Bild: Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα από 100 δισ. ευρώ!

Bild: Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα από 100 δισ. ευρώ!

Για κεραυνό στο τρίτο πακέτο βοήθειας που συζητιέται στις Βρυξέλλες γίνεται λόγος στο σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας

Bild: Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα από 100 δισ. ευρώ!
Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση πως η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί περισσότερα από 100 δισ. ευρώ, την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης υποτίθεται ότι είχαν ξεκινήσει τη συζήτηση για χορήγηση πακέτου βοήθειας ύψους 53 δισ., λέει η Bild επικαλούμενη πληροφορίες από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες.

Το ποσό είχε αρχικά ανέβει στα 82 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα 74 από αυτά να καλύπτονται από το Eurogroup, σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών, Χανς Γιόργκ Σέλινγκ.

Η Bild ισχυρίζεται πως ακόμα κι αν η ελληνική οικονομία καταγράψει πλεόνασμα της τάξης του 0,5% για φέτος, θα χρειαστεί περισσότερα από 115 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια!

Κι αυτό σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, προκύπτει από το γεγονός πως η Αθήνα έχει δισεκατομμύρια κρυφών χρεών, καθώς το πρώτο μισό του 2015, το ελληνικό δημόσιο δεν πλήρωσε τα χρέη του σε ιδιωτικές εταιρίες, που ανέρχονται σε περίπου πέντε δισ. ευρώ. Εκτός αυτού, η κυβέρνηση δάνεισε δισεκατομμύρια σε δήμους και δημόσιες εταιρίες.

Γι' αυτό και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έριξε στο τραπέζι το Grexit, έγκαιρα, σύμφωνα με τη Bild. Σε αυτό βοήθησε και ο σκεπτικισμός με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι ελληνικές προτάσεις από περίπου 10 από τις 19 παρευρισκόμενες χώρες, με πρώτη και κύρια τη Γερμανία.
Κλείσιμο

Η γερμανική πλευρά επέμεινε σε αλλαγή δομής του δημοσίου. Αυτό περιλαμβάνει, όπως έγινε γνωστό από χτες, τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας ύψους 50 δισ. ευρώ, σε κάποιο ειδικό ταμείο αρωγής, που θα αναλάβει την ταχύτερη ιδιωτικοποίησή τους, με σκοπό την μείωση του ελληνικού χρέους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης