«Ανασχηματισμός» Βαρουφάκη με... εμπιστοσύνη

«Ανασχηματισμός» Βαρουφάκη με... εμπιστοσύνη

Η κυβέρνηση στηρίζει τον ΥΠΟΙΚ στα λόγια, αλλά βάζει δίπλα του άλλους τρεις - Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Σαγιάς αναλαμβάνουν ουσιαστικά τη δουλειά - Κραυγαλέα η αντίφαση στην απόφαση της κυβέρνησης: «Συγκροτείται πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη Βαρουφάκη, με το συντονισμό στον Τσακαλώτο»! - FT: Ο Τσίπρας κάνει ανασχηματισμό για να παραμερίσει τον Βαρουφάκη

Σε «ανασχηματισμό έκτακτης ανάγκης» στην ομάδα διαπραγμάτευσης προχωρά η κυβέρνηση μετά το ναυάγιο στη Ρίγα. Οπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό την προεδρία Τσίπρα που πραγματοποιήθηκε χθες συγκροτείται πλέον πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο.

Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον κ. Βαρουφάκη ναι μεν το Μαξίμου εξακολουθεί να τον στηρίζει θεωρώντας ότι «έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου». Αναφέρθηκε δε κατά την σύσκεψη ότι ο υπουργός Οικονομικών «κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση». Ωστόσο είναι σαφές από τον ανασχηματισμό στον οποίο προχωράει ότι πλέον επικεφαλής της διαπραγμάτευσης αναλαμβάνουν άλλοι.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι:

- Δημιουργείται ειδική ομάδα συντονισμού, υπό τον γ.γ. της κυβέρνησης
Σπύρο Σαγιά για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

- Συγκροτείται σχεδίο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου. Η συγκρότηση ανατίθεται στο γ.γ. Δημοσιονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη.

- Την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γ. Χουλιαράκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.


Νομοσχέδιο για πακέτο μεταρρυθμίσεων αποφάσισε η ομάδα διαπραγμάτευσης
Λίγες ώρες μετά την αναδιάταξη του οικονομικού επιτελείου και την ανακατανομή ρόλων στα πρόσωπα που θα αναλάβουν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της νέας ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ενημέρωσε με δελτίο τύπου το υπουργείο Οικονομικών αμέσως μετά τη λήξη της πρώτης συνεδρίασης της νέας ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης που συντονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «θέμα της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η "λίστα Βαρουφάκη" στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης. Τα άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν: δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κλπ». 

Στη σύσκεψη, εκτός του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, πήραν μέρος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης  κ. Σπύρος Σαγιάς. 


Διαβάστε την ανακοίνωση της κυβέρνησης
Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας της διαπραγμάτευσης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.
1.Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση.
2. Συγκροτείται πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο.
3. Για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.
4. Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.
5. Τέλος την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.

ΣΧΟΛΙΑ (177)

Πρωτη φορά ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ αριστερα

Έφαγαν το Βαρουφάκη γιατι δεν έσκυψε στα τέσσερα. Τωρα ξημεροβραδιάζεται στα τηλέφωνα στη Μερκελ ο Τσιπρας και παρακαλάει να φέρει τη τρόικα και τα μνημόνια πισω. Τωρα ο Αλεξέη Κομμανετςι κορνίζαρε το μνημόνιο 3 και έσκισε το προγράμμα της Σαλονίκης

Εμ...

Ο Βαρουφάκης έπαιξε το παιχνίδι της πολιτικής των ΗΠΑ για την Ευρώπη και έχασε. Απλό. Τον φόρτωσαν στον Συριζα για να μας "υποστηρίξουν" με 2 τηλεφωνήματα του Ομπάμα στη Μέρκελ που μας στοίχισαν κιόλας μισό εκ... Από αυτή την υποστήριξη αντλούσε και ο Συριζα όλη την αυτοπεποίθηση και προκάλεσε εκλογές. Ο πόλεμος όμως ΗΠΑ - Γερμανίας πάει μέχρι ενός σημείου γιατί μην ξεχνάμε πως είναι και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω, ο ευρώ υποχώρησε, άσε που οι Αμερικανοί τα πήραν και με τον Ξηρό. Αφού τα βρήκε λοιπόν με τη Μέρκελ και σε συμφωνία θα πάμε πέντε πάνω πέντε κάτω, τι πιο φυσικό να κάνει στην άκρη τον Μπαρούφα;

nino

κγαραγκιοζης ο εξωγιηνος!

ΜαρίΝέλα

Μπαρούφ ήσουν μόνο για μια νύχτα. Καληνύχτα! Καληνύχτα!

Ανδρεας Σεκερης

Γιανη το κακο ματι φταιει. Γρηγορα παιδιά την ξεματιαστρα!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ

ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΟΥ; ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ; ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΣΟΙ ΒΛΕΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟ ΦΑΝΦΑΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΞΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΑΦΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΑΣ; ΩΣ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ ;

GEO

Μπράβο Αλεξη . Διωξεις τωρα το κόμμα των ηλιθίων ανέλ , ζωη λαφαζανη Στρατούλη Διαμαντοπουλο τον παπουλη τον φλάμπουραρη. Α μην ξεχάσεις να φυγεις και σύ , και κλείσε την πόρτα

VAGANEMOS

Μέγα λάθος η ...εμπιστοσύνη

θανασης

και γω θελω να μπω στο γκπρουπ. τει λογιστικης εχω τελειωσει. και εχω δουλεψει λογιστικο γραφειο και με στελνανε στο ικα συνεχεια. να μπω να αναλαβω το ασφαλιστικο. το επιθετο μου τελειωνει και μενα σε ακης και φορω και γω το πουκαμισο αποξω απο το παντελονι , δε βαζω κουστουμια και μαλακιες. στο τει τα χουμε καμωμενα ολα, ολα τα κατεχω, ειμαι καλος.

Τους χάλασες τη σούπα

Έπρεπε να πας, Γιάνη. Γιατί τους χάλασες τη σούπα του δείπνου. Γενικά τη χαλούσε σ συχνά την σούπα. Είχαν συνηθίσει τους άλλους υπουργούς να είναι στα τέσσερα και να τρώνε και να γελάνε αυτοί. Εσύ τουλάχιστον έμπαινες όρθιος. Είχαν χάσει τους κλόουν και τα πήραν κρανίο. Ακου εκεί διαπραγμάτευση! Πού ακούστηκε αυτό!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

filis-tsipras_main01

Οι άλλοι δύο λόγοι της ήττας κατά τον κ. Φίλη είναι το Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ και οι άτολμες αλλαγές όπου δεν υπήρχε πίεση από τους δανειστές - Χρειάζεται αυτοκριτική και αναστοχασμός, είπε ο πρώην υπουργός και παραδέχτηκε ότι δύσκολα ανατρέπεται η διαφορά των «9-10 μονάδων» της ΝΔ

7
koyneva-ekloges-ena

Κουρουμπλής, Κούνεβα, Μουζάλας, Ραλλία Χρηστίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ζαγοράκης, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Αμυράς από την ΝΔ - Νίκος Παπανδρέου, Γιώργος Καμίνης από το ΚΙΝΑΛ και οι πρώην ευρωβουλευτές του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος και Γιώργος Γραμματικάκης δεν κατάφεραν να εκλεγούν

10
ougiuw

Τι σημαίνει το αποτέλεσμα για Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα - Ποιος υπουργός δεν ήθελε εκλογές τον Ιούνιο - Το λάθος στη στρατηγική και το σύνθημα που δεν απέδωσε - Κουμουνδούρου και εσωκομματική αντιπολίτευση θα απαιτήσουν πιο ενεργό ρόλο

144