Τρεις ώρες χρειάστηκε η Ζωή για να αποφασίσει το άνοιγμα της Βουλής

Τρεις ώρες χρειάστηκε η Ζωή για να αποφασίσει το άνοιγμα της Βουλής

Ομόφωνη η απόφαση της διάσκεψης των προέδρων - Στις 9:30 σήμερα το πρωί η σύγκληση των Επιτροπών - «Ο Τσίπρας μου είχε ζητήσει να κλείσει η Βουλή ως τις 16/8, πρέπει να μπορεί ο ένας θεσμός να εμπιστεύεται τον άλλον», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου - Φίλης: Αν το εννοεί αυτό η πρόεδρος, τότε είναι προφανές ότι δεν μπορεί να επιτελέσει το θεσμικό της ρόλο

Τρεις ώρες χρειάστηκε η Ζωή για να αποφασίσει το άνοιγμα της Βουλής
Ολοκληρώθηκε ύστερα από τρεις ώρες συνεδρίασης η Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία διεξήχθη σε εκρηκτικό κλίμα. Αποφασίστηκε να ανοίξει η Βουλή σήμερα Πέμπτη και η πρόεδρος της Βουλής συγκάλεσε τις αρμόδιες Επιτροπές για τις 9.30 το πρωί, όπου θα αποφασιστεί η διαδικασία ψήφισης της συμφωνίας. Αναμένεται να έχει  ολοκληρωθεί η συνεδρίαση των Επιτροπών μέχρι το μεσημέρι και ύστερα να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια. 

«Υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης μεταξύ των θεσμών όταν δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα», είπε κατά την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απευθύνοντας τα βέλη της προς την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στον οποίο καταλόγισε αθέτηση των όσων της είχε πει. Η κυρία Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας όπως είπε την Διάσκεψη, έκανε αναφορά σε όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, εξηγώντας πως ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να κλείσει η Βουλή έως τις 16 Αυγούστου, ενώ τόνισε ότι το νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε χθες, αλλά μετά τις 12 βράδυ και άρα δεν υπήρχε αρκετός χρόνος να μελετηθεί, όπως η ίδια είχε ζητήσει.

Απαντώντας στις δηλώσεις αυτές λίγο αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, την κάλεσε να ανακαλέσει, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, εφόσον η Πρόεδρος της Βουλής θέτει ζήτημα εμπιστοσύνης στις σχέσεις με τον πρωθυπουργό, τότε προφανώς δεν μπορεί να επιτελέσει το θεσμικό της ρόλο. Σε έντονο ύφος πάντως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, του ζήτησε περισσότερη εγκράτεια στις τοποθετήσεις και «λιγότερες παρερμηνείες».

Εμμέσως πλην σαφώς ο κύριος Φίλης ζήτησε την παραίτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την Προεδρία της Βουλής. Παίρνοντας το λόγο στη Διάσκεψη σημείωσε ότι η χώρα είναι σε μια δύσκολη κατάσταση και όλοι γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένη η κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις. Ο κ. Φίλης σημείωσε πως ενώ το ελληνικό κοινοβούλιο αρνήθηκε να συνεδριάσει σήμερα, άλλε δυνάμεις αντίρροπες και εχθρικές δραστηριοποιούνται να ματαιώσουν τη δανειακή σύμβαση. Είπε, δε, ότι θα ήταν λάθος να δίνουμε την εντύπωση πως είναι ζήτημα εσωτερικής λειτουργίας της Βουλής, καθώς είναι ζήτημα εθνικής ανάγκης.

Αναφερόμενος στη στάση της κας Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει καθώς ο καθένας έχει το ύφος του, ενώ δήλωσε πως δεν συμφωνεί με τα επιχειρήματα. Υπογράμμισε επίσης πως δεν θεωρεί πως η Πρόεδρος της Βουλής έχει ενδιαφέρον μεγαλύτερο για τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής από τους υπόλοιπους. Μίλησε επίσης για απροκάλυπτη επιθετικότητα της κας Κωνσταντοπούλου προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, αφού μίλησε για έλλειψη εμπιστοσύνης και αδυναμίας συνεννόησης. «Αν έτσι αισθάνεται είναι προφανές πως δεν μπορεί να διαδραματίσει το θεσμικό ρόλο της. Είναι θρυαλλίδα θεσμικών παρεκβάσεων» είπε και πρόσθεσε ότι θα επιθυμούσε να τα πάρει όλα αυτά πίσω.
Κλείσιμο

Υπογράμμισε πως είναι ευθύνη της κας Κωνσταντοπούλου που δεν γίνεται συζήτηση σήμερα επί του νομοσχεδίου και συμπλήρωσε πως αυτό που συνέβη σήμερα ενισχύει μια αντίληψη διεκπαιρεωτικού χαρακτήρα της Βουλής. Τόνισε ότι ο μηχανισμός που φτιάχτηκε από τις δυνάμεις του δικομματισμού παραπέμπει σε προεδροκεντρική λειτουργία.

Από την πλευρά της η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι ως Πρόεδρος της Βουλής δεν αισθάνεται άσχημα που λέει ακριβώς αυτά που έλεγε ως βουλευτής. Είπε πως στη διαπλοκή είπε πως προστέθηκαν σε αυτούς «όψιμοι της νεοδιαπλοκής». «Δεν θα ανεχτώ άλλο τη σπέκουλα που έχουν ξεκινήσει τα μίντια της διαπλοκής», τόνισε.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας επανειλημμένως πως οι υπάλληλοι της Βουλής εργάζονται άυπνοι από χθες προκειμένου να προλάβουν, αναφέρθηκε στο έγγραφο των μελών της διάσκεψης, το οποίο όπως είπε ήταν ανυπόγραφο όταν έφτασε στο γραφείο της, προκαλώντας εκ νέου εκρήξεις από τους παριστάμενους. Πολλά από τα μέλη της Διάσκεψης σημείωσαν με έμφαση ότι είχαν εξουσιοδοτήσει τον κ. Μπαλάφα να προχωρήσει την κατάθεση του εγγράφου στην αρμόδια γραμματεία της Βουλής. Η κ. Κωνσταντοπούλου προσπάθησε να υπεραμυνθεί της άποψής της, ωστόσο τα μέλη της Διάσκεψης την αμφισβήτησαν, καθώς ανέφεραν πως είχαν δώσει την έγκρισή τους στο έγγραφο. 

Η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι στις 31/7 ο πρωθυπουργός της ζήτησε να κλείσει η Βουλή από τις 3 ως τις 16 Αυγούστου, του ζήτησε, δε, όπως είπε, τη διευκρίνηση αν πρόκειται να κατατεθεί το νομοσχέδιο, και η απάντηση του ήταν ότι είναι πιθανόν να κατατεθεί κάτι, αλλά δεν θα ήταν ανάγκη να συνεδριάσει η Βουλή. Επίσης η κα Κωνσταντοπούλου είπε πως οδηγηθήκαμε σε αιφνιδιασμό, είπε πως εχθές το μεσημέρι ενημερώθηκε ότι και θα υπάρξει κατάθεση νομοσχεδίου και ότι ζητεί η κυβέρνηση να υπάρξει έκτακτη διαδικασία του κατεπείγοντος. Πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους θεσμούς αμοιβαία εμπιστοσύνη, τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση για την απόφασή της.

Υπέρ της δημόσιας μετάδοσης της Διάσκεψης των Προέδρων τάχθηκε ακολούθως ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σε ότι αφορά τη συνεδρία, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι ενημερώθηκε από τον κ. Γρηγοράκο για να συγκληθεί την Τετάρτη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να συζητηθεί το νομοσχέδιο. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του να συγκληθεί νωρίς την Τετάρτη η διάσκεψη και συμπλήρωσε ότι θεωρεί πολύ κακό και αρνητικό αυτό που έγινε τελικά. Ο κ. Λοβέρδος διέψευσε την κα Κωνσταντοπούλου ότι δέχτηκε τηλεφώνημα για να προσδιορίσει την ώρα της σύγκλησης της Διάσκεψης των Προέδρων.

Ακολούθως ο κύριος Θεοχάρης εκ μέρους του Ποταμιού κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής πως εκείνη και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για να πάρει την απάντηση από την κυρία Κωνσταντοπούλου πως ακόμα περιμένει την συμμετοχή του Ποταμιού στην επιτροπή για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, αλλά και την κατηγορία πως... διοχετεύει με το τάμπλετ του παραπολιτικά σχόλια σε απευθείας μετάδοση στα κανάλια!

Σας καταγγέλλω ότι θέλετε να πάει 12 και 3 για να περάσει η ώρα και να μην γίνουν αύριο οι Επιτροπές, είπε λίγο αργότερα ο κ. Κακλαμάνης, συνεχίζοντας την επίθεση προς την κ. την Κωνσταντοπούλου, διότι προβαίνει συνεχώς σε ανάγνωση παλαιότερων πρακτικών συνεδριάσεων .“Δε θα σκάσουμε εμείς, εσείς πρέπει να σκάσετε”, είπε ο κ. Κακλαμάνης…


Καυγάς Κακλαμάνη - Κωνσταντοπούλου
Καυγάς με το “καλησπέρα” ξέσπασε στη Διάσκεψη των Προέδρων, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα τεταμένο, με τον μονόλογο της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου γ-ια τα διαδικαστικά χθες -να προκαλεί αντιδράσεις των μελών. Η ένταση οξύνθηκε όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης διαμαρτυρήθηκε για την επιλογή μετάδοσης της συζήτησης δημοσίως, με πολλά μέλη να κάνουν κάνουν λόγο για νέο σόου της Προέδρου. κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης ακούστηκαν πολλές… εκφράσεις και ειρωνείες.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε το λόγο κατά τη διάρκεια της ομιλία της Προέδρου κατά την έναρξη της Διάσκεψης. Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε το λόγο που το δείχνει η  δημόσια τηλεόραση για πρώτη φορά στα χρονικά και κατέθεσε αίτημα να μπει το θέμα προς ψηφοφορία πριν συνεχίσει η Πρόεδρος το “διάγγελμα” όπως είπε.

Αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό στη κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία έλεγε ότι εμποδίζει τη συζήτηση της Διάσκεψης ο κ. Κακλαμάνης. “Θα με αναγκάσετε να σας ανακαλέσω στην τάξη και να σας πάρω το λόγο. Παραπληροφορείτε τα  μέσα ενημέρωσης για το τι πραγματικά γίνεται και έχει σημασία για το κόσμο”, έλεγε. Ο κ. Κακλαμάνης επέμενε και η πρόεδρος απάντησε ότι “θα το βάλω σε ψηφοφορία όταν έρθει η ώρα. ‘Εχετε διακόψει την ενημέρωση  της διάσκεψης.

“Από την τηλεόραση δεν θα λέτε ότι θέλετε”, είπε ο κ. Κακλαμάνης εκνευρισμένος και ζήτησε εκ νέου “πρώτα αυτό το θέμα να λύσουμε, για το τι θα μεταδίδεται και τι όχι”. “Εμποδίζεται τη συζήτηση της διάσκεψης”, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου για να λάβει την απάντηση του βουλευτή: Τελείωσε η αυτοκράτωρ. Εσείς δεν πιστεύετε στη Δημοκρατία”.

“Δεν έχετε το λόγο”, συνέχισε ο κ. Κακλαμάνης,   αλλά ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε να γίνει ψηφοφορία για πότε θα είναι ανοιχτό το κανάλι, αν θα είναι αλά κάρτ.  Δεν γίνεται με τσαμπουκά.

Και συνέχισε ο κ Κακλαμάνης: Ποια είστε η κ. Περιστέρη στην Αμφίπολη, είστε;

Η Πρόεδρος , αφού κόπασε ο καυγάς ξεκίνησε ένα μονόλογο για το τι έγινε χθες με την κατάθεση του νομοσχεδίου, λέγοντας με μπηχτές ότι “δεν θα καταργηθεί το κοινοβούλιο κάθε φορά που το επιθυμεί η τρόικα”. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κακλαμάνη, την οποία με ειρωνικό τρόπο ρώτησε: ποιος το κατέθεσε η κ. πρόεδρε το νομοσχέδιο η κυβέρνηση ή η τρόικα;


Θεοχάρης προς  Κωνσταντοπούλου: Είστε ανεύθυνη και αντιπρόσωπος του “Σόιμπλε”
Είστε ανεύθυνη, είπε ο βουλευτής το Ποταμιού απευθυνόμενος προς στην Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων,  τονίζοντας παράλληλα ότι  είναι κρίσιμη η στιγμή. Τη χαρακτήρισε αντιπρόσωπο του “Σόιμπλε” και την κατηγόρησε ότι επίτηδες καθυστερεί τη ψήφιση του νομοσχεδίου. “Χρησιμοποιείτε για πολιτικές σκοπιμότητες το θεσμικό αξίωμά σας.  Είστε αντιπρόσωπος του Σόιμπλε στη χώρα, δεν θέλετε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για να έχει το πρόσχημα το κ. Σόιμπλε να μη δώσει τη χρηματοδότηση, για να δώσει το δάνειο γέφυρα και να εγκλωβίσει την κυβέρνηση και τη χώρα”, τόνισε ο κ. Θεοχάρης. 

Δήλωσε δε ότι δεν έχουμε αντίρρηση να είναι ανοιχτή η συζήτηση και σε δημόσια μετάδοση, αλλά θέλουμε, όπως είπε, να μάθουμε γιατί δεν ήταν ανοιχτή και σε άλλες συνεδριάσεις. Επίσης, τόνισε ότι η Διάσκεψη των Προέδρων δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τις συνεδριάσεις των επιτροπών. 

Ο κ. Θεοχάρης θύμισε ότι δεν έκλεισε η Βουλή, άρα δεν χρειάζεται και η εν λόγω συζήτηση. “Θα μπορούσατε εσείς να το κάνετε, ώστε να συζητηθεί σήμερα στις Επιτροπές”. Υπερασπίστηκε δε την την κίνηση της κυβέρνησης, ότι  έκανε μία προσπάθεια για να μην γίνει πάλι η υπερεπείγουσα διαδικασία πάλι και πρόσθεσε ότι εσείς προκαλείτε  να γίνει έτσι. “Στο κάτω κάτω δεν υπήρχε κλείσιμο της Βουλής, απλά αποφασίσαμε να μην υπάρχει νομοθετικό έργο. Οι επιτροπές μπορούν να συνεδριάζουν και με αντιπροέδρους και έτσι θα μπορούσε να γίνει παραπομπή αυτομάτως το νομοσχέδιο  σήμερα”, τόνισε.  

Η κ. Πρόεδρος απάντησε ότι “είστε όλο ανακρίβειες” και πρόσθεσε ότι “είμαι η μόνη πρόεδρος της βουλής που μίλησα για διαφάνεια και επιτέθηκε σε μέλη, λέγοντας ότι διοχετεύουν  παραπολιτικά….. μέσω των ταμπλετ στα μέσα κατά τη διάρκεια των Διασκέψεων, ενώ  αναφέρθηκε και συγκεκριμένα στο Mega λέγοντας ότι κάνει τον ανταποκριτή της διάσκεψης Για αυτό είναι προτιμότερη η διαφάνεια και η αλήθεια από το ψέμα “, τόνισε. 


Το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων κυβέρνησης - Ζωής
Την ίδια ώρα, τα χρονοδιαγράμματα για την ελληνική συμφωνία είναι ασφυκτικά και η συνεδρίαση της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έχει ήδη οριστεί για το απόγευμα της Παρασκευής. Το ότι η Διάσκεψη ξεκίνησε τελικά το βράδυ της Τετάρτης, σημαίνει πως η συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής θα οριστεί για το πρωί της Πέμπτης, ενώ αμέσως μετά θα πρέπει να ακολουθήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια, που θα λήξει με την ψήφιση του νομοσχεδίου, πιθανότατα τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, καθώς η κυβέρνηση προτείνει ψήφιση με τη μορφή του κατεπείγοντος. 

Αν και ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συμφωνία και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση νωρίτερα, από το υπουργείο Υποδομών, τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη διαδικασία από την Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι... συνεχή. «Είμαι αισιόδοξος ότι παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που είχαμε, παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που ορισμένοι επιχειρούν ακόμη και στο και πέντε να βάλουν στο δρόμο μας», θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε αυτή τη συμφωνία, στη δανειακή στήριξη από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό που θα δώσει ένα οριστικό τέλος στην οικονομική αβεβαιότητα» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού με αποδέκτη την Πρόεδρο της Βουλής. 

Ένας βουλευτής που έχει την ευθύνη να ψηφίσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο κατά συνείδηση, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να το μελετήσει και αυτή είναι η δική μου υποχρέωση, τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει πριν από αύριο, ενώ στο σημείο εκείνο τόνισε ότι ούτε η ίδια έχει προλάβει να το διαβάσει.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός εκ μέρους της κυβέρνησης ήθελε την διάσκεψη των προέδρων να «ανοίγει» τη Βουλή νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ώστε να συνεδριάσουν την ίδια μέρα οι επιτροπές και την Πέμπτη το πρωί η Ολομέλεια, η πρόεδρος της Βουλής είχε... άλλη γνώμη. Αρχικά όρισε την συνεδρίαση για τις 21:30 το βράδυ, κατόπιν προκάλεσε μπέρδεμα με τις ημερομηνίες κατάθεσης του νομοσχεδίου και τέλος, αποφάσισε να... «τρολάρει» συναδέλφους της βουλευτές που ζήτησαν να ορισθεί νωρίτερα μέσα στην ημέρα η διάσκεψη.

Πιο αναλυτικά, η απόφαση της κυρίας Κωνσταντοπούλου να ορίσει την διάσκεψη των προέδρων στις 21:30 το βράδυ, θεωρήθηκε ενδεικτική των προθέσεών της. Ακολούθως, όταν παρέλαβαν οι υπηρεσίες της Βουλής το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, συνέβη το εξής: Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς, κατέθεσε το έγγραφο στη Βουλή με ημερομηνία 11 Αυγούστου. Η σφραγίδα του πρωτοκόλλου των αρμοδίων υπηρεσιών όμως, έχει ημερομηνία 12 Αυγούστου, δηλαδή μια μέρα μετά, καθώς θεωρήθηκε ότι το μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα που το συνοδεύουν κατατέθηκε μετά τα μεσάνυχτα, άρα την επομένη. 

Ακολούθησε το «τρολάρισμα» από την Ζωή Κωνσταντοπούλου προς τα 12 μέλη της Διάσκεψης των προέδρων που με πρωτοβουλίου του Νίκου Φίλη, συνέταξαν επιστολή και ζητούσαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης την σύγκληση της συνεδρίασης κατά το δυνατόν νωρίτερα, προκειμένου να δοθεί χρόνος στις αρμόδιες επιτροπές να συνεδριάσουν επίσης την Τετάρτη. Η κυρία Κωνσταντοπούλου, μετά από έξι ώρες σιωπής, αποφάσισε να απαντήσει στο αίτημα επίσης με επιστολή, ρωτώντας τους συναδέλφους της... τι ώρα θέλουν εκείνοι να ορισθεί η συνεδρίαση! 

Την ίδια ώρα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να επικοινωνήσει την Τρίτη με την κ. Ζωή Κωνσταντόπουλου τηλεφωνικά - πέρα από την επιστολή - χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Τσίπρας με επιστολή του στην πρόεδρο της Βουλής ζήτησε την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής - που βρίσκεται σε καλοκαιρινή αργία- ώστε να ψηφιστεί η νέα συμφωνία την Πέμπτη. Στη επιστολή μάλιστα σημείωσε ότι προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις περί «πιεστικού χρονοδιαγράμματος» θα κατατεθεί την ίδια ημέρα (Τρίτη) το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους Βουλευτές με στόχο οι αρμόδιες επιτροπές να το συζητήσουν στις 12 Αυγούστου και η ψήφιση να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 13 Αυγούστου.  Ωστόσο, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου επικαλούμενη το τυπικό του Κανονισμού της Βουλής αποφάσισε να μη συνεδριάσουν οι Επιτροπές την Τετάρτη, διότι θα πρέπει να προηγηθεί απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων για να ανοίξει η Βουλή. Να σημειωθεί ότι έμπειρες κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι θα μπορούσε η Βουλή να ανοίξει με απόφαση της ίδιας της προέδρου, χωρίς να πραγματοποιηθεί Διάσκεψη. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης