Στρατηγική αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ απο τον Αντώνη Σαμαρά

Στρατηγική αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ απο τον Αντώνη Σαμαρά

«Ο αέρας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ έχει μηδενιστεί», λέει ο πρωθυπουργός 

Στρατηγική αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ απο τον Αντώνη Σαμαρά
Οι καθημερινές επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα, από τον πρωθυπουργό στις κεντρικές του ομιλίες και δηλώσεις μέχρι το διαδίκτυο είναι η στρατηγική που έχει επιλέξει το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ να πορευτεί μέχρι την ημέρα των εκλογών. 

Όλη η καμπάνια της ΝΔ είναι επικεντρωμένη στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος καθημερινά θα βάζει την ατζέντα με δήλωση ή ομιλία που βέβαια θα περιέχει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο γενική, για την χρεοκοπία της χώρας και την έξοδο από το ευρώ όσο και σε κάποιο επιμέρους θέμα πχ στα αγροτικά ότι οι αγρότες θα χάσουν τις επιδοτήσεις. Τα υπόλοιπα στελέχη και ο κομματικός μηχανισμός επαναλαμβάνουν και μεγεθύνουν το βασικό μήνυμα του πρωθυπουργού. Τα μέλη του επιτελείου λένε ότι το μείγμα θα αλλάξει και στην συνέχεια θα υπάρξει και η προβολή της θετικής πρότασης κατά τομέα της πολιτικής της κυβέρνησης. Πάντως από τις 3600 λέξεις της ομιλίας της Λάρισας από όπου ξεκίνησε τις περιοδείες του περισσότερες από 2000 ήταν αφιερωμένες στον ΣΥΡΙΖΑ και στα δεινά που περιμένουν την χώρα αν κερδίσει και επιχειρήσεις να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. 

Ο κ.  Σαμαράς αποενοχοποίησε τις επιθέσεις αυτές συνδέοντάς τες με τις λέξεις κλειδιά της προεκλογικής του καμπάνιας επαναλαμβάνοντας σε κάθε του παρέμβαση ότι “δεν συνιστούν κινδυνολογία, είναι ευθύνη μας να αποκαλύπτουμε την αλήθεια”. Το ηγετικό επιτελείο κρίνει ότι το έδαφος είναι πρόσφορο στην κοινή γνώμη για την αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι η τακτική τους ευνοείται από τις αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών της Κουμουνδρούρου τις οποίες προβάλλουν με τον δικό τους μηχανισμό και αξιοποιούν στο έπακρο με την βοήθεια των ΜΜΕ. H ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου παρακολουθεί τις τηλεοπτικές εμφανίσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απομονώνει επίμαχα αποσπάσματα και τροφοδοτεί τα ΜΜΕ με non paper. 

Η επίθεση δεν θα περιοριστεί στην οικονομία θα γενικευθεί σε όλα τα πεδία της πολιτικής αντιπαράθεσης. Από την Λάρισα ο  κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι “με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσουν οι αγροτικές επιδοτήσεις και το ΕΣΠΑ” ενώ σήμερα από τον Έβρο θα αναφερθεί στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, που εάν νικήσει θα κατακλυστεί η Ελλάδα από παράνομους μετανάστες. 

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι με την στρατηγική αυτή εμποδίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει τις δυνάμεις του καθώς αποτρέπει συντηρητικούς ψηφοφόρους να κατευθυνθούν εκεί ενώ αντίθετα αυξάνει την δική του συσπείρωση μειώνοντας την ψαλίδα της διαφοράς. Ποντάρει στον κατακερματισμό του αντιμνημονιακού χώρου. Στην πορεία θα αναδείξει ότι ακόμη και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει θα έχει πρόβλημα συμμαχιών για να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς σε όλες τις μέχρι στιγμής ομιλίες του επαναλαμβάνει ότι “το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται” ενώ από την Λάρισα ανέφερε ότι “ο αέρας νίκης που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μηδενιστεί”. Εκτιμά ότι στις εβδομάδες που απομένουν θα ανατάξει το ηθικό των συντηρητικών ψηφοφόρων και θα ανατρέψει και την παράσταση νίκης που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Κλείσιμο

Παράλληλα το επιτελείο ετοιμάζει και τα ψηφοδέλτια ανά την χώρα που  θα είναι έτοιμα μέσα στις επόμενες ημέρες και θα παρουσιαστούν σταδιακά με τελευταίο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης