Με ρεκόρ ψήφων εξελέγη ο Γαβριήλ στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με ρεκόρ ψήφων εξελέγη ο Γαβριήλ στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Δείγμα ότι η νέα γενιά μητροπολιτών στην εκκλησία έχει αναλάβει δυναμικό ρόλο

Με ρεκόρ ψήφων εξελέγη ο Γαβριήλ στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας
Με ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, δείγμα ότι η νέα γενιά μητροπολιτών στην εκκλησία έχει αναλάβει δυναμικό ρόλο, εξελέγη μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας ο μέχρι πρότινος αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και στενός συνεργάτης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κ. Γαβριήλ.

Ο 38χρονος (γεννημένος το 1976) ιεράρχης έλαβε 72 ψήφους σε σύνολο 78 ψηφισάντων, δηλαδή με ποσοστό άνω του 93! Ο Γαβριήλ είχε χειροτονηθεί πρεσβύτερος από τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και η πορεία του ήταν διαρκώς ανοδική, καθώς έχει αξιοσημείωτες σπουδές και τεράστια ικανότητα στις διεθνείς σχέσεις – έχει κεντρικό ρόλο τον διορθόδοξο διάλογο και χειρίζεται τις επαφές με το Φανάρι, αλλά και το Βατικανό. Τα πρώτα χρόνια που ανέλαβε την ηγεσία της εκκλησίας ο κ. Ιερώνυμος, ο Γαβριήλ υπήρξε πρωτοσύγκελος της αρχιεπισκοπής.

Όλοι του αναγνωρίζουν τους χαμηλούς τόνους που διατηρεί ανεξαρτήτως θέσεων που κατέχει, καθώς και το ότι είχε τις πόρτες της αρχιεπισκοπής και της ιεράς συνόδου ανοιχτές στους ιεράρχες, εμπεδώνοντας ένα κλίμα διαλόγου και συμμετοχής.

Στη σύνοδο της ιεραρχίας την Παρασκευή εξελέγησαν ακόμη ο Δαυίδ Τζιουμάκας μητροπολίτης Γρεβενών, με 53 έναντι 51 (και 41 έναντι 33 στη δεύτερη ψηφοφορία) του Χριστόφορου Κολοκυθά.

Στη Μητρόπολη Μεγάρων εξελέγη ο Κωνσταντίνος Γιακουμάκης με 58 ψήφους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης