Ενημέρωση σε Βενιζέλο και Κουβέλη από Σαμαρά εν όψει Βρυξελλών

Ενημέρωση σε Βενιζέλο και Κουβέλη από Σαμαρά εν όψει Βρυξελλών

Ευ. Βενιζέλος: «Η Ελλάδα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της με τις αποφάσεις που πήρε» - Φ. Κουβέλης: Συζητήσαμε για την εκταμίευση της δόσης και την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης

Ενημέρωση σε Βενιζέλο και Κουβέλη από Σαμαρά εν όψει Βρυξελλών
Σε ξεχωριστές συναντήσεις, το απόγευμα της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είδε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, εν όψει του Eurogroup της Τρίτης.

Οι δύο αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση ενημερώθηκαν από τον πρωθυπουργό για την προετοιμασία της ελληνικής αποστολής στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της με τις αποφάσεις που πήρε για το τελευταίο πακέτο πολύ δύσκολων μέτρων» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, η οποία διήρκησε περίπου μια ώρα, τονίζοντας ότι τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων.
Κλείσιμο

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και η ευρωζώνη αντέχουν άλλη καθυστέρηση, ενώ υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά καθαρά ευρωπαϊκό.

«Εμείς, έχουμε ανάγκη ως χώρα από μια νέα αφετηρία. Και αυτή, εκτιμώντας τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης και τη συγκυρία στην Ευρώπη, θεωρώ βέβαιο ότι θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Εδώ στην Ελλάδα, αυτοί που κατ’ επάγγελμα επενδύουν στο αδιέξοδο, ή μάλλον στον θάνατο της χώρας, όπως είπα στη Βουλή, για τα δικά τους κομματικά ή επιχειρηματικά οφέλη, θα διαψευστούν οικτρά».

«Οι Έλληνες πάσχουν, αγωνιούν, διαμαρτύρονται, ξέρουν όμως κατά βάθος ότι αυτή είναι η μόνη εφικτή και ασφαλής πορεία. Ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να ξανακάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη πάνω σε στέρεα θεμέλια» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Κουβέλη, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε πως αντικείμενο της συζήτησης με τον κ. Σαμαρά ήταν η αντιμετώπιση του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την ανάγκη να γίνει σε πρώτη φάση τουλάχιστον η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, υποστήριξε πως η  Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στη διελκυστίνδα ΕΕ και ΔΝΤ.

«Η προσπάθειάς μας είναι μετά την εκταμίευση να εφαρμοστεί άμεσα ένα βιώσιμο κοινωνικά και οικονομικά σχέδιο με άξονα την ανάπτυξη του τόπου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε επίσης πως στη συνάντηση συζητήθηκαν και ζητηματα που έχουν να κάνουν με την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, σχολιάζοντας την νέα απαίτηση της τρόικας για απολύσεις 22.000 υπαλλήλων, ο κ. Κουβέλης  είπε ότι  δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ούτε θα δεχτεί η κυβέρνηση απολύσεις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης