Γερμανία για Βαρουφάκη: Αστοιχείωτος στα οικονομικά, διαψεύδει ακόμα και τον εαυτό του

Γερμανία για Βαρουφάκη: Αστοιχείωτος στα οικονομικά, διαψεύδει ακόμα και τον εαυτό του

Τα γερμανικά ΜΜΕ αρχίζουν να αναρωτιούνται όλο και περισσότερο για την επάρκεια του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας

Γερμανία για Βαρουφάκη: Αστοιχείωτος στα οικονομικά, διαψεύδει ακόμα και τον εαυτό του
Αστοιχείωτος στα οικονομικά, άσχετος με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, βερμπαλιστής, φλύαρος, πολιτικός που διαψεύδει ακόμα και τον εαυτό του. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που επιλέγουν τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης για τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ. Γιάνη Βαρουφάκη, όχι απλώς για την… «ιδιαίτερα ανόητη προσέγγισή του» στα ευρωπαϊκά ζητήματα και τις επιθέσεις του σε Ευρωπαίους εταίρους του, αλλά κυρίως για τις πομφόλυγες που επέλεγε να χρησιμοποιεί στις περιοδείες του, πριν αναλάβει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας. Καθώς στην εποχή του διαδικτύου, τόσο τα λόγια, όσο και οι χειρονομίες καταγράφονται και μένουν για πάντα.  

Το δάχτυλο που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ως οικονομικό επιχείρημα ο κ. Βαρουφάκης στο Ζάγκρεμπ το 2013, έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία, αλλά και πολλές άλλες χώρες της Ε.Ε. Καθώς όσο περνούν οι πρώτες μέρες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και η περίοδος χάριτος προς τον κ. Βαρουφάκη, τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ αρχίζουν να αναρωτιούνται όλο και περισσότερο για την επιστημοσύνη του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, όσο και για την επάρκειά του, καθώς οι αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του και οι διαρκείς διαψεύσεις έχουν κουράσει ακόμα και τους πιο μετριοπαθείς. 

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν είναι ένας έμπειρος πολιτικός» σχολιάζει η
Süddeutsche Zeitung
Κλείσιμο
. Όταν κάποιος μιλάει συνεχώς για το πώς και τι θα επιβάλλει εναντίον κάποιου, τότε τροφοδοτεί τις υποψίες ότι η δύναμή του έγκειται λιγότερο στις πράξεις και περισσότερο στα λόγια. πιο συχνά επαναλαμβάνεται η χρήση του λόγου, τόσο περισσότερο προσεγγίζεται η φλυαρία. Γι΄ αυτό υπάρχει στα γερμανικά και ο ωραίος όρος της ανούσιας φλυαρίας».

Ιδιαίτερη περίπτωση χαρακτηρίζει τον. Κ. Βαρουφάκη και η εφημερίδα
Frankfurter Allgemeine Zeitung, καθώς ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας έχει κυρήξει από μόνος του πόλεμο στη Γερμανία. ««Πόλεμος υπάρχει στον περίγυρο της ΕΕ αλλά όχι εντός. Αυτό το γνωρίζει και ο έλληνας υπουργός Άμυνας, ο οποίος κατηγόρησε τον γερμανό υπ. Οικονομικών Σόιμπλε για ψυχολογικό πόλεμο. Φυσικά και συνηθίζεται στις διαπραγματεύσεις της να γίνονται πολλά κόλπα. Το θεμέλιο στο οποίο στηρίζεται η ένωση είναι να καθίσταται θεσμικά αδύνατος ο πόλεμος. Αυτό θα πρέπει να το έχουν πάντα υπόψη τους οι χώρες μέλη και να συμβάλουν στη λεκτική αποκλιμάκωση. Η φυγή προς αξιώσεις από την εποχή του πολέμου, η οποία αρέσει και στο γερμανικό κόμμα της Αριστεράς, συνιστά φυγή από τις αξιώσεις του σήμερα. Το ζητούμενο σήμερα είναι η τήρηση συμφωνιών οι οποίες δεν υπαγορεύονται, αλλά αποφασίζονται από κοινού» υπογραμμίζει η FAZ.





Το δάχτυλο στους Γερμανούς
Την ίδια στιγμή στη Γερμανία συνεχίζεται ο σάλος για την άσεμνη χειρονομία του κ. Βαρουφάκη απέναντι στους Γερμανούς. Η αρχή για το νέο γύρο «αναστάτωσης» έγινε από μία πολύ δημοφιλή γερμανική εκπομπή. Συγκεκριμένα χθες η εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ στο κανάλι ARD που είχε σύνδεση και με τον Γιάνη Βαρουφάκη έπαιξε το βίντεο από παλαιότερη ομιλία του (τον Μάιο του 2013 στο Ζάγκρεμπ), όπου ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται σε άσεμνη χειρονομία για τους Γερμανούς.

Ο κ. Βαρουφάκης μόλις είδε να παίζει το βίντεο στον αέρα έσπευσε να διαψεύσει ότι έχει κάνει αυτή την κίνηση και έκανε λόγο για μονταρισμένο βίντεο: «Αυτό το βίντεο είναι ψεύτικο. Έχει μονταριστεί έτσι. Δεν έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Ντρέπομαι που θεωρεί κανείς ότι είμαι ικανός για κάτι τέτοιο. Είναι ψεύτικο. Δεν έδειξα ποτέ το δάχτυλο. Είναι ένα ψεύτικο βίντεο, όπως υπάρχει και άλλο ένα που δείχνουν στην Ελλάδα, στο οποίο δήθεν δίνω το χέρι μου σε ξένο πολιτικό και το τραβάω την τελευταία στιγμή πίσω», τόνισε και, αναφερόμενος ειδικά στον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι ουδέποτε τον προσέβαλε, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Στο τέλος της εκπομπής, ο κ. Γιάουχ διαβεβαίωσε ότι οι συνεργάτες του θα ερευνήσουν το θέμα της εγκυρότητας του βίντεο και θα ενημερώσουν σχετικά.

Τα περισσότερα ΜΜΕ στη Γερμανία ασχολούνται διαρκώς μες το εν λόγω βίντεο, υποσηρίζοντας πως ο κ. Βαρουφάκης έκανε όντως αυτή της χειρονομία για τη Γερμανία, αλλά σε περίοδο που δεν ήταν υπουργός. . 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης