Αποκαλύφθηκε σε όλους «τι εστί Χρυσή Αυγή», λένε στην κυβέρνηση

Αποκαλύφθηκε σε όλους «τι εστί Χρυσή Αυγή», λένε στην κυβέρνηση

Οι παρασκηνιακές γκρίνιες κυβερνητικών στελεχών και ο υπαινιγμός Δένδια ότι δεν αξιοποίηθηκαν όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛ.ΑΣ - Ο πρωθυπουργός εξεπλάγη όταν αφέθηκαν ελεύθεροι οι 3 βουλευτές, παραδέχεται ο Κεδίκογλου

Αποκαλύφθηκε σε όλους «τι εστί Χρυσή Αυγή», λένε στην κυβέρνηση
Η ανακούφιση από την εξέλιξη της προφυλάκισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής κ. Νίκου Μιχαλολιάκου διαδέχθηκε την αρχική αμηχανία που σκόρπισε στο κυβερνητικό επιτελείο η απόφαση των ανακριτικών αρχών να αφήσουν ελεύθερους τους τρεις από τους τέσσερις βουλευτές της οργάνωσης που απολογήθηκαν την Τετάρτη.

«Να αφήσουμε απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της», είναι η γραμμή επικοινωνιακής άμυνας που τηρεί η κυβέρνηση μετά το αρχικό μούδιασμα. «Δεν πρέπει να κρίνουμε την πορεία της διαδικασίας της Δικαιοσύνης με μιντιακούς όρους», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Κλείσιμο
«Το πιο σημαντικό είναι ότι αποκαλύφθηκε πλήρως σε όλους τι εστί Χρυσή Αυγή», συμπληρώνει ο κ. Κεδίκογλου, επισημαίνοντας ότι οι  περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο «σημαίνει ότι οι ίδιοι δικαστές τους απήγγειλαν βαρύτατες κατηγορίες» για τις οποίες «θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο».

Επιβεβαιώνοντας την έκπληξη που ένοιωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όταν πληροφορήθηκε από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται τις εξελίξεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τα σενάρια περί ενδεχομένου παραίτησης των συναρμόδιων υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κύριοι Νίκος Δένδιας και Χαράλαμπος Αθανασίου.
«Φυσικά, υπήρξε μια έκπληξη, θέλησε να μάθει λεπτομέρειες», είπε, αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά, ο κ. Κεδίκογλου και πρόσθεσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο ο κ. Δένδιας, όσο και ο κ. Αθανασίου είναι από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού».

Παρά τις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν λείπουν οι παρασκηνιακές γκρίνιες και η κριτική από μερίδα στελεχών του κυβερνητικού χώρου για τους χειρισμούς που έγιναν στην όλη την υπόθεση από τα συναρμόδια υπουργεία. Διατυπώνονται ενστάσεις για σπουδή να γίνουν μαζικές συλλήψεις χωρίς να έχουν νωρίτερα «δέσει πλήρως οι δικογραφίες και καταλογίζονται «βεβιασμένες ενέργειες που θα μπορούσαν να θέσουν εν αμφιβόλω ολόκληρη την επιχείρηση εξάρθρωσης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης».

Ενδεικτικές του κλίματος αναστάτωσης που προκάλεσαν οι αρχικές αποφάσεις των ανακριτικών αρχών είναι και οι δηλώσεις του κ. Δένδια, ο οποίος αφήνει να εννοηθεί ότι δεν αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί από τις αστυνομικές αποφάσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης