Στρατούλης: Οι επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια μπλόκαραν στην άρνησή μας για αξιολόγηση

Στρατούλης: Οι επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια μπλόκαραν στην άρνησή μας για αξιολόγηση

«Τα τεχνικά κλιμάκια επειδή έτσι τους είχαν μάθει οι προηγούμενες εθελόδουλες κυβερνήσεις, πρώτον ήθελαν να κάνουν αξιολόγηση επί του μνημονίου» τόνισε

Στρατούλης: Οι επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια μπλόκαραν στην άρνησή μας για αξιολόγηση
Τους λόγους για τους οποίους μπλόκαρε η συνεργασία της κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια που επισκέφτηκαν την Αθήνα εξήγησε ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης μίλησε στο MEGA και ανέφερε ότι «δύο ήταν οι πλευρές που μπλοκάραμε, εμείς σαν κατευθύνσεις που είχαμε δώσει είναι ότι οι επαφές θα είναι τεχνικού τύπου μόνο, χωρίς πολιτική προέκταση, ότι θα είναι ανταλλαγή πληροφοριών για οικονομικά στοιχεία και τίποτα παραπέρα. Το δεύτερο που είχαμε δώσει κατευθύνσεις ήταν ότι δεν θα μας ρωτάνε και δεν θα μας ελέγχουν για τις πολιτικές που περιλαμβάνονται στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού που εγκρίθηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων με 162 ψήφους".

Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς τα τεχνικά κλιμάκια επειδή έτσι τους είχαν μάθει οι προηγούμενες εθελόδουλες κυβερνήσεις, πρώτον ήθελαν να κάνουν αξιολόγηση επί του μνημονίου, την πέμπτη αξιολόγηση, ρωτώντας τις δεσμεύσεις που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Τόνισε ότι οι υπάλληλοι «με βάση τις εντολές τις οποίες είχαν είπαν ότι μέχρι εδώ" και ότι είπαν στους υπαλλήλους "τεχνικά στοιχεία όσα θέλετε αλλά αξιολόγηση έχουμε εντολή από την κυβέρνηση να μην συμμετέχουμε σε πέμπτη αξιολόγηση και δεύτερον όσον αφορά πολιτικά ζητήματα στη σύνοδο κορυφής, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι υπουργοί με Ευρωπαίους επιτρόπους, όχι εδώ».

Για τις επιδιώξεις της Ελλάδας στη σημερινή σύνοδο κορυφής τόνισε ότι αυτές είναι «να διευκρινιστεί για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία, δεν είναι προτεκτοράτο, είναι μια ανεξάρτητη κυρίαρχη χώρα, συμμετέχει στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ, θέλει να συμμετέχει ως ισότιμο μέλος και ότι η Ελλάδα θέλει να κριθεί ώστε να μπορέσει μετά να πάει στην πραγματική συμφωνία για τα τέλη Ιουνίου για τις δέκα μεταρρυθμίσεις τις οποίες ο κ. Βαρουφάκης είχε θέσει στο Eurogroup και τις οποίες είχε συμφωνήσει στα θεσμικά όργανα της Ευρωζώνης και της ΕΕ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης