφορετική συγκέντρωση που πραγματοποίησε «Το Ποτάμι» το βράδυ της Δευτέρας  στη Θεσσαλονίκη, στο Αμφιθέατρο Κήπου των Εποχών, στη Νέα Παραλία.

Ο κ. Θεοδωράκης που κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις τριών δημοσιογράφων της πόλης εξήγησε τις θέσεις και τις προτάσεις του ενόψει των εθνικών εκλογών και εξέφρασε την άποψη ότι «ο λαός πρέπει να σκεφθεί ποιος του έλεγε αλήθεια και ποιος ψέμματα και να αποφασίσει να ψηφίσει βάσει αυτού». 

Εξαπολύοντας επίθεση στον τέως πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι «Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος για τη χώρα αλλά αποτέλεσμα της 7μηνης διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω. Η Ελλάδα δεν θα παραδοθεί ξανά στους κομματικούς μηχανισμούς, τους ερασιτέχνες, τα συμφέροντα και τις συντεχνίες. Το θράσος του κ. Τσίπρα είναι μεγάλο. Οι επιλογές του ήταν όλες ή σχεδόν όλες αποτυχημένες. Το παραδέχεται και εκείνος. Η Ελλάδα δεν θέλει να επιστρέψει στο παρελθόν. Ούτε στο παρελθόν Τσίπρα – ούτε στο παρελθόν Μεϊμαράκη» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Πρέπει η Συμφωνία που έγινε, να τηρηθεί. Δε λέμε ψέματα ότι μπορεί η Ελλάδα να την αθετήσει χωρίς ζημιές» πρόσθεσε. «Είχαμε ένα πολιτικό σύστημα που λιαζόταν, αντί να δουλεύει. Που φοβόταν το πολιτικό κόστος, αντί να τολμά. Μπορεί τα προβλήματα να είναι δικά τους δημιουργήματα. Οι λύσεις όμως, πρέπει να είναι δικές μας. Δεν μηδενίζουμε τις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν. Εμείς λέμε συμμαχία με αυτούς που τόλμησαν. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτό το μνημόνιο μπορεί να μην είναι το τελευταίο, αν δεν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας».


Δημήτρης Διαμαντίδης, Κική Τσιλιγγερίδου, Στέφανος Τσιτσόπουλος: Οι δημοσιογράφοι που απευθύνουν ερωτήσεις στον Σταύρο Θεοδωράκη

Παραθέτοντας τις προτάσεις του Ποταμιού για έξοδο από την κρίση είπε: 

- Κανείς να μην γίνεται υπουργός αν δεν έχει τουλάχιστον πέντε χρόνια ένσημα στον ιδιωτικό τομέα.

- Υπουργός με προϋπηρεσία στο δημόσιο, θα γίνεται κάποιος μόνο αν έχει μπει νόμιμα μέσω ΑΣΕΠ. Όχι από το παράθυρο.

- Η πρόταση μας είναι: κατάργηση της ισοβιότητας του Βουλευτή.

- Η πρόταση μας είναι: Ανώτερο όριο 2 συνεχόμενες τετραετίες και συνολικά 4 σε όλη του την ζωή ενός βουλευτή 

- Για τους βουλευτές, προτείνουμε: Καμία σύνταξη από την Βουλή – σύνταξη από το επάγγελμα σου.

- Προτείνουμε κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. Να πάψει το παζάρι βουλευτών-καναλαρχών

- Να μπει ένα τέλος στον φαύλο κύκλο της άγριας φορολογίας. Όχι νέοι φόροι, αλλά μάζεμα των φόρων

- Προτείνουμε κατάργηση του ισοπεδωτικού τέλους επιτηδεύματος εκατοντάδων χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών

- Λέμε: Απαλλαγή από την υποχρέωση του ΦΠΑ επιχειρήσεων με τζίρο μέχρι 30.000€. Όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες 

- Προτείνουμε: Ελεύθερες και χωρίς κανένα φόρο μεταβιβάσεις των ακινήτων 

- Θα έχουμε δικαιότερη εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ αν πάει στους Δήμους. Με αντίστοιχη μείωση των κρατικών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση

- Να ολοκληρώσουμε όλες τις αποκρατικοποιήσεις με ανοιχτές και διάφανες διαδικασίες μέσα στο πρώτο 6μηνο της νέας κυβέρνησης.

- Να επιστρέψει άμεσα,χωρίς ελέγχους,ο ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις που έχουν «λευκό μητρώο».

- Κίνητρα στους αγρότες, για να διαθέτουν όλη τους την παραγωγή μέσα από ομάδες και συνεταιρισμούς.Όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

- Αναθεώρηση του άδικου τρόπου διανομής των 2 δις της ενιαίας ενίσχυσης από την Ευρώπη σε όλους τους παραγωγούς

- Για την Παιδεία: Πρότυπα σχολεία σε όλες τις φτωχές περιοχές της χώρας .Να αυξήσουμε την εξωστρέφεια των πανεπιστημίων μας και να τα διασυνδέσουμε με την παραγωγή. Να προχωρήσουμε στη δημιουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων. Όχι άλλες διαρροές εγκεφάλων.

- Ο Τσίπρας λέει ακόμη πώς θα μοιράσουμε τη φτώχεια. Εμάς μας ενδιαφέρει να μοιράσουμε τον πλούτο

Για το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού τόνισε την ανάγκη χρηματοδότησης από την ΕΕ προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. «Θέλουμε την αρωγή της ΕΕ για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (24)

ΤΟ ΤΑΓΑΡΙ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ

Μ αρεσει το πατουμενο του.Ομως που αφησε τον τορβα ?

3ο

- Η πρόταση μας είναι: κατάργηση της ισοβιότητας του Βουλευτή. - Η πρόταση μας είναι: Ανώτερο όριο 2 συνεχόμενες τετραετίες και συνολικά 4 σε όλη του την ζωή ενός βουλευτή Συμφώνω , να αλλάζουν τα πρόσωπα. Αν και δεν πιστεύω ότι τα είναι τα χρόνια που μπορεί κάποιος να προσφέρει στο τόπο του, ή να εκφέρει υγίείς απόψεις είναι μόνο 8 ή 16. Παρόλαυτα μπορεί αν επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει απλά όχι από θέση βουλευτή.

2ο

- Υπουργός με προϋπηρεσία στο δημόσιο, θα γίνεται κάποιος μόνο αν έχει μπει νόμιμα μέσω ΑΣΕΠ. Όχι από το παράθυρο. Σωστό κι εύηχο. Αν και πάλι απερίσκεπτο. Ένας άνθρωπος πού μπηκε από το παράθυρο στα 20 του χρόνια για μια 6μηνη σύμβαση θα στοιχειώνεται από αυτό για όλη του την υπόλοιπη ζώη, ασχέτως του πόσο ικανός θα είναι στα 40 ή 50 ή 60 του να διατελέσει υπουργός.

1o

- Κανείς να μην γίνεται υπουργός αν δεν έχει τουλάχιστον πέντε χρόνια ένσημα στον ιδιωτικό τομέα. Μέτρο για κατανάλωση από συγκεκριμένο κοινό. Εύηχο αλλά απερίσκεπτο. Οι καθηγητές Πανεπιστημίων, δάσκαλοι, γιατροί, αστυνομικοί , στρατιωτικοί γιατί αποκλείονται από υπουργοί ? 5 χρόνια προυπηρεσία σερβιτόρος πως σε βοηθάνε να χειριστείς το υπουργικό χαρτοφυλάκιο ?

ποιοι τολμησαν τι ?

συνεργασια με ποιους εννοει ?

ευτυχως έχουμε

και τον Θοδωράκη και γελάμε και λίγο.

ΓΔ

Οι υπόλοιποι έχουν πάει για ΣΑΝΟ στα κομμούνια του Τσίπρα, του Λαφαζάνη, και του Κουτσούμπα. Επίσης και στους φασίστες του Μιχαλολιάκου και του Καμμένου. . .

teo

Γέμισε ο τόπος παλιάτσους...

Σκανδιναβός

Λαοθάλασσα λαοθάλασσα χαχαχαχαχα

Νίκος

αφού οι τουρκόσποροι πλειοψηφείτε, τι να κάνουμε. Οι Έλληνες είμαστε μειοψηφία εδώ και δεκαετίες.

ερικ

καλη επιτυχια στο ποταμι!εξαλλου ειναι ενα κομμα που νοιαζεται για τον ιδιωτικο τομεα και για τη μειωση της φορολογιας σε αυτον οπως επισης και για την δημιουργια νεων θεσεων εργασιας!ελπιζω να τα παει καλα!και μονο που το 80% των στελεχων του ειναι νεοι ανθρωποι μακρια απο κομματα και πολιτικο παρελθον κατι λεει αυτο!

Βασιλης

Με ολον τον σεβασμο, Αληθεια , πιστευεις αυτα που γραφεις;;

Πες μας τι πινεις

Φιλε ειναι απο το καλο;;;;

Nomos

Κρεμάστε τον πουστη

Νίκος

τον Νικολόπουλο; Αυτός είναι στους φασιστΑΝΕΛ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης