Σόιμπλε: Το τρίτο Μνημόνιο πολύ πιο δύσκολο από τα προηγούμενα

Σόιμπλε: Το τρίτο Μνημόνιο πολύ πιο δύσκολο από τα προηγούμενα

Η Ελλάδα παραβίασε τις δεσμεύσεις της αλλά θέλουμε να παραμείνει στην ευρωζώνη, τόνισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ - Αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια να λυθεί η ελληνική κρίση - Δύσκολη, αλλά εφικτή η επιστροφή της Αθήνας στις χρηματοπιστωτικές αγορές στο μέλλον

Σόιμπλε: Το τρίτο Μνημόνιο πολύ πιο δύσκολο από τα προηγούμενα
Απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε κατά την ομιλία του στη γερμανική Βουλή, την Παρασκευή. 

Δεν προβλέπεται κούρεμα λόγω του ευρωπαϊκού δικαίου, τόνισε και εξήγησε ότι χωρίς κούρεμα θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να προχωρήσει η Ελλάδα. 

Η Ελλάδα παραβίασε τις δεσμεύσεις της, αυτή είναι η αλήθεια, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, από το βήμα της Bundestag και αναφέρθηκε στο θέμα αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας ότι πρέπει πλέον πρέπει να ανακτηθεί. «Πρόκειται για μια τελευταία προσπάθεια. Η Ελλάδα δεν ένα προτεκτοράτο, πρέπει τώρα να δράσει μόνη της» υπογράμμισε. 

Την ίδια ώρα χαρακτήρισε το τρίτο πρόγραμμα πολύ πιο δύσκολο από τα προηγούμενα σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι η Ελλάδα τα πήγαινε καλά και ότι τα δύο πρώτα προγράμματα δεν είχαν αποτύχει πριν από τους τελευταίους έξι μήνες.

«Η Αθήνα έπρεπε να ακολουθήσει πολύ βαθιές μεταρρυθμίσεις και αυτό ήταν πρόβλημα καθώς ό,τι είχε ξεκινήσει, σταμάτησε τους τελευταίους 6 μήνες! Το τρίτο πρόγραμμα είναι και η τελευταία ευκαιρία για να λυθεί η ελληνική κρίση» υπογράμμισε, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι «ούτε για εμάς είναι εύκολο το πρόγραμμα. Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις με επιτυχία».
Κλείσιμο

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η επιστροφή της χώρας στις χρηματοπιστωτικές αγορές θα είναι εφικτή, αλλά δύσκολη. 

Είναι περίπλοκο να βρούμε ένα δρόμο με την Ελλάδα που να λειτουργεί, εκτίμησε ο Γερμανός αξιωματούχος και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να αποφασίζουμε πως θα ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση». 

Αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια για να επιτύχουμε αυτό το δύσκολο έργο, θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, υποστήριξε και επανέλαβε ότι η συμμετοχή στο ευρώ σημαίνει ότι οι κανόνες πρέπει να τηρούνται. «Δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι τo πρώτο πράγμα που έκανε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ μόλις ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει, ήταν να σχολιάσει με ειρωνικό ύφος το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς που αποχώρησε από την αίθουσα μόλις ο ίδιος να αρθρώνει λόγο. «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μετά τις επιθέσεις που μου εξαπέλυσε,  δεν υπάρχει τρόπος να του απαντήσω αφού αποχώρησε από την αίθουσα» είπε ο Σόιμπλε και ανασήκωσε τους ώμους.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης