LIVE

Κορωνοϊός

Κικίλιας: Αναρωτιέμαι τι εκπτώσεις θα κάνει ο Τσίπρας για να πείσει...

Κικίλιας: Αναρωτιέμαι τι εκπτώσεις θα κάνει ο Τσίπρας για να πείσει...

Για "εθνικό όραμα" στο οποίο δεν πρέπει να κωφεύουν οι πολίτες έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας χθες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης

Για "εθνικό όραμα" στο οποίο δεν πρέπει να κωφεύουν οι πολίτες έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας χθες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στη νέα γενιά της χώρας, τη νεολαία, χρησιμοποίησε τους στίχους από το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «Τι έπαιξα στο Λαύριο». «Πώς να κρυφτείς απ” τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα»... «Τα ξέρουν όλα και τα απαιτούν, έχουν δικαιώματα. Και για αυτό το καλύτερο αύριο που θέλουν να χτίσουν, μας εξουσιοδότησαν», σημείωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση για να τελειώνουμε με τα μνημόνια, να πατήσουμε στο δρόμο της αλήθειας μακριά από ανεύθυνες πολιτικές» είπε, επιπλέον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από το βήμα της Βουλής. 

Ο κ. Κικίλιας σχολιάζοντας την πορεία του Αλέξη Τσίπρα προς την εξουσία έκανε λόγο για συμβιβασμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «συντρώγει και έχει πλέον συνδαιτυμόνες που μέχρι χθες δαιμονοποιούσε».

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια

«Δεν ενδιαφέρει κανέναν άνθρωπο τι χρώμα έχει το όραμα κύριες και κύριοι, όπως δεν ενδιαφέρει και κανέναν των νεότερων γενεών που έρχονται σαν τρένα να μας πατήσουν και με το δίκιο τους εάν δεν αντιληφθούμε πως το ζητούμενο είναι να υπάρχει όραμα, εθνικό όραμα για το μέλλον όλων μας. 

Σε αυτήν την απαίτηση δεν μπορούμε να κωφεύουμε, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε.  

Όπως τραγούδησε και ο μεγάλος τραγουδοποιός της μεταπολίτευσης, «Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα». 

Ναι κυρίες και κύριοι δεν μπορούμε πια να κρυφτούμε άλλο από τις νέες γενιές, τα ξέρουν όλα και τα απαιτούν όλα γιατί τα δικαιούνται όλα. Δικαιούνται ένα καλύτερο αύριο ΟΧΙ στα λόγια, αλλά ένα καλύτερο αύριο όπως το ονειρεύονται και όπως θέλουν να το κτίσουν.  Το δικό τους αύριο που το εμπιστεύθηκαν σε εμας, εξουσιοδοτώντας μας να τους εκπροσωπούμε εδώ σε αυτήν την αίθουσα, που δεν είναι μια τυχαία αίθουσα αλλά είναι η Βουλή των Ελλήνων δηλαδή η βούληση, η θέληση των Ελλήνων.

Το ζητούμενο είναι να αφουγκραστούμε αυτήν ακριβώς την θέληση των Ελλήνων και να τους προσφέρουμε εμείς με τη σειρά μας τις πολιτικές, αυτές ακριβώς, που αρμόζουν για τη διαχείριση  αυτού του οράματος.

Ποιο όμως είναι αυτό το όραμα;

Υπάρχει άραγε σήμερα ένα όραμα που να μας σπρώχνει πιο μπροστά και από τα αυτονόητα ακόμα; Ενα όραμα που μπορεί να κάνει «το άλμα πιο γρήγορα και από την φθορά» που γράφει ο μεγάλος Ελύτης; Την φθορά που μας απειλεί ως Έθνος και στον χώρο και στον χρόνο;

Και βέβαια υπάρχει κυρίες και κύριοι.

Είναι το όραμα της Νέας Ελλάδας, της Νέας Δυναμικής Ελλάδας, της Ελλάδας που κινείται αενάως, της Ελλάδας που γυρίζει σελίδα και ατενίζει με ελπίδα όχι μόνο το αύριο αλλά κυρίως το σήμερα, γιατί εάν δεν υπάρχει σήμερα δεν θα υπάρχει σίγουρα και αύριο.

Μιας νέας Ελλάδας μακριά από τα βάρη των Μνημονίων, αλλά κυρίως μιας Νέας Ελλάδας, 
που δεν τσιμπάει πια στα μεγάλα λόγια, που αρνείται να ξαναμπεί σε περιπέτειες και σε πολιτικούς πειραματισμούς, που αρνείται να γίνει και πάλι το θύμα των υποσχέσεων που χαϊδεύουν τ' αυτιά και προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση χωρίς κανένα αποτέλεσμα. 

Δεν τσιμπάει πια κανένας σε μεγαλοστομίες και επικοινωνιακούς βερμπαλισμούς.
Και δεν τσιμπάει κανένας επειδή όσοι μας εμπιστεύονται επιζητούν έργα, επιζητούν πράξεις, 
επιζητούν αποτελέσματα. 

Για αυτό και αγωνίζονται και αντέχουν, γι αυτό συμμετέχουν.

Για το αποτέλεσμα, που θα έρθει από το έργο μας.

Ένα έργο που με συνέπεια απέναντι στις κρίσιμες ώρες του έθνους μας, ανέλαβε αυτή ακριβώς η Κυβέρνηση μετά τις εκλογές του 2012. Ένα έργο που στηρίζουν οι βουλευτές των 2 κομμάτων σε πείσμα πιέσεων, απειλών και τρομοκράτησης.

Δεν θα μπω σε παραταξιακές αντιπαραθέσεις και συγκρίσεις κομματικών προγραμμάτων και υποσχέσεων.  

Ο κόσμος θέλει λύσεις και τις θέλει τώρα. Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέμε.

Γι αυτό και στα μεταπολιτευτικά χρόνια η αντιπολιτευτική επιχειρηματολογία εξαντλήθηκε σε μεγαλόστομες υποσχέσεις που ΚΑΝΕΙΣ τελικά δεν τήρησε όταν εξουσιοδοτήθηκε από τον κυρίαρχο λαό να κυβερνήσει. 

Όσο πιο όμορφα ακούγεται μια λαϊκίστικη υπόσχεση, τόσο πιο εύκολα καίγεται και τελικά  καίει και εμάς τους ίδιους. 

Επιστρέφει εκδικητικά σ αυτόν που εκμεταλλεύθηκε την λαϊκή ανάγκη και στάθηκε ανάξια στην λαϊκή εντολή.

Όταν ο Κώστας Καραμανλής πριν τις εκλογές του 2009 εξηγούσε τη δεινή θέση της χώρας, ήρθε αντιμέτωπος με το «λεφτά υπάρχουν» και φυσικά αποτραβήχθηκε αξιοπρεπώς, για να μη χάσει την ευκαιρία ο ελληνικός λαός. Αντί όμως για τα λεφτά ήρθαν τα μνημόνια, η μείωση των εισοδημάτων, οι χαμένες θέσεις εργασίας, ήρθε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η ώρα της λυπητερής, της Αλήθειας και της Πραγματικότητας.

Ο λαός δεν θέλει ούτε Μεσσίες ούτε Σωτήρες. Κουράστηκε να πιάνεται στο όποιο δόλωμα. Ο λαός θέλει να φέρουμε εις πέρας την αποστολή που μας ανέθεσε.

Και αυτή είναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ. 

Να τελειώνουμε με τα Μνημόνια και την εθνική κατάθλιψη και να βαδίσουμε το δρόμο της αλήθειας, 
μακρυά από πειραματισμούς και ανέφικτες πολιτικές.

Με τον Πρόεδρο του Σύριζα ανήκουμε στην ίδια γενιά και μεγαλώσαμε  με το ίδιο όραμα και τις ίδιες  ευθύνες. 

Πιθανώς να είχαμε διαφορετική οπτική, μας συνδέει όμως η ίδια αγωνία για αυτόν τον τόπο. 
Του δίνεται η ευκαιρία με τον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θέλει να επιταχύνει τις εξελίξεις. 
Θεμιτό. Υπάρχει όμως μια μεγάλη αντίφαση.
Συμβιβάζεται πολύ πιο γρήγορα με όσα τον τυραννούσαν από παιδί και μετά από τα πολλαπλά μπρος πίσω, 
Στην προσπάθειά του  να ηρεμήσει φόβους μιας ευρύτερης λαϊκής αποδοχής 
Τον βλέπουμε να προσεύχεται  στο Αγιο Ορος. Να ανεβαίνει τα σκαλιά  του Βατικανό. Να ταξιδεύει  στο Τέξας και στο Βερολίνο και στα μεγάλα σαλόνια που από μικρός στηλίτευε και κατηγορούσε να συντρώγει και να εύχεται υγεία και μακροημέρευση στους συνδαιτημόνες του, που μέχρι χθές δαιμονοποιούσε.

Ειλικρινά δεν με εντυπωσιάζουν οι κινήσεις του, περισσότερο με προβληματίζουν οι εκπτώσεις του στην προσπάθεια του να πείσει. 

Αν τώρα όλα αυτά γίνονται για τις μετρήσεις, αναρωτιέμαι τι εκπτώσεις μπορεί να γίνουν προκειμένου να κυβερνήσει.

Είναι ειλικρινά απίστευτο αλλά στη μεταπολιτευτική διαδρομή μας, πάντα η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά εκλογές, την επαύριο της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης