Γ. Βρούτσης: Ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός

Γ. Βρούτσης: Ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός

«Το πρώτο 6μηνο 2013 είχαμε 268.262 νέες πλήρεις συμβάσεις απασχόλησης», ανέφερε από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας

Γ. Βρούτσης: Ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός
Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να απαντήσει στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί νέα μείωση του κατώτατου μισθού έκανε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Επιπροσθέτως, ο υπουργός αναφέρθηκε σε στοιχεία έκθεσης του ΣΕΠΕ που θα δημοσιευτεί αύριο, τα οποία «δείχνουν ότι η εικόνα στον τομέα απασχόλησης δεν είναι μαύρη».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Βρούτσης είπε ότι «ο κατώτατος μισθός με την σημερινή του μορφή θα παραμείνει σταθερός. Δεν πρέπει να καλλιεργούμε εικόνα που δεν είναι πραγματική» και πρόσθεσε «απορίες δημιουργεί η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς παμε με θέσεις που συγκλίνουν στην Ε.Ε. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να πάει ο κατώτατος μισθός στα 750 ευρώ και όχι για διάλογο με κοινωνικούς εταίρους».

Κλείσιμο
Πέραν αυτών, πρόσθεσε ότι «Δεν είναι όλα μαύρα. Αύριο θα δημοσιευτεί έκθεση του ΣΕΠΕ που το αποδεικνύει. Ορισμένα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι:

Το πρώτο εξάμηνο του 2013 είχαμε αύξηση απασχόλησης κατά 37,29% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012 που δείχνει ότι ισορροπεί η αγορά εργασίας.

Το 1ο 6μηνο 2013 υπήρξαν 268.262 πλήρεις συμβάσεις απασχόλησης έναντι 167.549 το 2012 αύξηση 51,55%».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης