Προς άρση βουλευτικής ασυλίας για Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα

Προς άρση βουλευτικής ασυλίας για Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα

Σήμερα συζητείται το αίτημα των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση για άρση της ασυλίας των συγκεκριμένων προσώπων προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες

Προς άρση βουλευτικής ασυλίας για Γερμενή,  Ηλιόπουλο και Μπούκουρα
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα πυροδοτήσει η αναμενόμενη άρση της βουλευτικής ασυλίας των κ.κ. Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό, σήμερα θα συζητηθεί το αίτημα των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση για άρση της ασυλίας των συγκεκριμένων προσώπων προκειμένου -όπως αναφέρουν στο σχετικό διαβιβαστικό- να απαγγελθούν κατηγορίες και ««να απολογηθούν ενώπιόν μας κατά τις ισχύουσες διατάξεις ΚΠΔ για την πράξη της εντάξεως σε εγκληματική οργάνωση και της διευθύνσεως αυτής…».

Κλείσιμο


Να σημειωθεί πως κατά τη διαδικασία, δικαίωμα τοποθέτησης έχουν και τα ελεγχόμενα πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν την «δική τους αλήθεια». Το πιθανότερο είναι να μιλήσουν για «πολιτικές διώξεις» και για «παράνομες, αντισυνταγματικές διώξεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γερμενής κατά την ακρόασή του από την επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής υποστήριξε ότι «Μεγάλωσα με την ελληνική σημαία στο σαλόνι του σπιτιού μου. Έμαθα να αγαπώ την πατρίδα και δεν περίμενα ότι θα βρισκόμουν στη θέση να κατηγορούμαι για ανατροπή του πολιτεύματος. Ό,τι έκανα, ήταν από ενθουσιασμό και για την ιδεολογία μου. Θυμάμαι ο παππούς μου που μου έλεγε ότι έστελνε τη μητέρα μου να αγοράσει το Ριζοσπάστη στα κρυφά. Αυτό λέγεται κυνήγι μαγισσών… Πάντως, είμαι κατά της εμφάνισης με φόρμες παραλλαγής. Ποτέ δεν μου άρεσαν οι ασκήσεις ούτε και ο στρατός!».

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένη την έγκριση της άρσης ασυλίας εκ μέρους της Ολομέλειας, το 50% της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του νεοναζιστικού μορφώματος θα διώκεται για κακουργήματα.

Πέραν αυτών, η Ολομέλεια θα κληθεί να αποφασίσει και για την άρση της βουλευτικής ασυλίας: του κ. Ηλία Παναγιώταρου (2 δικογραφίες: για στάση και συμμετοχή σε επεισόδια), του κ. Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου («πειρατική» εκπομπή ραδιοσταθμού), Χρήστου Κέλλα (ΝΔ), Μιχαήλ Ταμήλου (ΝΔ, 2 δικογραφίες), Ιωάννη Αμανατίδη (ΣΥΡΙΖΑ) και Ηλία Κασιδιάρη,
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης