Πρόεδρος Κυπριακής Βουλής: Η Ελλάδα να αλλάξει κατεύθυνση

Πρόεδρος Κυπριακής Βουλής: Η Ελλάδα να αλλάξει κατεύθυνση

Σημείωσε ακόμη ότι οι πολιτικές της λιτότητας οδηγούν λαούς και κοινωνίες σε συνθήκες φτώχειας, κοινωνικής περιθωριοποίησης  και σε συνθήκες εκτινασσόμενης ανεργίας

Πρόεδρος Κυπριακής Βουλής: Η Ελλάδα να αλλάξει κατεύθυνση
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου  δήλωσε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος στην Ελλάδα θα πρέπει να ηχήσει στα ώτα των θεσμών και των Ευρωπαϊκών συλλογικών θεσμικών οργάνων το μήνυμα των λαών, ιδιαίτερα της Νότιας Ευρώπης, ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και ότι θα πρέπει να εγκαταλειφθούν οι πολιτικές της λιτότητας.

Ο κ. Ομήρου σημείωσε ακόμη ότι οι πολιτικές της λιτότητας οδηγούν λαούς και κοινωνίες σε συνθήκες φτώχειας, κοινωνικής περιθωριοποίησης  και σε συνθήκες εκτινασσόμενης ανεργίας.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο – όπως είπε- η πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, η πολιτική που οδηγεί σε ανεργία , σε διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και  η πολιτική που οδηγεί στον πλούσιο Βορρά και στον φτωχό Νότο.

Αυτή η πολιτική, ανέφερε, έχει πλήξει τους λαούς της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας και θα πρέπει να πάει το μήνυμα, κατέληξε, σε ώτα ακουόντων, ότι εδώ και τώρα η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης