Ο Κώστας Ήσυχος, από το Καράκας, για την κηδεία του Ούγκο Τσάβες

Ο Κώστας Ήσυχος, από το Καράκας, για την κηδεία του Ούγκο Τσάβες

Μετέφερε την εκτίμηση πως στη σημερινή κηδεία αναμένεται να παραστούν στους δρόμους του Καράκας περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι

Ο Κώστας Ήσυχος, από το Καράκας, για την κηδεία του Ούγκο Τσάβες
Ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ήσυχος, που βρίσκεται στο Καράκας μαζί με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλ. Τσίπρα, μετέφερε εικόνες από τις εκδηλώσεις τιμής για τον εκλιπόντα πρόεδρο της χώρας, Ούγκο Τσάβες.

«Καθώς πηγαίναμε χθες το βράδυ από το αεροδρόμιο στη Στρατιωτική Ακαδημία (όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ούγκο Τσάβες), είδαμε χιλιάδες ανθρώπους σε μια διαδρομή που ξεπερνούσε τα είκοσι χιλιόμετρα να περιμένουν για να πουν το τελευταίο αντίο», είπε ο Κ. Ήσυχος μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» και  μετέφερε την εκτίμηση πως στη σημερινή κηδεία αναμένεται να παραστούν στους δρόμους του Καράκας περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο Κ. Ήσυχος μετέφερε και τη συγκίνηση του αντιπροέδρου Ν. Μαδούρο κατά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, καθώς και τις συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο (που ήταν συγκινημένος και εντυπωσιασμένος από την προσέλευση του κόσμου), τον τέως πρόεδρο της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, και τον πρόεδρο του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα και της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα. Στο λαϊκό προσκύνημα η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ παρέμεινε περί τις 3 ώρες.

Περιγράφοντας εικόνες όπως την ξεχωριστή ουρά από εκατοντάδες ανθρώπους με αναπηρικά καροτσάκια που περίμεναν επίσης, μπροστά από το υπόλοιπο πλήθος, ο Κ. Ήσυχος εκτίμησε πως ο λαός της Βενεζουέλας δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον δύσκολο, όχι χωρίς λάθη, αλλά αισιόδοξο δρόμο που χάραξε ο Ούγκο Τσάβες.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης