Δεν θα δεχτούμε το «όχι» της Ευρώπης, είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ

Δεν θα δεχτούμε το «όχι» της Ευρώπης, είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ

Τι φέρεται να είπε ο Ντέβιντ Πιρς στον Σταύρο Θεοδωράκη - Τους εταίρους δεν τους επηρεάζει αν χαθεί η δεδηλωμένη της κυβέρνησης, σύμφωνα με το Ποτάμι

Δεν θα δεχτούμε το «όχι» της Ευρώπης, είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ
Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ Ντέβιντ Πιρς είχε ο επικεφαλής του κόμματος το Ποτάμι Σταύρος Θεοδωράκης εχθές. Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν η ελληνική κρίση και οι εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση. Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή, ο Αμερικανός πρέσβης των διαβεβαίωσε σε ό,τι αφορά στην τελική πορεία των διαπραγματεύσεων, πως αν η Ελλάδα πει «ναι», τότε οι ΗΠΑ δεν θα δεχτούν το "όχι" της Ευρώπης.

Όπως σημείωναν κύκλοι από το Ποτάμι, τους εταίρους δεν τους επηρεάζει αν χαθεί η δεδηλωμένη της κυβέρνησης, αρκεί η Ελλάδα να εκπέμψει ένα μήνυμα αποδοχής των μέτρων.

Σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση, στελέχη του Ποταμιού σημείωναν πως ο Ζαν Κλοντ Γιουνγκερ έχει πληγωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που προέκειψε από τη χθεσινή συνάντηση του κ. Θεοδωράκη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο ο κ. Γιουνγκερ φαίνεται να μην κρύβει στις συναντήσεις του και το θυμό του με την Γερμανία για τη στάση της.

Πάντως στο Ποτάμι εκτιμούν ότι η συμβολή του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ ήταν τεράστια τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης