Τσαυτάρης: Θεμέλιο για τον τόπο ο πρωτογενής τομέας

Τσαυτάρης: Θεμέλιο για τον τόπο ο πρωτογενής τομέας

Κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς, σε αυτή την προσπάθεια για την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής και των προϊόντων της, «να είμαστε όλοι μαζί» και να «έχουμε ομόνοια»

Τσαυτάρης: Θεμέλιο για τον τόπο ο πρωτογενής τομέας
Το πιο γερό θεμέλιο για να πατήσει ο τόπος μας σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, είναι ο πρωτογενής τομέας, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς, σε αυτή την προσπάθεια για την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής και των προϊόντων της, «να είμαστε όλοι μαζί» και να «έχουμε ομόνοια».

«Η χώρα μας είναι ευλογημένη» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι όταν σε αυτό συντρέχουν η κρατική και η κοινοτική βοήθεια, οι σωστές πολιτικές, το μεράκι και ο αγώνας, όπως και γίνεται, ο τόπος μπορεί να πατήσει γερά στον πρωτογενή τομέα και να σταθεί στα πόδια του.

Προς επίρρωση των λεγομένων του, ο κ. Τσαυτάρης επικαλέστηκε το παράδειγμα του τομέα της βαμβακολλιέργειας, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, για να στείλει το μήνυμα ότι οι προοπτικές διαγράφονται λαμπρές. Ανέφερε, ειδικότερα, ότι οι 45.000 βαμβακολλιεργητές της χώρας μας, έφεραν χρήματα πέραν των 900 εκατ. ευρώ, καλλιέργησαν φέτος 2,5 εκατ. στρέμματα βάμβακος περισσότερα από άλλες χρονιές και 800.000 τόνους εξαιρετικής ποιότητας σύσπορου βάμβακος, εκτινάσσοντας τον μέσο όρο στρεμματικής απόδοσης στο παγκόσμιο ρεκόρ των 322 κιλών.

Κλείσιμο
«Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει ένα τέτοιο μέσο παραγωγής σύσπορου βάμβακος» είπε χαρακτηριστικά αλλά συμπλήρωσε ότι για τη σοδειά τους οι παραγωγοί πήραν 400 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο προστέθηκε η ενιαία ενίσχυση για την βαμβακοκαλλιέργεια, όσο και η συνδεδεμένη ενίσχυση και για την επόμενη ΚΑΠ. «Για αυτό να μην έχουν ποτέ ανησυχίες οι παραγωγοί για τη στήριξή τους» διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναφερόμενος, εξάλλου, ο κ. Τσαυτάρης στην ελληνική προεδρία, επισήμανε ότι το ξεκίνημα της νέας Κοινής Αγροτικής Παραγωγής συμπίπτει με την ελληνική προεδρία και στις πλάτες της ελληνικής πλευράς πέφτει ένα μεγάλο μέρος της οριστικοποίησης της νέας ΚΑΠ ιδιαίτερα για το εφαρμοστικό το κανονιστικό πλαίσιο, όσο επίσης και για τις προτεραιότητες της Ελλάδας.

Ως προς το νομοθετικό έργο του υπουργείου του - πλην της επικείμενης ψήφισης του κυρωτικού νομοσχεδίου που ρυθμίζει τα της τροφής, των ζωοτροφών, των ελέγχων και περιέχει ρυθμίσεις ως απόρροια των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου - ο κ. Τσαυτάρης προανήγγειλε την ολοκλήρωση του νομοθετήματος για τις ιχθυοκαλλιέργειες, των συνεταιρισμών, της έρευνας και της τεχνολογίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης