Πετύχαμε την «μικρότερη δυνατή» αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, λέει η κυβέρνηση

Πετύχαμε την «μικρότερη δυνατή» αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, λέει η κυβέρνηση

Ο υφ.Περιβάλλοντος ισχυρίζεται ότι «διευρύνεται το κοινωνικό τιμολόγιο για τους ανέργους, για ΑΜΕΑ, για τους τρίτεκνους, για άτομα τα οποία χρήζουν μηχανικής υποστήριξη»

Πετύχαμε την «μικρότερη δυνατή» αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, λέει η κυβέρνηση
Με τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ πετύχαμε έναν διττό στόχο, τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των καταναλωτών και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου, δήλωσε απόψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

«Μέσα στο πλαίσιο αυτό βέβαια των τιμολογίων, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται πλέον και το τίμημα για το διοξείδιο του άνθρακα, για πρώτη φορά. Είναι όμως μία ευρωπαϊκή υποχρέωση για όλες τις χώρες και ταυτόχρονα υιοθέτηση του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας» πρόσθεσε ο υφυπουργός.

«Ειδικότερα για το κοινωνικό τιμολόγιο, για την ασπίδα προστασίας που προανέφερα, ουσιαστικά σημαίνει ότι διευρύνεται το κοινωνικό τιμολόγιο για ομάδες ευπαθείς της κοινωνίας. Δηλαδή για τους ανέργους, για ΑΜΕΑ, για τους τρίτεκνους, για άτομα τα οποία χρήζουν μηχανικής υποστήριξης. Αυτό σημαίνει μεγάλες εκπτώσεις στο τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος. Με μία πάρα πολύ απλή διαδικασία μπορούν να συμπεριληφθούν στο ΚΟΤ. Όσον αφορά δε τους πολύτεκνους, σαφώς και δεν αλλάζει τίποτα στο τιμολόγιο που ήδη είναι πολύ ευνοϊκό γι' αυτούς» επισήμανε ο κ. Παπαγεωργίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης