Guardian: Οι Ευρωπαίοι έκαναν «εικονικό πνιγμό» στον Τσίπρα

Guardian: Οι Ευρωπαίοι έκαναν «εικονικό πνιγμό» στον Τσίπρα

«Είτε θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις εντός εβδομάδας, είτε θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και θα δει τις τράπεζες να καταρρέουν», δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος

Guardian: Οι Ευρωπαίοι έκαναν «εικονικό πνιγμό» στον Τσίπρα
Μετά την ολοκλήρωση της τετραμερούς ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντόναλντ Τούσκ, ο δημοσιογράφος του Guardian, Ιαν Τρέινορ, περιγράφει το σκληρό χτύπημα που υπέστη ο Έλληνας πρωθυπουργός από τους εταίρους του για να αναγκαστεί να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων που απαιτούνται ώστε να διασωθεί η χώρα.

Σύμφωνα με τον Τρέινορ, που επικαλείται δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου, ο Αλέξης Τσίπρας υπέστη «εικονικό πνιγμό» ώστε να πιεστεί και να δεχθεί το πακέτο μέτρων που επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Όπως αναφέρει ο Τρέινορ «είπαν στον Τσίπρα ότι είτε θα γίνει αποτελεσματικός θεματοφύλακας της Ευρωζώνης συμφωνώντας να εφαρμόσει άμεσα τις μεταρρυθμίσεις εντός της εβδομάδας, είτε η χώρα θα αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ και θα δει τις τράπεζες να καταρρέουν».

Κλείσιμο
Ο Τρέινορ επισημαίνει πως πρόκειται για μία «δυσάρεστη εικόνα που τονίζει πόσο μακριά βρισκόμαστε από τα ευρωπαϊκά πρότυπα αλληλεγγύης και ενότητας».

.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης