Ζερδελής (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν ψηφίζω συμφωνία που πλήττει τους νησιώτες

Ζερδελής (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν ψηφίζω συμφωνία που πλήττει τους νησιώτες

Είπε πως τα νέα μέτρα απέχουν από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και επιβαρύνουν οριζόντια όλα τα εισοδήματα

Ζερδελής (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν ψηφίζω συμφωνία που πλήττει τους νησιώτες
Αποφασισμένος να μην ψηφίσει καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για τα φτωχά στρώματα στις νησιωτικές περιοχές, εμφανίστηκε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ και αναφερόμενος στην επερχόμενη συμφωνία της Ελλάδας με τους Θεσμούς, ο κ. Ζερδελής είπε πως τα μέτρα που περιλαμβάνει απέχουν από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και επιβαρύνουν οριζόντια όλα τα εισοδήματα. 

Κλείσιμο
Ειδικά για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, τόνισε πως είναι ανοικτή η κατάργησή του και ως αντιστάθμισμα έχει προταθεί από την ελληνική πλευρά η φορολογική ελάφρυνση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, χωρίς, ωστόσο, αυτά να έχουν συγκεκριμενοποιηθεί.

«Περιμένω το τελικό κείμενο της συμφωνίας, το οποίο θα εξετάσω προσεκτικά και αναλόγως θα πράξω. Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε φιλότιμα απέναντι σε ένα σκληρό ευρωπαϊκό μπλοκ, το οποίο ήθελε ακόμα πιο επώδυνα μέτρα για τον ελληνικό λαό», ανέφερε ο κ. Ζερδελής.

Όπως υπογράμμισε, εκφράζει τον προβληματισμό του, όσο και άλλων συναδέλφων του βουλευτών, για μέτρα που περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχωρήσει αρκετά από τις δεσμεύσεις της και -όπως τόνισε- «αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης