Στο μικροσκόπιο ΣΔΟΕ και δικαστών Βάσω Παπανδρέου και Λαλιώτης

Στο μικροσκόπιο ΣΔΟΕ και δικαστών Βάσω Παπανδρέου και Λαλιώτης

Αλλά και οι Τουρκολιάς, Μακρυπίδης - Λαλιώτης: Κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος - Βάσω Παπανδρέου: Όλες οι καταθέσεις μου είναι γνωστές, δεν έχω περιουσία στο εξωτερικό - Μακρυπίδης: Δεν έχω καμία σχέση με offshore

Στο μικροσκόπιο ΣΔΟΕ και δικαστών Βάσω Παπανδρέου και Λαλιώτης
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ξεσκόνισε τα συρτάρια και έβγαλε στην επιφάνεια ξεχασμένους φακέλους και καταγγελίες και δίνοντας άμεση προτεραιότητα αποφασίζει τη διερεύνησή τους. Τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ -πανίσχυροι υπουργοί και κομματικοί παράγοντες την περίοδο 1996-2003- οι Κώστας Λαλιώτης, Βάσω Παπανδρέου και Ανδρέας Μακρυπίδης, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των φορολογικών αρχών.

Ειδικότερα με εμπιστευτικό έγγραφο η Ειδική Διεύθυνση Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς (τμήμα Ε’) του ΣΔΟΕ, ζητά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ξεσκονίσει τα περιουσιακά στοιχεία δύο πρώην υπουργών, ενός πρώην βουλευτή και συγγενικών τους προσώπων. Το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ» στάλθηκε στις 25 Φεβρουαρίου, φέρει τον χαρακτηρισμό «Εμπιστευτικό/Επείγον» και έχει αριθμό πρωτοκόλλου ΕΜΠ. Ε 378. Η Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ ζητά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στοιχεία για τον κ. Λαλιώτη, τη σύζυγό του και γνωστή ψυχίατρο Μαρίνα Οικονόμου, την κυρία Παπανδρέου, τον κ. Μακρυπίδη και τη σύζυγό του Χριστίνα.

Επίσης ζητά να ερευνηθεί αν κάποιο από τα πέντε προαναφερόμενα πρόσωπα διέθετε ή διαθέτει μετοχές, ομόλογα και γενικότερα πάσης φύσεως επενδυτικά χαρτοφυλάκια στο διάστημα από το 2000 έως και το 2012. Φαίνεται ότι η ειδική υπηρεσία του ΣΔΟΕ διερευνά συγκεκριμένη καταγγελία ή περιστατικά, γιατί ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης, Ηλίας Κωνσταντέας, ο οποίος υπογράφει την εντολή, τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: «Να σας ενημερώσουμε ότι η υπηρεσία μας απέστειλε ιδιαίτερη επιστολή προς την Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ».

Επιπλέον ζητά τα συγκεκριμένα στοιχεία «στα πλαίσια έρευνας που διενεργεί η Υπηρεσία μας» και επικαλείται το άρθρο 30 του Ν. 3296/2004 που αναφέρεται στο κύρος και την αποδεικτική δύναμη βιβλίων και στοιχείων βάσει του νόμου για τη φορολογία φυσικών προσώπων. Επιπλέον το ΣΔΟΕ επικαλείται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον Ν. 3842/2010 που αφορά την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπως και διατάξεις του Ν. 3691/2008 που αναφέρεται στην πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Το ΣΔΟΕ ζητά εξαιρετικά αναλυτική πληροφόρηση και προσδιορίζει επακριβώς τι πρέπει να ελεγχθεί. Χαρακτηριστικά ζητά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αν ο κ. Λαλιώτης, η κυρία Παπανδρέου, ο κ. Μακρυπίδης και οι συγγενείς τους είχαν μετοχές, ομόλογα, παράγωγα προϊόντα, ξένες μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ. Ζητά να πάρει τα τυχόν ευρήματα του ελέγχου σε ηλεκτρονική μορφή και να αναφέρονται όλες οι κινήσεις τους, όπως και η αναλυτική κίνηση των χρηματικών συναλλαγών και των τραπεζών μέσω των οποίων έγιναν οι κινήσεις.
Κλείσιμο

Πρέπει να τονιστεί ότι η διενέργεια της συγκεκριμένης έρευνας δεν σημαίνει ότι ο κ. Λαλιώτης, η κυρία Παπανδρέου, ο κ. Μακρυπίδης και οι συγγενείς τους έχουν διαπράξει κάποιο φορολογικό αδίκημα. Ωστόσο, δεν είναι απλή, αλλά ούτε και συνηθισμένη περίπτωση να «ξετινάζονται» όλες οι οικονομικές κινήσεις δύο πρώην υπουργών, ενός βουλευτή και στενών συγγενών τους και μάλιστα για μια τόσο μεγάλη χρονική περίοδο. Ο στοχευμένος και εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος δημιουργεί εντυπώσεις, οι οποίες όμως είναι πιθανόν να μην οδηγήσουν σε κανένα αποτέλεσμα. Αλλωστε, ειδικά ο κ. Λαλιώτης είχε βρεθεί κατά καιρούς στο παρελθόν αντιμέτωπος με διάφορες κατηγορίες, οι οποίες όμως κατέρρευσαν στα δικαστήρια τα οποία και τον δικαίωσαν.



Με το έγγραφο του ΣΔΟΕ, το οποίο αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», ζητείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να περάσει από κόσκινο αξίες, τίτλους, χρηματιστηριακά προϊόντα και χαρτοφυλάκια σε Ελλάδα και εξωτερικό δύο υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ενός βουλευτή, καθώς και συγγενών τους

Το έγγραφο του ΣΔΟΕ με θέμα «Ζητούνται στοιχεία» αναφέρει: «Στα πλαίσια έρευνας που διενεργεί η Υπηρεσία μας, και κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 30 του Ν.3296/2004 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Π.Δ. 85/2005, όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν.3842/2010, καθώς και των διατάξεων του Ν.3691/2008 όπως ισχύουν, παρακαλούμε για τα κατωτέρω φυσικά πρόσωπα Μακρυπίδης Ανδρέας του Διονυσίου, Μακρυπίδη Χριστίνα του Γεωργίου, Λαλιώτης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, Οικονόμου Μαρίνα του Παντελή, Παπανδρέου Βασιλική του Ανδρέα (σ.σ.: αναφέρονται επίσης τα μητρώνυμα, τα ΑΦΜ, οι αριθμοί των ταυτοτήτων και οι διευθύνσεις των κατοικιών τους), να μας γίνει γνωστό, μέσω των εποπτευομένων από την Επιτροπή σας προσώπων (ΑΧΕ, ΑΧΕΠΕΥ, ΑΕΠΕΥ, ΕΠΕΥ, ΑΕΔΑΚ, ΑΕΕΧ, ΑΕΕΑΠ κ.λπ.), διαβιβάζοντας άμεσα σ' αυτά το παρόν, εάν διαθέτουν ή διέθεταν από 01/01/2000 ως και 31/12/2012 πάσης φύσεως αξίες, τίτλους, προϊόντα και χαρτοφυλάκια (μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ομολογίες, repos, παράγωγα προϊόντα, τίτλους σε ξένα χρηματιστήρια κ.λπ.), αποστέλλοντας στην περίπτωση που υπάρχουν ευρήματα, σε ηλεκτρονική μορφή Microsoft Office Excel, την ποσοτική κίνηση των εν λόγω αξιών, τίτλων, προϊόντων και χαρτοφυλακίων και την αναλυτική κίνηση των χρηματικών συναλλαγών (χρηματική καρτέλα) των ανωτέρω προσώπων, με επισήμανση του/των λογαριασμού/ών και του/των πιστωτικού/ών ιδρύματος/των που τυχόν έχει συνδεθεί. Τα εποπτευόμενα πρόσωπα, παρακαλούνται όπως ενημερώσουν το συντομότερο δυνατόν, απευθείας την Υπηρεσία μας για τις ενέργειές τους και για τα σχετικά ευρήματα σε κάθε περίπτωση (καταφατική ή αρνητική). Να σας ενημερώσουμε ότι η υπηρεσία μας απέστειλε ιδιαίτερη επιστολή προς την Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις». Ακολουθούν οι υπογραφές του προϊσταμένου της Διεύθυνσης και του προϊσταμένου του Τμήματος που βεβαιώνει ότι είναι ακριβές αντίγραφο.

Προφανώς ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για τα πέντε υπό έρευνα πρόσωπα θα επεκτείνεται εκτός από μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ. και στις κινήσεις που θα έχουν κάνει μέσω των τραπεζικών λογαριασμών αλλά και με διασταύρωση των «πόθεν έσχες» και των φορολογικών τους δηλώσεων.

Και τον Τουρκολιά της Εθνικής επί κυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ


Στο επίκεντρο η πώληση ακινήτων σε ιδιώτη που επένδυσε μόλις 36 εκατ. ευρώ σε ακίνητα η αξία των οποίων ξεπερνά το 1 δισ. 



Ο πρώην διοικητής της Εθνικής Αλέξανδρος Τουρκολιάς

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνει η πώληση της εταιρείας Πανγαία, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, μετά και από σχετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα εστιάζεται στις συνθήκες και στις διαδικασίες κάτω από τις οποίες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας υπό τον κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά πούλησε τη θυγατρική εταιρεία ακινήτων της τράπεζας.

Η πώληση της Πανγαία, που ξεκίνησε το 2013 και ολοκληρώθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2014, προκάλεσε σάλο. Μάλιστα το θέμα είχε φθάσει και στη Βουλή, με σχετικές ερωτήσεις που κατατέθηκαν ακόμη και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η Πανγαία, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκουν 269 εμπορικά ακίνητα, τα περισσότερα από τα οποία είναι μισθωμένα από την τράπεζα, πουλήθηκε σε εταιρεία συμφερόντων του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου και επιχειρηματία Μπένι Στάινμετζ. Ηταν η εταιρεία που κατείχε όλα τα ακίνητα της Εθνικής, με εξαίρεση το ιστορικό κτίριο της Αιόλου. Συνολικά διαχειρίζεται ακίνητα που καλύπτουν 700.000 τ.μ. σε όλη την Ελλάδα. Το 66% της εταιρείας πουλήθηκε αντί συνολικού τιμήματος 653 εκατ. ευρώ και σε πρώτη ανάγνωση δεν είναι μια ασυνήθιστη επιχειρηματική κίνηση. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες και ο τρόπος που έκλεισε η συγκεκριμένη επιχειρηματική συμφωνία εγείρουν πολλά  ερωτήματα που τίθενται τώρα υπό δικαστική διερεύνηση. 



Η Πανγαία ήταν η εταιρεία που κατείχε όλα τα ακίνητα της Εθνικής, με εξαίρεση το ιστορικό κτίριο της Αιόλου

Ειδικότερα, τα ερωτήματα στα οποία η δικαστική έρευνα θα αναζητήσει απαντήσεις είναι:
■ Η μέθοδος και οι διαδικασίες επιλογής της εταιρείας Invel του Μπένι Στάινμετζ παραμένουν ασαφείς και αδιευκρίνιστες. Η Εθνική Τράπεζα δεν διενήργησε διαγωνισμό για την πώληση της θυγατρικής της αλλά προχώρησε απευθείας στη συμφωνία με τον Ισραηλινό επιχειρηματία και το επιτελείο του χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν έχει εξετάσει το ενδεχόμενο ανταγωνιστικών προσφορών. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν κατά πληροφορίες υπήρξαν τουλάχιστον μια ξένη τράπεζα και ένα μεγάλο fund, τα οποία είχαν πληροφορηθεί την επικείμενη συμφωνία και ζήτησαν να καταθέσουν προτάσεις, κάτι το οποίο -άγνωστο γιατί- δεν συνέβη. Επιπλέον η Invel είναι μια νέα εταιρεία χωρίς ιστορικό ανάλογων deals.
■ Το 66% της Πανγαία πουλήθηκε αντί συνολικού τιμήματος 653 εκατ. ευρώ αλλά από αυτά τα 421 εκατ. ευρώ δόθηκαν στην Ιnvel ως δάνειο από τον ίδιο τον πωλητή, δηλαδή την Εθνική Τράπεζα. Το δάνειο, κατά πληροφορίες, δόθηκε με εξασφάλιση τις μετοχές της Πανγαία που πέρασαν στην κυριότητα της Invel. Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρηματικοί κίνδυνοι για τον αγοραστή μειώθηκαν σημαντικά, καθώς, στη χειρότερη περίπτωση, περισσότερο από τα 2/3 του τιμήματος δεν βαρύνουν τα συμφέροντα του Μπένι Στάινμετζ.
■ Το δάνειο στην Invel δόθηκε από την Εθνική με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο και συγκεκριμένα με 2,7%. Την ίδια στιγμή η Εθνική χορηγούσε επιχειρηματικά δάνεια με επιτόκιο 6%, ενώ η ίδια είχε δανειστεί (τον Απρίλιο του 2014) με επιτόκιο 4,5%.
■ Η Invel για την απόκτηση της Πανγαία κατέβαλε σε μετρητά 161 εκατ. ευρώ, ενώ εισέφερε σε είδος για αύξηση κεφαλαίου ακίνητα στην Ιταλία, τα οποία αποτιμήθηκαν 73 εκατ. ευρώ. Η Εθνική, από την πλευρά της, εισέφερε κι αυτή για την ίδια αύξηση κεφαλαίου ακίνητα αξίας 72 εκατ. ευρώ. Δηλαδή οι Ιταλοί απέκτησαν το 66% της εταιρείας με χαμηλότοκο δάνειο από την Εθνική, δίνοντας μετρητά 161 εκατ. και ακίνητα αξίας 73 εκατ., ενώ η τράπεζα περιορίστηκε στο 34% της Πανγαία και εισέφερε ακίνητα αξίας 72 εκατ.



O Ισραηλινός μεγιστάνας Μπένι Στάινμετζ

■ Υπάρχουν ερωτήματα σε σχέση με τον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων. Στην αγορά φημολογείται πως ενεπλάκησαν επτά διαφορετικές εταιρείες στη διαδικασία της αποτίμησης, ενώ ακούστηκαν και φήμες πως ορισμένες αποτιμήσεις ήταν φουσκωμένες, επιτρέποντας ανάλογα να αυξηθούν και οι τιμές των ιταλικών ακινήτων.
■ Η Εθνική, στο πλαίσιο του deal, έκλεισε με την Πανγαία συμφωνία leasing για εννέα κτίρια με απόδοση 9%. Δηλαδή χρηματοδότησε τον αγοραστή με επιτόκιο 2,7% και ταυτόχρονα έκλεισε συμφωνίες ενοικίασης με 9%.
■ Η Invel ήρθε σε συμφωνία με το hedge fund York Capital, το οποίο επένδυσε στο deal της Πανγαία 125 εκατ. ευρώ. Αυτό επιτρέπει σε ορισμένους να υποστηρίζουν -πιθανόν κακόπιστα- πως ουσιαστικά η Invel απέκτησε την Πανγαία βάζοντας από το ταμείο της μόνο 36 εκατ. ευρώ (καθώς μετά την αρχική επένδυση των 161 εκατ. ακολούθησε η συμφωνία με τη York που έβαλε 125 εκατ.) και ακίνητα στην Ιταλία που η αξία τους υπολογίστηκε σε 73 εκατ.   
■ Η Invel συστάθηκε από τον Κρις Παπαχριστοφόρου, πρώην στέλεχος της Deutsche Bank, ο οποίος και συμμετείχε στη διεκπεραίωση της συμφωνίας. Ωστόσο, είναι εταιρεία συμφερόντων Στάινμετζ. Ο επιχειρηματίας που γεννήθηκε το 1956 στο Ισραήλ κληρονόμησε από τον πατέρα του τη Steinmetz Diamond Group. Το 2011 το «Forbes» υπολόγιζε την περιουσία του στα 6 δισ. δολάρια. Ωστόσο, η επιχειρηματική φήμη του έχει στιγματιστεί από ένα σκάνδαλο δωροδοκιών στην κυβέρνηση της Γουινέας προκειμένου να αποκτήσει άδειες εξόρυξης στην αφρικανική χώρα. Η ελβετική αστυνομία είχε εισβάλει και ερευνήσει το σπίτι του στη Γενεύη, ενώ ο συνεργάτης του Φρέντερικ Κίλινς είχε συλληφθεί στη Φλόριντα από το FBI, που παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του, με την κατηγορία ότι κατέστρεψε έγγραφα που αποδείκνυαν δωροδοκίες εκατομμυρίων δολαρίων σε στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης της Γουινέας. Οι βρετανικές αρχές ερευνούσαν εταιρεία συμφερόντων του -το ίδιο και δύο δικηγορικά γραφεία- ενώ πέρυσι τον Ιούλιο Γάλλος επιχειρηματίας και σύμβουλος της εταιρείας του καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση. Να σημειωθεί ότι η Εθνική σε απάντηση που είχε στείλει στη Βουλή υποστήριξε ότι η πώληση της Πανγαία είναι μια αμιγώς επιχειρηματική απόφαση που ενισχύει την κεφαλαιακή της επάρκεια κατά 40 μονάδες βάσης. Η διοίκηση Τουρκολιά υποστηρίζει, επίσης, ότι η συμφωνία έγινε με συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο ίδιο έγγραφο, η Εθνική αναφέρει ότι τα ίδια κεφάλαια της Invel προέρχονται από μια ομάδα διεθνών θεσμικών επενδυτών, ένας εκ των οποίων είναι ο Μπένι Στάινμετζ, στον οποίο όμως δεν ανήκει η εταιρεία. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είχε διαβιβάσει στη Βουλή έγγραφο όπου ανέφερε ότι το Γενικό Συμβούλιο εξέτασε ενδελεχώς τη συναλλαγή και έδωσε την έγκρισή του λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη για την Εθνική, ανάμεσα στα οποία και η βελτίωση του δείκτη κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων κατά 35 μονάδες βάσης.

Λαλιώτης στο ΘΕΜΑ: Κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος
«Κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Κώστας Λαλιώτης με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ της Κυριακής με τίτλο: «ΣΔΟΕ και δικαστές ψάχνουν μέχρι Βάσω και Λαλιώτη αλλά και τον Τουρκολιά της Εθνικής Τράπεζας επί ΝΔ».

«Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα και είναι διαχρονικά δηλωμένα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες δηλώσεις μου για το Πόθεν Έσχες» επισημαίνει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Βάσω Παπανδρέου στο ΘΕΜΑ: Όλες οι καταθέσεις μου είναι γνωστές, δεν έχω περιουσία στο εξωτερικό

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», με τίτλο: «Ψάχνουν μέχρι Βάσω και Λαλιώτη!...», η Βάσω Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε έλεγχος σε πολιτικά πρόσωπα είναι ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος. Έχω άλλωστε ζητήσει να ελεγχθούν συστηματικά και σε βάθος, τα περιουσιακά στοιχεία όσων διετέλεσαν υπουργοί τα τελευταία δέκα χρόνια μέχρι και σήμερα.

Μου προκαλεί όμως απορία, η διαρροή ενός εγγράφου για έλεγχο προσώπων κατ΄επιλογή, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η παραμικρή επικοινωνία για διασταύρωση της υπόστασης, της όποιας καταγγελίας.

Σε ό,τι με αφορά, δηλώνω ότι όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία μου είναι καταχωρημένα αναλυτικά στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες, που υποβάλω κάθε χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ανδρέας Μακρυπίδης: Δεν έχω καμία σχέση με offshore

«Με αφορμή τον τιτλο της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», που δημοσιεύει έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ προς την Επιτροπη Κεφαλαιαγοράς, όπου περιλαμβάνεται και το όνομά μου, δηλώνω τα εξής:                                                     

Είναι επιβεβλημένος -και εκ μέρους μου ευπρόσδεκτος- ο έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας και αποτελεί στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας.                                               

Δεν έχω καμία σχέση με OFFSHORE εταιρείες ούτε με τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και η περιουσιακή μου κατάσταση, στο σύνολό της, είναι δηλωμένη αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος και στις δηλώσεις του Πόθεν Έσχες. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης