Σκουρλέτης: Κάποιοι θέλουν να επιβάλουν το πνεύμα της ΥΕΝΕΔ στην ΕΡΤ

Σκουρλέτης: Κάποιοι θέλουν να επιβάλουν το πνεύμα της ΥΕΝΕΔ στην ΕΡΤ

Εσωτερικό έγγραφο της ΕΡΤ σύμφωνα με το οποίο συγκροτείται επιτροπή η οποία θα ελέγχει το δημοσιογραφικό περιεχόμενο των εξωτερικών παραγωγών της κρατικής τηλεόρασης είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σκουρλέτης: Κάποιοι θέλουν να επιβάλουν το πνεύμα της ΥΕΝΕΔ στην ΕΡΤ
Εσωτερικό έγγραφο της ΕΡΤ σύμφωνα με το οποίο συγκροτείται επιτροπή η οποία θα ελέγχει το δημοσιογραφικό περιεχόμενο των εξωτερικών παραγωγών της κρατικής τηλεόρασης είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Η απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου ελήφθη και κοινοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η πενταμελής επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο Αιμίλιος Λιάτσος θα ελέγχει τις εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ, διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται, την αντικειμενικότητα, την πολυφωνία και την διαφύλαξη της ποιότητας της ελληνικής γλώσσας.

Με αφορμή το εσωτερικό έγγραφο της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης, προέβη στην εξής δήλωση:

«Η συγκρότηση επιτροπής που θα ελέγχει το δημοσιογραφικό περιεχόμενο των εξωτερικών παραγωγών της Δημόσιας τηλεόρασης, συνιστά ακραία μορφή λογοκρισίας και παρέμβασης στο δημοσιογραφικό έργο. Δυστυχώς η συγκεκριμένη ενέργεια επιβεβαιώνει πως η διοίκηση της ΕΡΤ θέλει να επιβάλει το πνεύμα της στρατιωτικοποιημένης ΥΕΝΕΔ, στη σύγχρονη δημόσια τηλεόραση, γεγονός άλλωστε που επιβεβαιώνεται και από τη δομή και ποιότητα των δελτίων ειδήσεων, καθώς και από τον τρόπο διαχείρισης-αξιοποίησης του στελεχικού της δυναμικού. Η Δημόσια τηλεόραση πρέπει να είναι ανεξάρτητη, πλουραλιστική στην υπηρεσία της ενημέρωσης των πολιτών».

Κλείσιμο
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης