Βενιζέλος: Δίνει τα «φώτα» του στους ευρωβουλευτές ως υπ. Εξωτερικών

Βενιζέλος: Δίνει τα «φώτα» του στους ευρωβουλευτές ως υπ. Εξωτερικών

Τους ενημερώνει, μεταξύ άλλων, για τους συνήθεις θεσμικούς διαύλους επικοινωνίας τους με το υπουργείο Εξωτερικών 

Βενιζέλος: Δίνει τα «φώτα» του στους ευρωβουλευτές ως υπ. Εξωτερικών
Επιστολή προς τους όλους Έλληνες ευρωβουλευτές εκτός από όσους προέρχονται από τη Χρυσή Αυγή απέστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημερώνοντάς τους για τη βοήθεια που μπορεί να τους παράσχει το υπουργείο Εξωτερικών.

Στην επιστολή του ο κ. Βενιζέλος αφού πρώτα τους συνεχάρη για την εκλογή τους, τους ενημέρωσε σχετικά με τις δυνατότητες του υπουργείου Εξωτερικών, εκ του θεσμικού του ρόλου, να υποστηρίζει το έργο τους, μέσω συνεχούς ενημέρωσης, γραπτής ή προφορικής, για εθνικά θέματα ή θέματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος, τα οποία συζητούνται στις επιτροπές και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι συνήθεις θεσμικοί δίαυλοι επικοινωνίας τους με το υπουργείο Εξωτερικών είναι:

Το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που εδρεύει στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών και έχει ως αποστολή του, μεταξύ άλλων, να τους τροφοδοτεί με υλικό για όλα τα θέματα, που ασχολείται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ιδίως ενόψει της ημερήσιας διάταξης των Ολομελειών.

Κλείσιμο
Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. (ΜΕΑ), που έχει τη δυνατότητα μέσω των στελεχών της, τόσο από το υπ. Εξωτερικών, όσο και από άλλα υπουργεία να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, καθώς και πολλές από τις συνεδριάσεις των Επιτροπών του, και να φροντίζουν για την ενημέρωση των ευρωβουλευτών, επί τρεχουσών εξελίξεων.

Καθώς, επίσης, και το γραφείο στις Βρυξέλλες, που διατηρεί το Εθνικό μας Κοινοβούλιο, και το οποίο μπορεί να ενημερώνει τη Βουλή για τις νομοθετικές και άλλες δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η επιστολή κλείνει με την επισήμανση ότι προτεραιότητα, τόσο του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, όσο και του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Δημήτρη Κούρκουλα, είναι η συνεργασία με τους Έλληνες ευρωβουλευτές για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης