Ψαριανός: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το ξεκατίνιασμα «τυπάκων» που είναι στο 1%

Ψαριανός: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το ξεκατίνιασμα «τυπάκων» που είναι στο 1%

Λυκούδης: «Έχει διαταραχθεί η σχέση μου σφόδρα με χειρισμούς που γίνονται στο πλαίσιο της Δημορατικής Αριστεράς»

Ψαριανός: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το ξεκατίνιασμα «τυπάκων» που είναι στο 1%
Η εσωτερική γκρίνια δε λέει να κοπάσει στη ΔΗΜΑΡ. Σήμερα, στο θέμα επανήλθαν με δηλώσεις τους τόσο ο Γρηγόρης Ψαριανός, όσο και ο Σπύρος Λυκούδης. 

Ο κ. Ψαριανός σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ήταν αιχμηρός ως προς τον τρόπο που έμαθε για τη διαγραφή του, λέγοντας πως: «Το συγκλονιστικότερο όλων ήταν ο τρόπος. Δεν ήταν το ότι έγινε. Μπορεί κάποιος να πει ότι ήταν αναμενόμενο, αλλά να μην πάρει ο ίδιος να στο πει είναι ένα ζήτημα, να μην σε πάρει ο γραμματέας του κόμματος είναι ένα ζήτημα, να μην σε πάρει ο γραμματέας της ΚΟ είναι ένα ζήτημα. Να το μαθαίνεις από τον ομαδάρχη στην κατασκήνωση...».

Όσον αφορά στις σχέσεις του με τη ΔΗΜΑΡ και τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, σχολίασε ότι: «Οι σχέσεις μας δεν ήταν διαταραγμένες ούτε είναι είναι. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, πάντα περιμένεις ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο. Για παράδειγμα η ηγετική ομάδα της ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης αρνιόντουσαν κάθε διάλογο για την κεντροαριστερά. Κατηγορηματική άρνηση. Ελεγαν ότι ήταν αντίπαλο σχέδιο και τώρα στέλνει επιστολές κάθε μέρα σε όλους τους ενδιαφερόμενους».

Ο Κ. Ψαριανός, ακόμη, τόνισε πως ό,τι έλεγε τον τελευταίο καιρό στις επιτροπές του κόμματος «έπεφταν στο κενό», υπογραμμίζοντας πως «κάποια στιγμή, κάποιος, ο ιδιοκτήτης του κόμματος έχει αποφασίσει να κάνει το τάδε. Τι θα κάνει ο Αμοιρίδης, ο Λυκούδης ή ο Μαργαρίτης είναι δευτερεύον. Ο ιδιοκτήτης θα κάνει αυτό που νομίζει. Και οποιανού του αρέσει».

Όσον αφορά στις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, είπε ότι «γι' αυτά τα θέματα θα μπορούσε γίνει δημόσιος διάλογος όμως νομίζω δεν ενδιαφέρει στον κόσμο το ξεκατίνιασμα κάποιων τυπάκων που είναι στο 1%».
Κλείσιμο

«Ακόμα και για το θέμα της μικρής ΔΕΗ υπάρχει μια αναστάτωση μέσα στο κόμμα για το τι θα γίνει με την άθροιση των υπογραφών. Εγώ επέμεινα ότι δεν υπογράφω. Υπάρχει προβληματισμός. Θα προσμετρηθούν οι υπογραφές της ΔΗΜΑΡ με αυτές της Χρυσής Αυγής;», δήλωσε, ακόμη, σχετικά με τη μικρή ΔΕΗ και τη στάση της ΔΗΜΑΡ στο θέμα. 



Λυκούδης: Σε πολύ δύσκολη φάση η ΔΗΜΑΡ – Χρειάζεται ψυχραιμία

Μιλώντας επίσης στο Mega, ο κ. Σπύρος Λυκούδης, σχολίασε πως «η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση, μετά την εκλογική ήττα. Αυτό που θα ανέμενε κανείς από την πλευρά του κόμματος θα ήταν ψυχραιμία και νηφαλιότητα απέναντι σε οποιαδήποτε, έστω και ιδιόρρυθμη συμπεριφορά πολιτικού στελέχους». 

Εκτίμησε δε ότι μετά από μια τόσο βαριά εκλογική ήττα χρειάζεται περισυλλογή και ανακαθορισμός, λέγοντας ότι «όταν ένα κόμμα έχει υποστεί μια τέτοια μεγάλη ήττα η ηγεσία του έχει υποχρέωση μέσα από νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ευθύνη να οδηγήσει το κόμμα με περισυλλογή στην ανίχνευση των αιτιών της ήττας. Αυτή την ώρα είναι οι οξύνσεις και οι οξύτητες».

Όσον αφορά στο συνέδριο του κόμματος τον Σεπτέμβριο, έκανε λόγο για βεβιασμένο συνέδριο αναμετρήσεων και αντιπαραθέσεων, «πράγμα το οποίο καθόλου δεν χρειαζόταν. Το γεγονός ότι έχουν οξυνθεί τα πράγμα στην εσωκομματική μας ζωή, πράγμα το οποίο επίσης καθόλου δε χρειαζόταν. Το συνέδριο που συγκαλείται το Σεπτέμβρη που σημαίνει ότι οι οργανώσεις του κόμματος πρέπει να εκλέγουν αντιπροσώπους τον Αύγουστο, καλύτερα να μην το χαρακτηρίσω. Γίνεται με εσπευσμένο τρόπο για να κλείσει θέματα και όχι να τα ανοίξει». 

Πικραίνομαι και λυπάμαι αφάνταστα, συνέχισε, καθώς το κόμμα περνά μια πάρα πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. «Όπως το απαιτώ από τον εαυτό μου το απαιτώ και από τους άλλους, σοβαρότητα, ευθύνη και ψυχραιμία. Όλα τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν», επανέλαβε. «Εγώ κρίνω ότι η σχέση μου την Δημοκρατική Αριστερά έχει διαταραχθεί σε τέτοιο σημείο, ώστε δε μπορώ να συνεχίσω, θα είναι αποτέλεσμα μιας σειράς πολιτικών λόγων και όχι γιατί θύμωσα για κάτι. Έχει διαταραχθεί η σχέση μου σφόδρα με χειρισμούς που γίνονται στο πλαίσιο της ΔΗΜΑΡ». 

Σχετικά, τέλος, με την ανεξαρτητοποίηση της Κατερίνας Μάρκου, ο κ. Λυκούδης, είπε πως υπάρχει μια πολύ καλή και φιλική σχέση μεταξύ τους, λέγοντας ότι «πρώτη φορά διάβασα το κείμενο ανεξαρτητοποίησης και είδα τις ενστάσεις στα αιτήματα του κόμματος».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης