ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανές άδειασμα της κυβέρνησης στο Eurogroup

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανές άδειασμα της κυβέρνησης στο Eurogroup

Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη σφοδρή κριτική του στην κυβέρνηση με αφορμή την καθυστέρηση στη λήψη συνολικής απόφασης για το ελληνικό ζήτημα, που θα επιτρέψει την εκταμίευση της δόσης

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανές άδειασμα της κυβέρνησης στο Eurogroup
Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη σφοδρή κριτική του στην κυβέρνηση με αφορμή την καθυστέρηση στη λήψη συνολικής απόφασης για το ελληνικό ζήτημα, που θα επιτρέψει την εκταμίευση της δόσης.

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι «το κλίμα αισιοδοξίας και ευφορίας που επιμελώς καλλιεργούσε η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

«Το πρωτοφανές, όμως, άδειασμα της κυβέρνησης στο Eurogroup δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Ήταν το βέβαιο και απόλυτα αναμενόμενο αποτέλεσμα μιας στρατηγικής υποτέλειας και πλήρους πρόσδεσης στην πιο ακραία και αντικοινωνική εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού, που εκπροσωπεί η γερμανική κυβέρνηση», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως «αμέσως μετά τις εκλογές έσπευσε να δηλώσει σε κάθε ευκαιρία την πίστη της στη συνέχιση ενός μνημονιακού προγράμματος που είναι ολοφάνερο ότι κάθε μέρα που περνά ρίχνει άλλη μια ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «ακόμα κι αν τελικά δοθεί η περιβόητη δόση και παρθούν ημίμετρα για την αντιμετώπιση του χρέους, το πρόβλημα μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης απάντησης παραμένει, εφόσον αυτά δεν ενταχτούν σε μια συνολική στρατηγική ανατροπής της νεοφιλελεύθερης αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης και των μνημονίων λιτότητας που διαλύουν συνολικά την Ευρώπη, εξαθλιώνουν τους λαούς και συρρικνώνουν τη δημοκρατία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης