Και ξαφνικά συνάντηση Βενιζέλου-Τσίπρα

Και ξαφνικά συνάντηση Βενιζέλου-Τσίπρα

Ο υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα - Τι είπε νωρίτερα ο Νίκος Παππάς, εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα, προαναγγέλλοντας το τετ-α-τετ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ

Και ξαφνικά συνάντηση Βενιζέλου-Τσίπρα
Όποιος στοιχημάτισε ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση Βενιζέλου - Τσίπρα μάλλον έχασε το στοίχημα, αφού όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών, αναμένεται να υπάρξει τετ-α-τετ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τα εθνικά θέματα.

Παρά το γεγονός ότι απέρριψε το ενδεχόμενο συνάντησης με τον κ. Σαμαρά, εφ' όσον στη συνάντηση συμμετέχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κ. Τσίπρας δέχθηκε να συναντηθεί και να συζητήσει  μόνο με τον υπουργό Εξωτερικών και αποκλειστικά για τα εθνικά θέματα.

«Μου διαμηνύθηκε ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί να συναντηθούμε για τα εθνικά θέματα», ήταν η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι της Πέμπτης κατά τη συνεδρίαση της γενικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Παράταξης.

Πάντως, το «ραντεβού»  Βενιζέλου - Τσίπρα προανήγγειλε νωρίτερα την Πέμπτη ο Νίκος Παππάς, εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται να συμμετέχει στην ενδεχόμενη συνάντηση Σαμαρά-Τρίπρα, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στον κ. Βενιζέλο , λέγοντας ότι έχει μια συγκεκριμένη αρμοδιότητα και πως στα πλαίσια αυτής της αρμοδιότητας, «θα μπορούσε να συναντήσει τον κ. Τσίπρα...».

Ωστόσο, αν και μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση, εκτιμάται ότι οι δύο άντρες θα βρεθούν και θα συζητήσουν πιθανότατα μετά την επιστροφή του κ. Βενιζέλου από την Τουρκία.
Κλείσιμο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ταξιδέψει στις 29 Νοεμβρίου στην Άγκυρα και στις 30 στη Κωνσταντινούπολη, για την προετοιμασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας. Έπειτα από την επιστροφή του στην Αθήνα, στις αρχές Δεκεμβρίου δηλαδή, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης