Φαλσιανί: Η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε λογαριασμό 500 εκατ. ευρώ στην HSBC

Φαλσιανί: Η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε λογαριασμό 500 εκατ. ευρώ στην HSBC

«Ψεύδη, συκοφαντία και αλητεία» απαντούν συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου

«Η αλήθεια του ανθρώπου που αποκάλυψε τα μυστικά των φορολογικών παραδείσων», αναφέρεται στην εισαγωγή του βιβλίου «Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων», για τον Γαλλοϊταλό Ερβέ Φαλσιανί που διέρρευσε την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ».

Στο βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ιταλία από τις εκδόσεις «Chiarelettere» στις 18 Φεβρουαρίου, και που συνυπογράφεται από τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Il Sole 24 Ore, Αντζελο Μινκούτζι, ο Φαλσιανί τονίζει ότι η τράπεζα HSBC της Γενεύης διατηρούσε μία συγκεκριμένη δομή ώστε να βοηθά τους πελάτες της να φοροδιαφεύγουν.

Ανάμεσα στους περίπου 60 ισχυρούς πελάτες της, τους οποίους ο Γαλλοϊταλός πρώην εργαζόμενος της τράπεζας και αρμόδιος για θέματα πληροφορικής, χαρακτηρίζει «χρυσούς καταθέτες», λέγεται πως συμπεριλαμβάνεται και το όνομα της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το βιβλίο του, η Μαργαρίτα Παπανδρέου φέρεται πως είχε 500 εκατ. ευρώ στην HSBC, κάτι που ωστόσο διαψεύδουν με ανακοίνωσή τους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για ψεύδη, συκοφαντία και αλητεία.

Στις 224 σελίδες του βιβλίου, ο Φαλσιανί εξηγεί πως η HSBC της Γενεύης, «παρότι είχε χιλιάδες καταθέσεις, εισέπραττε τα κέρδη της στην πραγματικότητα χάρη σε περίπου 60 πελάτες -εταιρίες, επιχειρηματίες, επενδύσεις- που είχαν μία τεράστια εξουσία: Με αντάλλαγμα τα χρήματα που κατέθεταν μπορούσαν να αποκτήσουν ό,τι ήθελαν».

Την ίδια ώρα, αναφέρει πως η δύναμη της τράπεζας «συνδέεται με τους πιο σημαντικούς πελάτες της και στον έλεγχο που μπορεί να ασκήσει χάρη στις τεράστιες καταθέσεις και το συμφέρον πελατών, μάνατζερ και πολιτικών. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Ισπανίας, ο Εμίλιο Μποτίν, της τράπεζας Santander (της οποίας ήταν πρόεδρος μέχρι το θάνατό του, 10/09/2014), ήταν ένας από τους πελάτες της HSBC της Γενεύης».

Στο σημείο αυτό, λοιπόν, εξηγεί πως «η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου, διατηρούσε λογαριασμό 500 εκατ. ευρώ» και συνδέει τις εικασίες αυτές με την επιβολή μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας τα ως μοχλό πίεσης που ασκήθηκε από τον πρώην Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είχε στα χέρια του την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», στον Γιώργο Παπανδρέου.Γράφει χαρακτηριστικά: «Το 2011 επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα για τη σωτηρία της Ελλάδας ήταν ο Σαρκοζί που είχε αυτή τη λίστα και γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου. Ακόμα και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είχε επιτρέψει στον Γάλλο πρόεδρο να πραγματοποιεί τις διαπραγματεύσεις. Αμφότερες οι χώρες ήθελαν να διατηρήσουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης των αγορών και να αποφύγουν τον κίνδυνο η Ελλάδα να αποσταθεροποιήσει την αγορά του χρέους. Όπως είχε συμβεί στις ΗΠΑ, η λίστα της HSBC χρησιμοποιήθηκε σαν όπλο εκβιασμού και διαπραγματεύσεων. Στην Ελλάδα, η λίστα εξαφανίστηκε».

Στη συνέχεια, εξηγεί πως στην Ελλάδα δεν διενεργήθηκε καμία επίσημη έρευνα, περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούσαν στη χώρα την περίοδο των αποκαλύψεων ως δραματικές.
«Η Ευρώπη βρίσκεται στη δίνη της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης μετά τη Μεγάλη Ύφεση των ΗΠΑ. Η Ελλάδα πεινάει, η παιδική θνησιμότητα αυξάνεται μαζί με τον αριθμό των οικογενειών που τις καταπίνει η φτώχεια, τα νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν γάζες και φάρμακα», γράφει ο Φαλσιανί.

Την ίδια ώρα, τονίζει πως παρότι το ζήτημα της HSBC ήταν «επισήμως θαμμένο», εκείνος εξακολούθησε να εργάζεται παρασκηνιακά και αποφάσισε να διανείμει το υλικό σε άλλες χώρες.

«Περίπου 50 χώρες έλαβαν το υλικό χάρη σε συνθήκες διεθνούς συνεργασίας, αλλά η καθεμία το χρησιμοποίησε διαφορετικά. Στην Ελλάδα οι λίστες των πελατών της HSBC εξαφανίστηκαν και επανεμφανίστηκαν λίγα χρόνια αργότερα», αναφέρει ο 44χρονος Γαλλοιταλός που καταζητείται από τις ελβετικές αρχές.

Μάλιστα, επισημαίνει πως η επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης δεν αφορά μόνο στη Γαλλία, αλλά και στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Αργεντινή, που δε θέλησαν, σύμφωνα με τον ίδιο, να ερευνήσουν σε βάθος τις λίστες των φοροφυγάδων της HSBC, ενώ, όπως αναφέρει, η γαλλική κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να αποφύγει τη διακίνηση των πληροφοριών.

«Ο Σαρκοζί δήλωσε πως οι φορολογικοί παράδεισοι είχαν τελειώσει, αλλά ήταν μόνο λόγια. Το μήνυμα ήταν διαφορετικό: Είναι ο πόλεμος στους φορολογικούς παραδείσους που πρέπει να τελειώσει. Τα πράγματα θα συνέχιζαν όπως πριν: Όποιος φοροδιέφευγε θα συνέχιζε να το κάνει χωρίς να ενοχλείται», τονίζει ο Φαλσιανί, ο οποίος χαρακτηρίζει «μπούμερανγκ για τους Ελβετούς εισαγγελείς», την αποκάλυψη ότι η ελβετική τράπεζα λειτουργούσε σαν φορολογικός παράδεισος.

Κίνημα: Η Μαργαρίτα Παπανδρέου δεν υπάρχει στη λίστα Λαγκάρντ

Για ψεύδη, συκοφαντία και αλητεία κάνουν λόγο συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου κληθέντες να σχολιάσουν τους ισχυρισμούς Φαλσιανί.

«Κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι ακόμη και ενώπιον της αλήθειας. Χτίζουν καριέρες και περιουσίες, στις πλάτες άλλων. Οικοδομούν συνεργασίες με πολιτικά κόμματα, δήθεν προοδευτικά και αριστερά, περιφέροντας τις... εκτιμήσεις τους, που αναγορεύονται σε θέσφατα.
Η αλητεία στο απόγειό της» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του «Κινήματος» Δημοκρατών-Σοσιαλιστών.

«Όλα στην υπηρεσία σκοπιμοτήτων και βρώμικων πολιτικών παιχνιδιών.Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, όσον αφορά την Μαργαρίτα Παπανδρέου, ερευνήθηκε και υπάρχει το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με αυτό, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, δεν υπάρχει στη Λίστα Λαγκάρντ, ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη λίστα καταθετών. Όσοι παρά ταύτα, διακινούν τις... εκτιμήσεις τους που τυχαίνει να είναι κόντρα στην αλήθεια και την πραγματικότητα, θα πληρώσουν το τίμημα της αθλιότητάς τους. Πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό, κατατίθεται άμεσα μήνυση και αγωγή. Φτάνει πια» επισημαίνεται από το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

ΥΓ. Δεν μπαίνουμε στις λεπτομέρειες όσων διακινούνται, γιατί δεν αξίζει τον κόπο να ερωτηθεί ο διακινών τις εκτιμήσεις του, πως και δεν γνωρίζει ότι, στο μνημόνιο η Ελλάδα δεν μπήκε το 2011, αλλά το 2010. Η αξιοπιστία του καθενός κρίνεται και από τα στοιχεία που χρησιμοποιεί.


ΥΓ2. Παρατίθεται και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο φέρει την υπογραφή του επικεφαλής του.ΣΧΟΛΙΑ (53)

Μαρία

αναρωτιεμαι αν όντως έγινε αυτο που λεει ο κύριος τωρα μετα απο 3 χρονια ο σαμαράς το άφησε έτσι αφού είχε ενα όπλο στα χέρια του να εξαφανίσει τον ΓΑΠ μια και καλη,και εκτός αυτού αυτή τη ρημάδα την επιτροπή για το μνημόνιο γιατι δεν την έκαναν ποτε;προφανώς πρεπει να μας εχουν για πολυ πρόβατα εμάς τους Έλληνες γιατι μας σερβίρουν ότι θέλουν και εμείς τα τρώμε...ευχομαι η καινούργια κυβέρνηση να προχωρήσει το θεμα επιτροπή όχι μονο στα λόγια αν και φοβάμαι πως δεν θα το κανει γιατι φοβάται μην δικαιωθεί ο ΓΑΠ πανηγυρικά,και χάσει ο Αλέξης έδαφος σαν πιστός κλώνος του Ανδρέα παπανδρεου...

Κίμων Κ.

Τα λεφτά του χαζο-Γιωργάκη σε ποια τράπεζα είναι ...?

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΧΑΛΑΩ ΑΛΛΑ........

Το 2011 η χωρα βρισκοταν ηδη στον μηχανισμο....Οποτε, μαλλον δεν του τα υπαγορευσαν καλα του ανθρωπου και μαλλον δεν μας εφεραν την τροικα τα λεφτα της Μαργαριτας..........Ο φαλσιανι ουτε ειχε καμια μεγαλη πολιτικη θεση, ουτε υπαλληλος μυστικων υπηρεσιων ηταν.....Απλα εκλεψε τις λιστες της τραπεζας.....Το 2011 δεν μπορει να εκβιασαν αφου ο Σαρκοζι στο τσακ γλιτωσε το εγκεφαλικο και μετα την συνοδο ο γαπ επεμεινε στο δημοψηφισμα... υ.γ. Για ποιο λογο θα εκβιαζοταν η οικογενεια παπανδρεου για 1,5εκ ευρω? Τα υπολοιπα ποθεν εσχες τα εχει δει κανεις?

Λεωνίδας

Η χώρα θα συνέχιζε να δανείζεται με νορμάλ επιτόκιο εάν ο Παπανδρέου δεν διέσυρε τη χώρα διεθνώς με δυσφημιστικές δηλώσεις που έκαναν τηνεμπιστοσύνη να χαθεί. Τα επιτόκια δανεισμού ανέβηκαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εξαιτίας του Παπανδρέου. Να σου θυμίσω δηλώσεις για ΕΛΣΤΑΤ, δηλώσεις για διεφθαρμένη χώρα, για τιτανικούς κλπ. Το αν συνέβη από ηλιθιότητα (όχι και πολύ απίοθανο στην περίπτωση ΓΑΠ) ή από συστηματική μεθόδευση και εσχάτη προδοσία της χώρας, είναι θέμα που πρέπει να ερευνηθεί από την παρούσα κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη. Εύχομαι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση και να τον τσακίσουν αλύπητα τον κλεφτοπαπανδρέου αν αποδειχθεί έσχατος προδότης.

Ανδρέας

Aν η ιστορία με τα 500,000,000 δεν ήταν αληθινή, ας μας εξηγήσει η ομάδα ΓΑΠ που έχει λυσσάξει από χθες, γιατί πήγε στο Μονακό πρωθυπουργός και γύρισε βουλευτής;

μόνο σοβαρές απαντήσεις παρακαλώ

Γιατί παραιτήθηκε ο μίστερ 44% και νύν 2.5%, μετά το μάτς με τον εβραιοκοντό Σαρκοζί ; Σκιάχτηκε που πήδησε στη καρέκλα του ; επειδή του είπε κάτι γαλλικά δημόσια και πήγε να τον αρπάξει απο το λαιμό σαν τον Τζόε Ντάλτον ; Άν δεν φοβήθηκε τον κοντό ποιόν άραγε; τον Βενιζέλο μήπως; χαχαχα τρίζουν τα κόκκαλα του Νταλί! Ήξερε για τον τραπεζάνθρωπο Παπαδήμο την συμμορία του μαζί με τον εφιάλτη καρατζαφέρη ο μόνος που εκθείαζε το ΔΝΤ και που θα αναλάμβαναν μετά απο αυτόν να ρίξουν τη χώρα στα σκ@τ@ για 100 χρόνια υπογράφοντας το δεύτερο μνημόνιο; ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ! Ένας στρατηγός την στιγμή της μάχης δεν υποχωρεί γιατί τον στραβοκοίταξε η μισοριξιά ο χυδαίος Σαρκοζί που είχε την φωλιά του 10 φορές λερωμένη με τα πυρηνικά εργοστάσια που ήθελε να πουλήσει στον σάικοκαντάφι. Στέκεται και δίνει την μεγαλύτερη απο ιδρύσεως του έθνους μάχη για την πατρίδα και βέβαια δεν παραδίδει την χώρα στον Βενιζέλο ένα νέρντ καθηγητάκο με μηδέν γνώση οικονομικών που κλήθηκε να χειριστεί ένα PSI (!) δισεκ/ρίων , πετώντας ο ίδιος λευκή πετσέτα στο ρίγκ απο το πρώτο γύρο! Οι υπερασπιστές του που σχολιάζουν εδώ να σχολιάσουν παρακαλώ την ψυχολογία ενός ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟΥ - εκλεγμένου πρώην πρωθυπουργού με 44% που παραδόθηκε αμαχητί πρίν καλά καλά πατήσει το πόδι του στο ρίγκ. Εκτός κι άν εκβιάστηκε με τη λίστα της HSBC και παραιτήθηκε όπως λέει ο Ιταλός καταζητούμενος ρουφιάνος! Άν είναι έτσι ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ και εκεί να αποδείξει την αθωότητα του!

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΟΡΛΕΟΝΕ

Η familia Παπανδρέου ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ την Ελλάδα και ΕΚΜΑΥΛΙΣΕ τους Έλληνες. Έπρεπε να υπάρχει νόμος περί εξοστρακισμού, να τους διώξουμε για πάντα από την χώρα! Βρώμα και δυσωδία συνοδεύει την πολιτική τους παρουσία στην χώρα από το 1974 όσαμε σήμερα.Αηδιαστικοί...

Κίμων Κ.

Ο λογαριασμός αυτός είναι ένας από τους πολλούς που έχει η Μαργαρίτα και είναι λεφτα του Γιωργάκη....

ειχε ??

που τα εχει τωρα δηλαδη ?

Πλάκα έχει η υπόθεση

Ούτε ο κύριος Άκης ήταν στη λίστα Λαγκάρντ...

Σκλάβος

Ούτε το ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Κίμων Κουλούρης ο κολητός και χρηματοδοτούμενος από τον ΑΚΗ που διαχειριζόταν μέρος των κεφαλαίων του.

nikos

εγω παλι παιρνω σαν υποθεση εργασιας οτι ΑΝ ο οικος Θαπανδρεου,που κυβερνησε τα 30 πιο πακετοφορα χρονια ,οντας μεσα στην Ευρωπαικη Ενωση εχει ''κονομησει''οχι 500 αλλα 1 με 1,5 δις ,τοτε ολες οι αλλες πολιτικες οικογενειας της πλακας ,ολες και ολοι (υπουργοι ,παρατρεχαμενοι,συμβουλοι) μαζι ειναι ζητημα αν εχουν στην απο μεσα 5 δις.. τι εννοω?εμμ δεν βγαινει ο ..λογαριασμος των παπαρολογων,δικολαγνων αριστερουστερικων,ψεκασμενων,νεοναζιστων αντιμνημονιακων,οτι η ..παμπλουτη φτωχοκωσταινα ΕλληνοΣαουδικη Αραβια με τα...πετρελαια τα ατελειωτα εχει πολυ χρημα αλλα το πολιτικο κατεστημενο τα ενθηλακωνει και αφηνει αυτον τον εργατικο,προκομενο,συνετο και μετριοπαθη λαο στην απεξω... μωρε ας κανουμε το βημα στο κενο και να βγουμε απο την ευρωζωνη των πακετων ,των εσπα,των επιδοτησεων και θα πεσει τετοια πεινα που θα αναπολειτε τα χρονια της...λοβιτουρας σαν παραδεισια...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης