Bloomberg: Ο Σαμαράς καλεί τους Έλληνες να αντισταθούν στις Σειρήνες του ΣΥΡΙΖΑ

Bloomberg: Ο Σαμαράς καλεί τους Έλληνες να αντισταθούν στις Σειρήνες του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στους πιστωτές πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί τα αιτήματά τους για περισσότερη λιτότητα

Bloomberg: Ο Σαμαράς καλεί τους Έλληνες να αντισταθούν στις Σειρήνες του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους Έλληνες να αγνοήσουν τις «ανεύθυνες» υποσχέσεις των πολιτικών αντιπάλων του και υποσχέθηκε ότι δεν θα αφήσει τη τρόικα να προχωρήσει σε νέες περικοπές του προϋπολογισμού.

Όπως γράφει σήμερα το Bloomberg, σε ομιλία του στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης, ο Σαμαράς δήλωσε ότι ξεκαθάρισε στους επίσημους πιστωτές πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί τα αιτήματάτους για περισσότερη λιτότητα: επειδή η χώρα έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στους στόχους τους προϋπολογισμού της.

Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει την ετυμηγορία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την ευρωζώνη σχετικά με την πρόοδο στην εκπλήρωση των όρων του πακέτου διάσωσης των 240 δισ. ευρώ.

Κλείσιμο
«Ορισμένοι όροι που έχουν τεθεί περιλαμβάνουν αύξηση φόρων και μείωση εισοδημάτων και οι όροι αυτοί που έχουν απορριφθεί», δήλωσε ο Σαμαράς. «Σας το λέω ευθέως», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, αξιωματούχος που εμπλέκεται άμεσα στις διαπραγματεύσεις είπε ότι μπορεί να χρειαστεί και νέος γύρος συζητήσεων πριν επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα για να ολοκληρώσει την αναθεώρηση της αξιολόγησης. Μπορεί η συζήτηση να αρχίσει ήδη από σήμερα, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Σαμαράς προσπαθεί να κερδίσει την πολιτική υποστήριξη για να εκλέξει νέο πρόεδρο μέχρι τον Φεβρουάριο για να αποτρέψει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα από το να ζητήσει πρόωρες εκλογές, γράφει το Bloomberg.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης