Δεν στέλνουν το στικάκι στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Πεπόνης και Μουζακίτης

Δεν στέλνουν το στικάκι στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Πεπόνης και Μουζακίτης

«Πράξαμε τα δέοντα» απαντούν για το αρχείο της λίστας στον προϊστάμενό τους, αντεισαγγελέα Νίκο Παντελή, οι οικονομικοί εισαγγελείς

Δεν στέλνουν το στικάκι στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Πεπόνης και Μουζακίτης
Διευκρινίσεις για τους λόγους που τους ζήτησε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση του USB αρχείου, που περιλαμβάνει ονόματα της λίστας Λαγκάρντ, πλην των ονομάτων των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον προϊστάμενό τους, αντεισαγγελέα Νίκο Παντελή, οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Ειδικότερα, σε έγγραφό τους προς τον κ. Παντελή, ο  οποίος τους ζήτησε να στείλουν το USB αρχείο στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να το εξετάσουν ειδικοί επιστήμονες, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς περιγράφουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το αρχείο έχει ερευνηθεί από ειδικούς. Επί της ουσίας αρνούνται να στείλουν το στικάκι στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς θα συνεχίσουν  να λαμβανουν μαρτυρικές καταθέσεις από πρόσωπα-συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνστατίνου στο υπουργείο Οικονομικών, αν και οι μέχρι στιγμής καταθέσεις δεν φαίνεται να έχουν φωτίσει ιδιαίτερα το μυστήριο της αλλοίωσης και της χαμένης λίστας Λαγκάρντ, που προκαλεί πολιτικό σεισμό.

Συγκεκριμένα, στους οικονομικούς εισαγγελείς, μεταξύ άλλων, κατάθεση έδωσε η κυρία Χρύσα Χατζή, διευθύντρια του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Κατά πληροφορίες, σε ερώτηση για το αν εκείνη παρέλαβε το αρχείο της λίστας Λαγκαρντ, ανέφερε στην κατάθεσή της πως στα χέρια της έφτασε από την ελληνική πρεσβεία ένας κλειστός φάκελος, το περιεχόμενο του οποίου δεν γνωρίζει και τον οποίο στη συνέχεια παρέδωσε αμέσως στον κ. Παπακωνσταντίνου.
Κλείσιμο

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια φέρεται να παρέπεμψε σε δύο μετακλητούς υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, που ασχολούνταν με τη μηχανοργάνωση και οι οποίοι μπορεί να γνωρίζουν κάτι για την πορεία της αρχικής λίστας. Τα πρόσωπα αυτά θα κληθούν τις επόμενες ημέρες από τους οικονομικούς εισαγγελείς να καταθέσουν.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο νομικός σύμβουλος του πρώην υπουργού, Τάσος Μπάνος, φέρεται να αναφέρθηκε σε σύσκεψη, η οποία είχε λάβει χώρα στο υπουργείο, με θέμα τη λίστα Λαγκάρντ, τον Ιανουάριο του 2011.

Στη σύσκεψη αυτή μετείχε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης, ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο ίδιος. Εκεί, όπως φέρεται να κατέθεσε ο εν λόγω μάρτυρας, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι θα δώσει περί τα δέκα ονόματα από τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα για έλεγχο.

Εν τω μεταξύ, μετά τις σημερινές εξηγήσεις που έδωσαν ως ύποπτοι στους οικονομικούς εισαγγελείς για περίπου τέσσερις ώρες η εξαδέλφη του Γ. Παπακωνσταντίνου, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της άλλης εξαδέλφης του κ. Παπακωνσταντίνου, Μαρίνας), τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν στους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, επίσης ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης