Κουβέλης: Οι ένοπλες δυνάμεις θέλουν τη στήριξη όλων μας

Κουβέλης: Οι ένοπλες δυνάμεις θέλουν τη στήριξη όλων μας

Με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια συναντήθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ - Ο κ. Κουβέλης ενημερώθηκε για τρέχοντα θέματα από τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων

Κουβέλης: Οι ένοπλες δυνάμεις θέλουν τη στήριξη όλων μας
Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια είχε το πρωί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επισκέφθηκε το Πεντάγωνο. Ο κ. Κουβέλης ενημερώθηκε μάλιστα για όλα τα τρέχοντα θέματα στον τόμεα της Άμυνας από τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Παρόντες στην εμπιστευτική ενημέρωση ήταν ο κ. Δένδιας και η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις θέλουν τη στήριξη όλων μας παρά τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία» και πρόσθεσε: «Είναι ζήτημα όλων μας η στήριξη των ενόπλων δυνάμεων».

«Ιδιαίτερα σήμερα, η αμέριστη συμπαράσταση όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι υποχρέωση προς τις Ένοπλες Δυνάμεις προς το εθνικό συμφέρον, προς τη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Υπογράμμισε, δε: «Αντιμετωπίζει η χώρα μας προκλήσεις, προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, ταράσσουν την περιοχή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας οφείλουν να βρίσκονται στην αναγκαία εγρήγορση. Και βρίσκονται. Είμαι βέβαιος, όμως, ότι η ειρηνική διευθέτηση, η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου είναι εκείνη που μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία των οποιωνδήποτε αρνητικών εξελίξεων».

Και συνέχισε, απευθυνόμενος στον κ. Νίκο Δένδια και την κυρία Φώφη Γεννηματά: «Σε κάθε περίπτωση, η πατρίδα μας υπερασπίζεται τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα με αποφασιστικό παράγοντα τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες, επαναλαμβάνω, θέλουν τη στήριξη όλων μας. Θέλουν οικονομική στήριξη, θέλουν στήριξη του έμψυχου υλικού, του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Βεβαίως, η χώρα διέρχεται μια περίοδο κρίσης, αναμφισβήτητα τα οικονομικά της πατρίδας ετεροκαθορίζονται αρνητικά από την οικονομική κατάσταση, αλλά είναι ζήτημα προτεραιότητας η στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και όλων εκείνων, ανδρών και γυναικών, που τις υπηρετούν. Σε ό,τι μας αφορά, κύριε και κυρία υπουργέ, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στο μέτρο των δικών μας δυνάμεων και δυνατοτήτων στηρίζουμε  σταθερά και αταλάντευτα τις Ένοπλες Δυνάμεις».
Κλείσιμο

«Είχαμε σήμερα τη χαρά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τόσο εγώ, όσο και η Αναπληρώτρια Υπουργός κ. Φώφη Γεννηματά -η απουσία του Υφυπουργού κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου εξηγείται από ένα δυσάρεστο συμβάν στην οικογένειά του- να υποδεχθούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, τον κ. Φώτη Κουβέλη» είχε πει νωρίτερα ο κ. Δένδιας.

Για να τονίσει: «Κατ' αρχήν έθεσα στον κ. Κουβέλη, κατά τη συνάντησή μας, τις απόψεις μου για τις πολιτικές προτεραιότητες τις οποίες εφαρμόζουμε εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια υπήρξε πλήρης ενημέρωση του κ. Προέδρου από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Νομίζω ότι δώσαμε στον Πρόεδρο και στα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς πλήρη εικόνα,  αφενός για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, αφετέρου των μέσων τα οποία διατίθενται για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό καθήκον της προστασίας του εδαφικού χώρου, της εδαφικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας της Πατρίδας μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης