Απάντηση ΥΠΕΚΑ στη Δούρου για την επανασύνδεση ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες

Απάντηση ΥΠΕΚΑ στη Δούρου για την επανασύνδεση ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες

«Mε αποφάσεις του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, η ΔΕΗ παρέχει Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών με μειωμένη τιμή ρεύματος έως και 54% και αδιάκοπη ηλεκτροδότηση»

Απάντηση ΥΠΕΚΑ στη Δούρου για την επανασύνδεση ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες
Απάντηση Γραφείου Τύπου ΥΠΕΚΑ σε δημοσιεύματα που αφορούν σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα μετά οποία ανακοινώθηκε η διάθεση κονδυλίου ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά, τα οποία αδυνατούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Όπως αναφέρει to ΥΠΕΚΑ, «με αποφάσεις του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, η ΔΕΗ παρέχει Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών με μειωμένη τιμή ρεύματος έως και 54% και αδιάκοπη ηλεκτροδότηση».

Σύμφωνα με το υπουργείο:

Στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχουν ήδη ενταχθεί περισσότερες από 600.000 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες δεν διακόπτεται το ρεύμα ακόμη και σε περίπτωση οφειλών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων προστασίας ειδικών ευπαθών ομάδων, και με στόχο την αδιάλειπτη και συνεχή ηλεκτροδότησή τους, λειτουργούν εδώ και ένα χρόνο, Επιτροπές σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και των Κοινωνικών Δομών των Περιφερειών και των Δήμων. Από τον Δεκέμβριο του 2013, οι Επιτροπές αυτές συνεδριάζουν άμεσα με την παραλαβή των σχετικών καταλόγων από τους Δήμους, όπου εξετάζουν και τις εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, λόγω ιδιαίτερων κοινωνικών χαρακτηριστικών.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης